| | |
19.02.2008 18:17 -
Dodatečně montovaná světla pro denní svícení
|
168276
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Po nejake dobe kdy jsem uvazoval o instalaci dennich svetel jsem tak ucinil.
Zakoupil jsem tyto homologovana LED denni svetla - .link.
A jednoho dne jsem se dal do montaze.
Bylo nutne upravit mrizku narazniku pro umisteni svetel a tak aby se dala svetla rozume upevnit - .link. a .link. .
Upevneni je provedeno malym kouskem plechu, ktery je pripevnen primo k mrizce jednim sroubem a dvemi nyty.
Elektroistalace take nebyla narocna.
Svetla jsou zapojena tak, aby se rozsvitila vzdy po otoceni klicku dop polohy 2, tedy polohy, ve ktere je klicek po nastartovani za behu motoru. Zhasnou ve chvili, kdy se at uz pomoci soumrakoveho senzoru (popr. destoveho), nebo rucne zapnou svetla. Zhasnou se jiz pri prepnuti prepinace do polohy parkovacek, tak, jak hovori zakon. V zapojeni jsou dve rele, jedno ktere spina denni svetla a druhe, ktere je odpoji pro rozsviceni normalnich svetel.
Zde je vysledek - .link. a .link. ,pokusim se casem dodat lepsi foto
Soucasne s montazi dennich svetel jsem rovnou domontil i mlhovky, bez kterych asi nedokazu zit Takze jsou tam take videt. Zapojene jsou tak jako u originalu, cili zapnou se prvnim otocenim packy svetel dopredu (nutno povolit diagnostikou).
Po nejake dobe kdy jsem uvazoval o instalaci dennich svetel jsem tak ucinil.
Zakoupil jsem tyto homologovana LED denni svetla - http://www.stualarm.cz/produkt/sj-286typ1-svetla-pro-denni-sviceni-s-led-homologace/
A jednoho dne jsem se dal do montaze.
Bylo nutne upravit mrizku narazniku pro umisteni svetel a tak aby se dala svetla rozume upevnit - http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_9.jpg a http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_8.jpg .
Upevneni je provedeno malym kouskem plechu, ktery je pripevnen primo k mrizce jednim sroubem a dvemi nyty.
Elektroistalace take nebyla narocna.
Svetla jsou zapojena tak, aby se rozsvitila vzdy po otoceni klicku dop polohy 2, tedy polohy, ve ktere je klicek po nastartovani za behu motoru. Zhasnou ve chvili, kdy se at uz pomoci soumrakoveho senzoru (popr. destoveho), nebo rucne zapnou svetla. Zhasnou se jiz pri prepnuti prepinace do polohy parkovacek, tak, jak hovori zakon. V zapojeni jsou dve rele, jedno ktere spina denni svetla a druhe, ktere je odpoji pro rozsviceni normalnich svetel.
Zde je vysledek - http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_12.jpg a http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/17042713_13.jpg ,pokusim se casem dodat lepsi foto :)
Soucasne s montazi dennich svetel jsem rovnou domontil i mlhovky, bez kterych asi nedokazu zit :D Takze jsou tam take videt. Zapojene jsou tak jako u originalu, cili zapnou se prvnim otocenim packy svetel dopredu (nutno povolit diagnostikou).
|
|
11.06.2008 23:28 -
Re: Dodatečně montovaná světla pro denní svícení
|
168277
|
|
Denda.Dena
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím vechny super lidi co jsou na tomto Webu Sem tu nový a u sháním radu, jak na denní světla. Máte někdo zkuenosti se zapojením?? Děkuji za rady
Zdravím vechny super lidi co jsou na tomto Webu:) Sem tu nový a u sháním radu, jak na denní světla. Máte někdo zkuenosti se zapojením?? Děkuji za rady:-)
|
|
13.06.2008 15:14 -
|
168278
|
|
Darja
|
|
|
tak alx, ktery napsal vyse uvedeny prispevek ti muze urcite poradit, pokud jeho navod na instalaci neni dost jasny Nebo napis sem do diskuze konkretne to, co te trapi a nejde ti, urcite nekdo poradi
tak alx, ktery napsal vyse uvedeny prispevek ti muze urcite poradit, pokud jeho navod na instalaci neni dost jasny ;-) Nebo napis sem do diskuze konkretne to, co te trapi a nejde ti, urcite nekdo poradi ;-)
|
|
13.02.2009 13:57 -
|
387228
|
|
silvo
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Tak u i ja mám denné LED svetlá : foto .link. , objednal som si ich tu .link. . Pasujú presne do otvorov v nárazníku ! Namontoval som ich (po demontái nárazníka), a zapojil do poistkovej skrine v motorovom priestore. Doba montáe cca 1,5 hod. Plus (+) pól som pripojil u na iný vyuitý prívod , mínus (-) pól na kostru vedža akumulátora a prepínací impulz na prívod k iarovke parkovačky na konektor do svetla. Vetko je nafotené v mojej galérii. Funguje to super a spolupracuje to so svetelným senzorom. Pri montái som mal odpojený akumulátor a následne ma precvičila elektronika auta s rôznymi hlákami - po zamknutí a odomknutí auta zasa vetko OK.
