jruze
|
25.08.2024 21:16 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
scratcher napsal(a): Dnes na mně vyskočila hláka "risk of particle filter blocking" a hodil se nouzový reim, take výkon úplně minimální po rovině se za dlouho dostanu i na 70km, kopec je problém to tak 50km. A kdy na to lápnu tak oblak kouře od sazí. Počítám e bude FAP asi v háji. Mám najeto cca 340tis (filtr je původní a 1x se vyplachoval - tak 4-5let zpátky a doplnily se i aditiva). Ne to vyhodilo hláku tak regenerace byla kadých cca 800km a bez problému - ale náhodně se dělo e bylo auto bez výkonu a já myslel e to dělá turbo co moná byla předzvěst filtru.
Teď to vypadalo e chce regenerovat ale u to nevylo. Na jaké hodnoty se podívat diagnostikou - lexiíí?
a jak se dá otestovat víčko nádre e funguje - v lexii ukazuje nepřítomno i kdy tak je, magnety taky má a dráty od toho magnetického spínače u nádre jsou taky OK - a to a do konektoru toho pc aditivace? díky
Jinak u filtru je zalogovaná chyba P1447 - a hodnoty diferenciální tlak: 652mbar, naplnění filtru sazemi 0%, stav regenerace: dovstřik
Dnes jsem si jetě vimnul e je prasklá hadice od intercooleru do klapky, ale to nevím zda se stalo tím e praskla a pak se sníil výkon a ucpal filtr, nebo je to a důsledek toho e se ucpal filtr a proto tlakem praskla?
díky
V prvé řadě oprav hadici sma chyby a zkus to projet - ten FAP a chyba je důsledek - příčina ucpání ( pokud nebude chyba v aditivaci a proběhne nucenka tak potom koukni na hodnoty - teď to nemá cenu 😉 |
| |
| |