| |  |
Tomi2002
|
24.01.2009 21:30 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
Zdravím, tak po doplnení Eolysu (vošli iba necelé 2 l a nie 4,5 l) som bol so švagrovou citrónkou na diagnostike, chyby premazali, nastavili počitadla FAP a Eolysu a na skúšobnej jazde, keď sme trochu motor povytáčali (okolo 4.000 ot.), vypísalo opäť nejakú hlášku, ktorá na diagnostike hovorila o chybnom čidle tlaku turba. Teda presnejšie, pri naštartovanom motore a pri určitých otáčkach turbo tlačilo napr. 1500 bar, no podľa diagnostiky by malo tlačiť iba 1420 bar. Keďže to čidlo je za turbom a teda ukazuje hodnoty, ktoré turbo skutočne vyprodukuje, teoretický by mohlo byť vadné, avšak mechanik pripustil, že by mohol byť problém s nejakou membránou toho celého podtlakového ansablu, ktorý ovláda variabilitu lopatiek a po premeraní prišiel nato, že jeden ventil, ktorý dúfam, že som tu vložil (označený šípkou)
má pravdepodobne problém s membránou, lebo nedrží a teda toto by mohlo byť ten problém. Dúfam, že to moje vysvetlenie nie je veľmi zložite a chcel by som teda vedieť, či táto teória by mohla byť pravdivá, alebo sme objadnali vecičku, ktorú vlastne nebudem potebovať. |
| |
| |
|
|