Tak u i ja mám denné LED svetlá : foto http://www.c5club.cz/profiles/silvo.html , objednal som si ich tu http://www.tuning.sk/img.php?obrazok=images%2Fnews%2Fled_denne_svietenie_12052008%2FLED-okruhle-DRL-denne-svietenie-01.jpg . Pasujú presne do otvorov v nárazníku ! Namontoval som ich (po demontái nárazníka), a zapojil do poistkovej skrine v motorovom priestore. Doba montáe cca 1,5 hod. Plus (+) pól som pripojil u na iný vyuitý prívod , mínus (-) pól na kostru vedža akumulátora a prepínací impulz na prívod k iarovke parkovačky na konektor do svetla. Vetko je nafotené v mojej galérii. Funguje to super a spolupracuje to so svetelným senzorom. Pri montái som mal odpojený akumulátor a následne ma precvičila elektronika auta s rôznymi hlákami - po zamknutí a odomknutí auta zasa vetko OK.
|
|
13.02.2009 16:38 -
|
387230
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
tak to je super
Tyto kulata svetla nebyla bohuzel v dobe kdy jsem je delal ja k dispozici.
Ale asi to na ne take predelam, vypada to lepe
tak to je super :)
Tyto kulata svetla nebyla bohuzel v dobe kdy jsem je delal ja k dispozici.
Ale asi to na ne take predelam, vypada to lepe ;)
|
|
13.02.2009 19:39 -
|
387236
|
|
jenyk
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 48 |
|
|
to alx a nechas mi ty co tam mas ted ? Ja mam ted trosku jiny ale ty tvoje svitej vic
to alx a nechas mi ty co tam mas ted ? :-)))) Ja mam ted trosku jiny ale ty tvoje svitej vic:-))
|
|
13.02.2009 22:24 -
|
387247
|
|
Tomi2002
|
|
|
to Silvo: ako je to s mumi zákona? (To sú tí zelení s bielymi čiapkami a dos často ich mono vidie na ceste) Nemajú podža nového zákona problém s týmito svetlami, lebo mám taký pocit, e v zákone sa píe, e musia by rozsvietené stretávacie svetla. Nejako na alternatívu, e má svetla na denne svietenie, sa pozabudlo. No na 100% si nie som istý.
to Silvo: ako je to s mumi zákona? (To sú tí zelení s bielymi čiapkami a dos často ich mono vidie na ceste) Nemajú podža nového zákona problém s týmito svetlami, lebo mám taký pocit, e v zákone sa píe, e musia by rozsvietené stretávacie svetla. Nejako na alternatívu, e má svetla na denne svietenie, sa pozabudlo. No na 100% si nie som istý.
|
|
13.02.2009 22:26 -
|
387248
|
|
jumep
|
|
|
tomi2002: to by mala riesit homologacia danych svetiel, kde by to malo byt uvedene ze je to kvoli celodennemu svieteniu, tento zakonpaskvil nas zabuda na vela veci, je len o tom aby sudruh dostal z nas viac penez
tomi2002: to by mala riesit homologacia danych svetiel, kde by to malo byt uvedene ze je to kvoli celodennemu svieteniu, tento zakonpaskvil nas zabuda na vela veci, je len o tom aby sudruh dostal z nas viac penez
|
|
13.02.2009 22:32 -
|
387250
|
|
Darja
|
|
|
Tomi2002 napsal(a): to Silvo: ako je to s mumi zákona? (To sú tí zelení s bielymi čiapkami a dos často ich mono vidie na ceste) Nemajú podža nového zákona problém s týmito svetlami, lebo mám taký pocit, e v zákone sa píe, e musia by rozsvietené stretávacie svetla. Nejako na alternatívu, e má svetla na denne svietenie, sa pozabudlo. No na 100% si nie som istý.
