LadesFCB
|
20.09.2022 13:17 -
Hláka destičky na konci ivotnosti (pouze za vlhka)
|
|

|
Zdravím,
posledních pár dní co tu unás furt prí se mi za detě objevuje na displeji hláka "brzdové destičky na konci ivotnosti". Je to pouze za detě a buď mě to otravuje kadých pár vteřin nebo jen sem tam (tak kadých 5 minut). Minulou zimu se mi to stalo taky, ale to bylo pouze párkrát za celou zimu. Teď je to hodně na nervy. Samozřejmě jsem destičky kontroloval (jinak je pohledem kontroluji při kadé výměně pneu) a destičky jsou skoro jako nové.
Take mě napadá jen to, e buď je chyba v nějakém čidle nebo v konektorech z čidla. Někam se dostává voda a je tam zkrat. Bohuel nevím z jakého kola ta chyba je.
Zkouel jsem přes diagnostiku najít nějakou monost vypnutí kontroly destiček, ale nenael jsem. Dalí moností je odpojit vechny čidla, zaizolovat konektory a nechat to tak. Případně samozřejmě se při přehazování kol pohledem podívat na stav čidel a konektorů a zkusit to vyřeit.
Sice to není ideální, ale nejjednoduí je podle mě rozpojit ty konektory, zaizolovat a nechat to tak. Jen nevím přesně jak to funguje. Není tu monost, e po rozpojení tu bude hlásit chybu neustále? Případně jsem úplně mimo a napadá Vás nějaké jiné řeení? |
| |
| |