| | |
22.02.2009 21:21 -
Re: Dodatečně montovaná světla pro denní svícení
|
387622
|
|
Tomi2002
|
|
|
Na .link. sú tieto svetla ete o čosi lacnejie. Cenu pravdepodobne zníili len nedávno, lebo pôvodne tam boli vyie ceny.
Na http://www.tuning.sk/dokument-led-diody-denne-svietenie-osvetlenie-predne-svetla-daylight sú tieto svetla ete o čosi lacnejie. Cenu pravdepodobne zníili len nedávno, lebo pôvodne tam boli vyie ceny.
|
|
10.04.2009 21:59 -
|
659980
|
|
Tomi2002
|
|
|
Tak u sú namontované aj na mojej loďke, pripojím aj foto v dohžadnej dobe. A ete stretol som sa s názorom od prísluníkov PZ, e vraj by mali by zapísané v technickom preukaze. Máte niekto takúto skúsenos.
Tak u sú namontované aj na mojej loďke, pripojím aj foto v dohžadnej dobe. A ete stretol som sa s názorom od prísluníkov PZ, e vraj by mali by zapísané v technickom preukaze. Máte niekto takúto skúsenos.
|
|
10.04.2009 22:04 -
|
659981
|
|
jumep
|
|
|
aj hmlovky mas zapisane v TP, alebo klasicke svetla? (to zas nejaky sudruh prehnal) musis mat od nich certifikat ze su urcene na denne svietenie
aj hmlovky mas zapisane v TP, alebo klasicke svetla? (to zas nejaky sudruh prehnal) musis mat od nich certifikat ze su urcene na denne svietenie
|
|
10.04.2009 22:10 -
|
659983
|
|
Tomi2002
|
|
|
Asi niečo také som si vtedy pomyslel aj aj
Asi niečo také som si vtedy pomyslel aj aj:-)
|
|
10.04.2009 22:28 -
|
659984
|
|
silvo
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Svetlá musia ma na sebe označenie E s číslom a RL.Nič nemusí by v techničáku ani sa ničím nemusí preukazova. Preto sa robia homologizácie a originál doklady má výrobca. Súdruhom doporuč prečíta si vyhláku a zákon. Opí si ich identifikačné číslo a daj ho ich nadriadenému aby overil ich znalosti. Z tohoto je vidie ako sú prísluníci Polície znalí zákonov.
Svetlá musia ma na sebe označenie E s číslom a RL.Nič nemusí by v techničáku ani sa ničím nemusí preukazova. Preto sa robia homologizácie a originál doklady má výrobca. Súdruhom doporuč prečíta si vyhláku a zákon. Opí si ich identifikačné číslo a daj ho ich nadriadenému aby overil ich znalosti. Z tohoto je vidie ako sú prísluníci Polície znalí zákonov.:-(
|
|
10.04.2009 22:30 -
|
659985
|
|
jumep
|
|
|
ja som to uz davno povedal, ze si hodim vyhlasku do auta a ked nieco tak to budeme hladat vo vyhlaske, ked uz ma raz zastavili a zdrzuju, tak zdrzim aj ja ich
ja som to uz davno povedal, ze si hodim vyhlasku do auta :) a ked nieco tak to budeme hladat vo vyhlaske, ked uz ma raz zastavili a zdrzuju, tak zdrzim aj ja ich :)
|
|
11.04.2009 10:42 -
|
659988
|
|
Tomi2002
|
|
|
Trochu som hžadal a naiel videjko. S tým linkami mi to zase dáko neide, tak dám adresu: .link.
Trochu som hžadal a naiel videjko. S tým linkami mi to zase dáko neide, tak dám adresu: http://natankuj.sme.sk/c/4370627/ako-by-ste-autom-nemali-svietit.html
|
|
11.04.2009 10:44 -
|
659989
|
|
Tomi2002
|
|
|
Aha ho, on ten link sa tam akosi sám dostal a funguje
Aha ho, on ten link sa tam akosi sám dostal a funguje :-d
|
|
12.04.2009 10:11 -
|
660014
|
|
mingees
|
Město: Tappernoje, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 69 |
|
|
take uvazuji o montazi dennich svetel. Vlastne jde o predelani stavajicich svetel, protoze uz dani sviceni mam klasickym zpusobem.. Neznate nekoho, kdo by to byl schopen profesionalne udelat?
take uvazuji o montazi dennich svetel. Vlastne jde o predelani stavajicich svetel, protoze uz dani sviceni mam klasickym zpusobem.. Neznate nekoho, kdo by to byl schopen profesionalne udelat?
|
|
25.05.2009 15:02 -
|
661010
|
|
drobec
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 214 |
|
|
tak mi to jumep po namontovani aj zapojil. vysledok mam v galerii:
.link.