V zakone mas podminku, jak maji byt svetla umistena. Mas tam nejake cm od zeme a vnejsi obrys auta. Idealni je si toto vytisknout a hodit do kastliku s homologaci, a kdyz budou pindat, tak jim to dej k precteni
V zakone mas podminku, jak maji byt svetla umistena. Mas tam nejake cm od zeme a vnejsi obrys auta. Idealni je si toto vytisknout a hodit do kastliku s homologaci, a kdyz budou pindat, tak jim to dej k precteni:-)
|
|
13.02.2009 23:24 -
|
387255
|
|
stano1
|
|
|
to mono platí ked sa zákon navrhne v čechách e niekto na to myslí ale na slovensku magori v parlamente pozerajú len na to ako ludí čo najviac oklba (ved Fico nasluboval,tak niekto to musí zaplati)
to mono platí ked sa zákon navrhne v čechách e niekto na to myslí ale na slovensku magori v parlamente pozerajú len na to ako ludí čo najviac oklba (ved Fico nasluboval,tak niekto to musí zaplati):-)
|
|
15.02.2009 16:01 -
|
387333
|
|
silvo
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Pouívanie denných svietiel na Slovensku je povolené v novom cestnom zákone Z.z. č.8/2009 § 32 ods.1. Homologizáciu ustanovuje iná vyhláka, tú neviem teraz citova, ale musia ma viditežné onačenie homologiácie E(..) s doplnením RL ( ? DRL). Take nie vetky predávané akoe denné majú aj správnu homologiáciu. Tieto čo som namontoval ju majú. Pre istotu ,aby som nedrádil zelených na pokutu tak som vyhodil i ledky z parkovačiek, lebo i iarovky musia ma homologizáciu. Umiestnenie svetiel a funkciu zapínania (svietenia) taktie vymedzuje vyhláka. Ak budem v práci ( MDPT SR) tak to zistím a napíem. Nemienim plati pokuty. Moja montá (viď. foto) vetko spĺňa.
Pouívanie denných svietiel na Slovensku je povolené v novom cestnom zákone Z.z. č.8/2009 § 32 ods.1. Homologizáciu ustanovuje iná vyhláka, tú neviem teraz citova, ale musia ma viditežné onačenie homologiácie E(..) s doplnením RL ( ? DRL). Take nie vetky predávané akoe denné majú aj správnu homologiáciu. Tieto čo som namontoval ju majú. Pre istotu ,aby som nedrádil zelených na pokutu tak som vyhodil i ledky z parkovačiek, lebo i iarovky musia ma homologizáciu. Umiestnenie svetiel a funkciu zapínania (svietenia) taktie vymedzuje vyhláka. Ak budem v práci ( MDPT SR) tak to zistím a napíem. Nemienim plati pokuty. Moja montá (viď. foto) vetko spĺňa.
|
|
15.02.2009 16:24 -
|
387334
|
|
jumep
|
|
|
som prekvapeny ze sa na to myslelo:
Vozidlo musí ma okrem prípadu uvedeného v § 34 ods. 4 počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; to neplatí pre nemotorové vozidlo, ktoré musí ma rozsvietené svietidlá počas zníenej viditežnosti. Za nezníenej viditežnosti môu by na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené.
cize spravne svetla a spravne zapinanie / vypinanie nam to povoluje, vdaka, cena tych svetiel je jedna pokuta za nezapnute svetla, takze podla mna neni o com.
silvo - dik za typ
som prekvapeny ze sa na to myslelo:
Vozidlo musí ma okrem prípadu uvedeného v § 34 ods. 4 počas jazdy rozsvietené stretávacie svetlomety alebo im na roveň postavené osvetlenie; to neplatí pre nemotorové vozidlo, ktoré musí ma rozsvietené svietidlá počas zníenej viditežnosti. Za nezníenej viditežnosti môu by na vozidle namiesto stretávacích svetlometov rozsvietené denné prevádzkové svietidlá, ak je nimi vozidlo vybavené.
cize spravne svetla a spravne zapinanie / vypinanie nam to povoluje, vdaka, cena tych svetiel je jedna pokuta za nezapnute svetla, takze podla mna neni o com.
