| | |
11.10.2009 21:06 -
Re: Dodatečně montovaná světla pro denní svícení
|
1107413
|
|
jumep
|
|
|
uz som zazil policajtov behat s metrom ..... a gumy kedysi tiez nejako nepozerali a terazky uz hej, co bolo bolo, moze prist ina doba
uz som zazil policajtov behat s metrom ..... a gumy kedysi tiez nejako nepozerali a terazky uz hej, co bolo bolo, moze prist ina doba
|
|
11.10.2009 21:09 -
|
1107414
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
v Česku by to malo byt tkhle: Základní pravidla pro dodatečnou montá světel pro denní svícení:
- na jedno vozidlo se montují dva kusy (jeden pár) světel
- umísují se ve vodorovné rovině ve výce od 250 mm do 1500 mm na přední část vozidla
- vzdálenost světel od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s ířkou mení ne 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm)
- světla se rozsvítí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí
- při rozsvícení obrysových světel musí světla pro denní svícení automaticky zhasnout
v Česku by to malo byt tkhle: Základní pravidla pro dodatečnou montá světel pro denní svícení:
- na jedno vozidlo se montují dva kusy (jeden pár) světel
- umísují se ve vodorovné rovině ve výce od 250 mm do 1500 mm na přední část vozidla
- vzdálenost světel od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s ířkou mení ne 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm)
- světla se rozsvítí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí
- při rozsvícení obrysových světel musí světla pro denní svícení automaticky zhasnout
|
|
03.11.2009 23:05 -
|
1108878
|
|
Pawell
|
Město: U Pelhřimova :), Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
drobec napsal(a): tak mi to jumep po namontovani aj zapojil. vysledok mam v galerii:
.link.
.link.
vytlacil som si:
- vyjadrenie spolocnosti TESTEK (firma poverena MDPT SR) .link. (tam najdete aj linky na zakony nizsie)
- §21 a §23 Zz c. 725/2004
- §32 Zz c 8/2009
- odpoved Ministerstva vnutra v najcastejsich otazkach .link.
tymto som vyzbrojeny proti pripadnej neznalosti zakona prislusnikov policajneho zboru.
nemam sice spravu o udeleni homologizacie (intezivne ju zhanam) ale podla informacii z vyssie uvedenych zdrojov ju nepotrebujem a staci znacka o udeleni homologizacie na svetlach. Okrem spravneho umiestnenia som si este neisty ako dokazat ze na vozidle \\\"neboli vykonane neopravnene zasahy do systemu, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky.\\\" vzhladom na zapojenie elektriky - fotky neukazem lebo radsej ani neexistuju
Ahoj. Tvoje provedení semi moc líbí, jaký to jsou světla? Zkus mi poslat odkaz, kde je koupím. Abych nekoupil něco, co se tam nevejde, nebo tak... Díky
Ahoj. Tvoje provedení semi moc líbí,:palec jaký to jsou světla? Zkus mi poslat odkaz, kde je koupím. Abych nekoupil něco, co se tam nevejde, nebo tak... Díky ;-)
|
|
04.11.2009 09:16 -
|
1108881
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mam mozna blbej dotaz ,mozna jsem se uz i ptal ,ale k cemu jsou dodatecne montovana svetla na deni sviceni dobra kdyz je jimi uz auto vybaveno ?
mam mozna blbej dotaz ,mozna jsem se uz i ptal ,ale k cemu jsou dodatecne montovana svetla na deni sviceni dobra kdyz je jimi uz auto vybaveno ? :nevim
|
|
04.11.2009 13:27 -
|
1108885
|
|
Foxxxx
|
Město: ihle, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Argument by mohl být například tento - proč ve dne svítit tlumenýma světlama+obrysová světla+zadní svěrla, kdy to jde prakticky nezničitelnýma LCD jen vpředu. Nadruhé straně investice do LCD světel+montá jistě překročí náklady na častějí výměnu běných árovek.