.link.
vytlacil som si:
- vyjadrenie spolocnosti TESTEK (firma poverena MDPT SR) .link. (tam najdete aj linky na zakony nizsie)
- §21 a §23 Zz c. 725/2004
- §32 Zz c 8/2009
- odpoved Ministerstva vnutra v najcastejsich otazkach .link.
tymto som vyzbrojeny proti pripadnej neznalosti zakona prislusnikov policajneho zboru.
nemam sice spravu o udeleni homologizacie (intezivne ju zhanam) ale podla informacii z vyssie uvedenych zdrojov ju nepotrebujem a staci znacka o udeleni homologizacie na svetlach. Okrem spravneho umiestnenia som si este neisty ako dokazat ze na vozidle \\\"neboli vykonane neopravnene zasahy do systemu, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky.\\\" vzhladom na zapojenie elektriky - fotky neukazem lebo radsej ani neexistuju
tak mi to jumep po namontovani aj zapojil. vysledok mam v galerii:
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/114093490_16384892584a1a9074b7198.jpg
http://www.c5club.cz/graphics/dynamic/114093490_1996122634a1a8ff21520b.jpg
vytlacil som si:
- vyjadrenie spolocnosti TESTEK (firma poverena MDPT SR) http://www.testek.sk/files/denne_prevazdkove_svietidla.pdf (tam najdete aj linky na zakony nizsie)
- §21 a §23 Zz c. 725/2004
- §32 Zz c 8/2009
- odpoved Ministerstva vnutra v najcastejsich otazkach :) http://www.minv.sk/?Najcastejsie_otazky&sprava=denne-prevadzkove-svetla
tymto som vyzbrojeny proti pripadnej neznalosti zakona prislusnikov policajneho zboru.
nemam sice spravu o udeleni homologizacie (intezivne ju zhanam) ale podla informacii z vyssie uvedenych zdrojov ju nepotrebujem a staci znacka o udeleni homologizacie na svetlach. Okrem spravneho umiestnenia som si este neisty ako dokazat ze na vozidle \\\"neboli vykonane neopravnene zasahy do systemu, komponentu alebo samostatnej technickej jednotky.\\\" vzhladom na zapojenie elektriky - fotky neukazem lebo radsej ani neexistuju :)
|
|
25.05.2009 21:16 -
|
661020
|
|
jumep
|
|
|
nieco sa ti nepaci na "poistke"?
nieco sa ti nepaci na "poistke"? :D
|
|
10.10.2009 12:07 -
|
1107310
|
|
Rafale
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Zdravím přátelé, mám na vás prosbičku, jsem tu naprosto nový, do rodiny jsme koupili zánovní C5, rv 2006/2007 jinak ta co je na levém horním obrázku nahoře, v té nejlepí výbavě, take i s mlhovkami a senzory, nael jsem spousta modelů LED řeení, ale řeím kam s tím, poradíte?
jeden typ je tento:.link.
druhý typ je tento:.link.
Zdravím přátelé, mám na vás prosbičku, jsem tu naprosto nový, do rodiny jsme koupili zánovní C5, rv 2006/2007 jinak ta co je na levém horním obrázku nahoře, v té nejlepí výbavě, take i s mlhovkami a senzory, nael jsem spousta modelů LED řeení, ale řeím kam s tím, poradíte?
jeden typ je tento:http://www.stualarm.cz/produkt/sj-295typ2-svetla-pro-automaticke-denni-sviceni-s-led-homologace/
druhý typ je tento:http://www.stualarm.cz/produkt/sj-296typ2-svetla-pro-automaticke-denni-sviceni-s-led-homologace/
|
|
10.10.2009 12:10 -
|
1107311
|
|
Darja
|
|
|
Offtopic: A pojede do Stualarmu, se stav na kafe, bydlím od nich 25 metrů
Offtopic: A pojede do Stualarmu, se stav na kafe, bydlím od nich 25 metrů :-))))
|
|
10.10.2009 17:08 -
|
1107329
|
|
drobec
|
|
|
Rafale napsal(a): Zdravím přátelé, mám na vás prosbičku, jsem tu naprosto nový, do rodiny jsme koupili zánovní C5, rv 2006/2007 jinak ta co je na levém horním obrázku nahoře, v té nejlepí výbavě, take i s mlhovkami a senzory, nael jsem spousta modelů LED řeení, ale řeím kam s tím, poradíte?