silvo - dik za typ
|
|
15.02.2009 20:03 -
|
387345
|
|
Darja
|
|
|
Silvo mas to moc pekne. Presne takhle jsem to chtela uz davno, jen nejak neni cas a chechtaky Ale verejne hlasam, budu se opicit jako opice
Silvo mas to moc pekne. Presne takhle jsem to chtela uz davno, jen nejak neni cas a chechtaky:-)))) Ale verejne hlasam, budu se opicit jako opice:palec
|
|
15.02.2009 20:04 -
|
387346
|
|
jumep
|
|
|
aj ja sa chystam, konecne nieco co nevypada ako totalne dobastlene
a ked mozem: .link. su lacnejsie
aj ja sa chystam, konecne nieco co nevypada ako totalne dobastlene :)
a ked mozem: http://www.tipa.eu/cz/produkt/04170113-svetla-pro-denni-sviceni-led-sj-288e-typ2,homologace/ su lacnejsie :)
|
|
15.02.2009 21:39 -
|
387349
|
|
jumep
|
|
|
ja viem, ja som zato dal ten link, ze su lacnejsie tam
ja viem, ja som zato dal ten link, ze su lacnejsie tam
|
|
22.02.2009 02:00 -
|
387579
|
|
zico
|
|
|
ludia, a aky ste mali dovod namontovat tam tieto svetla? ved 5ka je lepsie viditelna s normalne zasvietenymi stretavackami
ludia, a aky ste mali dovod namontovat tam tieto svetla? ved 5ka je lepsie viditelna s normalne zasvietenymi stretavackami
|
|
22.02.2009 16:08 -
|
387595
|
|
alx
|
|
|
zico napsal(a): ludia, a aky ste mali dovod namontovat tam tieto svetla? ved 5ka je lepsie viditelna s normalne zasvietenymi stretavackami
Dovolim si nesouhlasit, bezna potkavaci svetla maji, pokud jsou dobre serizena, sklopeny paprsek, takze z urcite vzdalenosti nejsou prilis zretelna.
Kdezto homologovana svetla pro denni sviceni, resp. svetla s odpovidajici konstrukci pro denni sviceni maji vyzarovaci diagram do vsech smeru. tedy samozrejme ve smeru jizdy
Znamena to tedy, ze jsou lepe viditelna.
Dalsi vyhodou dennich svetel, alespon dle meho nazoru, je snizeni spotreby. Svetla pro denni sviceni maji ve vetsine pripadech nizky odber, radove 6-21W na jedno svetlo. LED verze techto svetel pak sahaji na ty nizsi hodnotu.
No a v neposledni rade pouzivanim dennich svetel, namisto svetel hlavnich, setri, alespon v pripade xenonovych svetel, elevacni motorky a mechaniku.
Vic me ted nenapada
Dovolim si nesouhlasit, bezna potkavaci svetla maji, pokud jsou dobre serizena, sklopeny paprsek, takze z urcite vzdalenosti nejsou prilis zretelna.
Kdezto homologovana svetla pro denni sviceni, resp. svetla s odpovidajici konstrukci pro denni sviceni maji vyzarovaci diagram do vsech smeru. tedy samozrejme ve smeru jizdy :)
Znamena to tedy, ze jsou lepe viditelna.
Dalsi vyhodou dennich svetel, alespon dle meho nazoru, je snizeni spotreby. Svetla pro denni sviceni maji ve vetsine pripadech nizky odber, radove 6-21W na jedno svetlo. LED verze techto svetel pak sahaji na ty nizsi hodnotu.
No a v neposledni rade pouzivanim dennich svetel, namisto svetel hlavnich, setri, alespon v pripade xenonovych svetel, elevacni motorky a mechaniku.
Vic me ted nenapada :)
|
|
22.02.2009 20:40 -
|
387614
|
|
Darja
|
|
|
Myslim, ze nejhlavnejsim duvodem montaze DS je setreni xenonu (jak psal alx). U normalnich halogenu to vidim zbytecne, ale u xenonovych reflektoru se opotrebovava elevace a ta kdyz odejde, tak dvacet litranku za nove svetlo je presprilis.
Myslim, ze nejhlavnejsim duvodem montaze DS je setreni xenonu (jak psal alx). U normalnich halogenu to vidim zbytecne, ale u xenonovych reflektoru se opotrebovava elevace a ta kdyz odejde, tak dvacet litranku za nove svetlo je presprilis.
|
|
| |
|
|