Jméno
Heslo
Trvale přihlásit 
Nová registrace
Èesky English
Vyhledávání
Rozšírené ...

Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: FAP - Filtr pevných částic
jruze
25.08.2024 21:16 - Re: FAP - Filtr pevných částic
U??vate?
scratcher napsal(a):
Dnes na mně vyskočila hláška "risk of particle filter blocking" a hodil se nouzový režim, takže výkon úplně minimální po rovině se za dlouho dostanu i na 70km, kopec je problém to tak 50km. A když na to šlápnu tak oblak kouře od sazí. Počítám že bude FAP asi v háji. Mám najeto cca 340tis (filtr je původní a 1x se vyplachoval - tak 4-5let zpátky a doplnily se i aditiva). Než to vyhodilo hlášku tak regenerace byla každých cca 800km a bez problému - ale náhodně se dělo že bylo auto bez výkonu a já myslel že to dělá turbo což možná byla předzvěst filtru.
Teď to vypadalo že chce regenerovat ale už to nevyšlo. Na jaké hodnoty se podívat diagnostikou - lexiíí?
a jak se dá otestovat víčko nádrže že funguje - v lexii ukazuje nepřítomno i když tak je, magnety taky má a dráty od toho magnetického spínače u nádrže jsou taky OK - a to až do konektoru toho pc aditivace? díky
Jinak u filtru je zalogovaná chyba P1447 - a hodnoty diferenciální tlak: 652mbar, naplnění filtru sazemi 0%, stav regenerace: dovstřik

Dnes jsem si ještě všimnul že je prasklá hadice od intercooleru do klapky, ale to nevím zda se stalo tím že praskla a pak se snížil výkon a ucpal filtr, nebo je to až důsledek toho že se ucpal filtr a proto tlakem praskla?

díky

V prvé řadě oprav hadici smaž chyby a zkus to projet - ten FAP a chyba je důsledek - příčina ucpání ( pokud nebude chyba v aditivaci a proběhne nucenka tak potom koukni na hodnoty - teď to nemá cenu 😉

Uživatelé online  
Nejnovější příspěvky  
Inzerce  
Obrázky  
Š 2007-2017 :: by c5club,optimalizováno pro rozlišení 1024x768, Firefox, Kontakt/Administrator