jeden typ je tento: .link.
druhý typ je tento: .link.
no mozes sa inspirovat mojimi fotkami.. tam sa ale ani jedny z tych ktore si navrhol nezmestia.. su moc vysoke
no mozes sa inspirovat mojimi fotkami.. tam sa ale ani jedny z tych ktore si navrhol nezmestia.. su moc vysoke
|
|
10.10.2009 23:25 -
|
1107351
|
|
Tomi2002
|
|
|
drobec, nedá foto, alebo info, kde má zapojený +kábel. Nefunguje mi to vdy na 100%
drobec, nedá foto, alebo info, kde má zapojený +kábel. Nefunguje mi to vdy na 100%
|
|
10.10.2009 23:36 -
|
1107352
|
|
jumep
|
|
|
tak to info mozem podat namiesto drobca, lebo som mu to zapajal ja
z BSM (poistky v motorovom priestore) z kabla som vzal klucovo zopnute +, za ktore sa dala poistka
toto ide cez relatko - pri nezopnutom stave spojene kontakty priamo do led svetiel, kostra lediek je jasna
na kablik veduci k parkovacke som pridal dalsi kabli ktory zopne relatko, ktore rozopne kontakt a tym zhasne led svetla
tj.
pri zapnuti kluca sa zaznu svetla (ich odber je zanedbatelny)
pri zapnuti parkovaciek (alebo svetiel (parkovacky sa zopinaju vzdy) sa automaticky svetla zhasnu
tak to info mozem podat namiesto drobca, lebo som mu to zapajal ja :)
z BSM (poistky v motorovom priestore) z kabla som vzal klucovo zopnute +, za ktore sa dala poistka
toto ide cez relatko - pri nezopnutom stave spojene kontakty priamo do led svetiel, kostra lediek je jasna
na kablik veduci k parkovacke som pridal dalsi kabli ktory zopne relatko, ktore rozopne kontakt a tym zhasne led svetla
tj.
pri zapnuti kluca sa zaznu svetla (ich odber je zanedbatelny)
pri zapnuti parkovaciek (alebo svetiel (parkovacky sa zopinaju vzdy) sa automaticky svetla zhasnu
|
|
11.10.2009 19:21 -
|
1107401
|
|
Tomi2002
|
|
|
Ja som kúpil svetla u aj s relátkom, len som to zapojil na druhý pokus + cez BSM a - na kostru. Niekedy sa vak stane, e po zapnutí kžúča do prvej polohy tieto svetla zasvietia a niekedy nie. Viac sa mi to páči, keď sa rozsvietia a po natartovaní motora. V podstate je to tak, ako to káe zákon, e svietia vtedy, ak je v kžúč v polohe, kedy beí motor (alebo tak nejako je to tam napísané). Drobec, nestáva si ti to niekedy? A ete, mali by svieti priamo v pred, nie do bokov, z foto sa mi zdá, e trochu svietia do strany. A u keď sme pri tých svetlách, asi dva alebo tri týdne dozadu som prechádzal prechodom do Rakúska, kde presne na prechode stáli na prísluníci PZ, z ktorých ma jeden zastavil a povedal:"čo to máte za svetla, veď to vizerá ako hmlovky, okamite si zapnite stretávacie svetlá." Keď som mu oznámil, e sú to svetla pre denné svietenie, oznámil mi:"sa chcete so mnou hádat, mám vám dát pokutu?" Potom mi sám ochotne na páčke zapol stretávacie svetlá a povedal:"tak to mám byt". Tak som mu potom oznámil, e to mám podža zákona O.K. Chvížu mu to nelo, potom mono dolo a potom sme u ili.