Argument by mohl být například tento - proč ve dne svítit tlumenýma světlama+obrysová světla+zadní svěrla, kdy to jde prakticky nezničitelnýma LCD jen vpředu. Nadruhé straně investice do LCD světel+montá jistě překročí náklady na častějí výměnu běných árovek.
|
|
04.11.2009 13:36 -
|
1108886
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Ono je to spíe o tom, e klasická potkávací světla se pouze naprogramují na denní svícení a tudí přitom pouívá draí árovky nebo xenony. A tím, e přidá LED denní světla je teoreticky poetří. Některá nová auta u mají LED světla takhle originál.
Ono je to spíe o tom, e klasická potkávací světla se pouze naprogramují na denní svícení a tudí přitom pouívá draí árovky nebo xenony. A tím, e přidá LED denní světla je teoreticky poetří. Některá nová auta u mají LED světla takhle originál.
|
|
04.11.2009 13:36 -
|
1108887
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ano to mas pravdu ale ma odpoved proc ne ? ..vadi to necemu ?
ano to mas pravdu ale ma odpoved proc ne ? :)..vadi to necemu ?
|
|
04.11.2009 14:13 -
|
1108890
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
autodiag napsal(a): no ja jezdim na zapnuta svetla uz asi 8 let (uz v dobe kdy se svitilo v A nebo DE) ale nijak nepocituju nejakou zvysenou spotrebu zarovek ci xenonu...
Upřímně řečeno, jezdím denně se zapnutými světly (nemám LED) a za rok a půl, co mám C5, jsem těch árovek také moc nevyměnil (H7 3x). Teď jsem tam navíc dal OSRAM Light Day, které by měli déle vydret, tak jsem zvědavý. Cenu ostatních árovek na autě určitě nemá cenu řeit, ikdy přístup k nim, po jejich prasknutí, někdy nebývá snadný .
no ja jezdim na zapnuta svetla uz asi 8 let (uz v dobe kdy se svitilo v A nebo DE) ale nijak nepocituju nejakou zvysenou spotrebu zarovek ci xenonu...:nevim
Upřímně řečeno, jezdím denně se zapnutými světly (nemám LED) a za rok a půl, co mám C5, jsem těch árovek také moc nevyměnil (H7 3x). Teď jsem tam navíc dal OSRAM Light Day, které by měli déle vydret, tak jsem zvědavý. Cenu ostatních árovek na autě určitě nemá cenu řeit, ikdy přístup k nim, po jejich prasknutí, někdy nebývá snadný :-).
|
|
30.11.2009 22:31 -
|
1428720
|
|
vlk
|
Město: etec okr LN, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Zravím vechny!Prosim Vás,chtěl bych se zeptat,koupil a namontoval jsem kulatá diodová světla pro denní svícení a ve chodilo jak mnělo,po nějakém čase ale světla začla po vypnutí motoru a zamčení auta nezhasínat a zahasnu je pouze rozsvícením a opětovným zhasnutím hlavních světlometů.Zajímalo by mně jestli mam hledat chybu v elektronice denních světel,nebo jestli to dělá počítač.Díky za reakce.
Zravím vechny!Prosim Vás,chtěl bych se zeptat,koupil a namontoval jsem kulatá diodová světla pro denní svícení a ve chodilo jak mnělo,po nějakém čase ale světla začla po vypnutí motoru a zamčení auta nezhasínat a zahasnu je pouze rozsvícením a opětovným zhasnutím hlavních světlometů.Zajímalo by mně jestli mam hledat chybu v elektronice denních světel,nebo jestli to dělá počítač.Díky za reakce.
|
|
30.11.2009 22:33 -
|
1428721
|
|
jumep
|
|
|
najskor ti zostava zalepene relatko ...
resp. mas to spravne zapojene? kabel sa ti nepredral niekde, zhasinaju ti ked zapnes parkovacky?
najskor ti zostava zalepene relatko ...
resp. mas to spravne zapojene? kabel sa ti nepredral niekde, zhasinaju ti ked zapnes parkovacky?
|
|
30.11.2009 22:57 -
|
1428726
|
|
vlk
|
Město: etec okr LN, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
někdy zhasínají normálně a někdy je musim vypínat rozsvícením světel,myslí e je chyba v relátku v krabce světel?
někdy zhasínají normálně a někdy je musim vypínat rozsvícením světel,myslí e je chyba v relátku v krabce světel? :nevim
|
|
30.11.2009 22:59 -
|
1428728
|
|
jumep
|
|
|