Ja som kúpil svetla u aj s relátkom, len som to zapojil na druhý pokus + cez BSM a - na kostru. Niekedy sa vak stane, e po zapnutí kžúča do prvej polohy tieto svetla zasvietia a niekedy nie. Viac sa mi to páči, keď sa rozsvietia a po natartovaní motora. V podstate je to tak, ako to káe zákon, e svietia vtedy, ak je v kžúč v polohe, kedy beí motor (alebo tak nejako je to tam napísané). Drobec, nestáva si ti to niekedy? A ete, mali by svieti priamo v pred, nie do bokov, z foto sa mi zdá, e trochu svietia do strany. A u keď sme pri tých svetlách, asi dva alebo tri týdne dozadu som prechádzal prechodom do Rakúska, kde presne na prechode stáli na prísluníci PZ, z ktorých ma jeden zastavil a povedal:"čo to máte za svetla, veď to vizerá ako hmlovky, okamite si zapnite stretávacie svetlá." Keď som mu oznámil, e sú to svetla pre denné svietenie, oznámil mi:"sa chcete so mnou hádat, mám vám dát pokutu?" Potom mi sám ochotne na páčke zapol stretávacie svetlá a povedal:"tak to mám byt". Tak som mu potom oznámil, e to mám podža zákona O.K. Chvížu mu to nelo, potom mono dolo a potom sme u ili. :-)
|
|
11.10.2009 20:37 -
|
1107409
|
|
drobec
|
|
|
Tomi2002 napsal(a): Ja som kúpil svetla u aj s relátkom, len som to zapojil na druhý pokus + cez BSM a - na kostru. Niekedy sa vak stane, e po zapnutí kžúča do prvej polohy tieto svetla zasvietia a niekedy nie. Viac sa mi to páči, keď sa rozsvietia a po natartovaní motora. V podstate je to tak, ako to káe zákon, e svietia vtedy, ak je v kžúč v polohe, kedy beí motor (alebo tak nejako je to tam napísané). Drobec, nestáva si ti to niekedy? A ete, mali by svieti priamo v pred, nie do bokov, z foto sa mi zdá, e trochu svietia do strany. A u keď sme pri tých svetlách, asi dva alebo tri týdne dozadu som prechádzal prechodom do Rakúska, kde presne na prechode stáli na prísluníci PZ, z ktorých ma jeden zastavil a povedal:"čo to máte za svetla, veď to vizerá ako hmlovky, okamite si zapnite stretávacie svetlá." Keď som mu oznámil, e sú to svetla pre denné svietenie, oznámil mi:"sa chcete so mnou hádat, mám vám dát pokutu?" Potom mi sám ochotne na páčke zapol stretávacie svetlá a povedal:"tak to mám byt". Tak som mu potom oznámil, e to mám podža zákona O.K. Chvížu mu to nelo, potom mono dolo a potom sme u ili.
nemohol by si to zapojenie tiez pripadne odfotit?
viem ze svietia mierne do bokov (nemas zas ty mensiu vzajomnu vzdialenost ako 60 cm? ).. dokonca aj dole ale kedze na nich zacali postupne odstredu odchadzat ledky tak ich reklamujem a vyberam si ine s vacsim zaoblenim (a tak budu svietit dopredu lebo tieto som mierne naklonil do bokov aby pasovali do tych "skar")
mna uz tiez zastavili.. aj svagra ktory na nej momentalne chodi a bez problemov (presne preto nosim v aute vytlaceny zakon a vyhlasku)
nemohol by si to zapojenie tiez pripadne odfotit?
viem ze svietia mierne do bokov (nemas zas ty mensiu vzajomnu vzdialenost ako 60 cm? ;-) ).. dokonca aj dole ale kedze na nich zacali postupne odstredu odchadzat ledky tak ich reklamujem a vyberam si ine s vacsim zaoblenim (a tak budu svietit dopredu lebo tieto som mierne naklonil do bokov aby pasovali do tych "skar")
mna uz tiez zastavili.. aj svagra ktory na nej momentalne chodi a bez problemov (presne preto nosim v aute vytlaceny zakon a vyhlasku)
|
|
11.10.2009 21:04 -
|
1107412
|
|
Tomi2002
|
|
|
Môem odfoti, potom dám do profilu. Tie rozmery, ktoré by mali by splnené, tak od seba sú podža predpisu, tuím 62-63 cm (min. 60 cm), od bočného obrysu je to nejakých 45-47 cm, a má by max. 40 cm, take iba tam, ale nemyslím, e by to niekedy "nejaký" na ceste s metrom meral. No jedine, e by to zmeral
Môem odfoti, potom dám do profilu. Tie rozmery, ktoré by mali by splnené, tak od seba sú podža predpisu, tuím 62-63 cm (min. 60 cm), od bočného obrysu je to nejakých 45-47 cm, a má by max. 40 cm, take iba tam, ale nemyslím, e by to niekedy "nejaký" na ceste s metrom meral. No jedine, e by to zmeral :-o
|
|
| |
|
|