| | |
15.01.2013 14:23 -
Senzor opotřebení brzdových destiček
|
2539209
|
|
badtrip
|
Město: Vrbice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zdravím vechny.
Mám C5 II, r.v. 6/2005 exclusive. Při procházení diskuze o pískání brd mě napadlo, zda ten senzor opotřebení také mám či nikoliv. Nemá tady někdo stejný model a nějaké info? Popřípadě radu, jak to mám zjistit. Tchán má ten samý model r.v. 2006 a u ho to upozornilo na výměnu. Ale také jsem zjistil, e plná výbava se asi s kadým novým rokem trochu stupňuje, take jsem na vákách.
Zdravím vechny.
Mám C5 II, r.v. 6/2005 exclusive. Při procházení diskuze o pískání brd mě napadlo, zda ten senzor opotřebení také mám či nikoliv. Nemá tady někdo stejný model a nějaké info? Popřípadě radu, jak to mám zjistit. Tchán má ten samý model r.v. 2006 a u ho to upozornilo na výměnu. Ale také jsem zjistil, e plná výbava se asi s kadým novým rokem trochu stupňuje, take jsem na vákách.
|
|
15.01.2013 14:42 -
Re: Senzor opotřebení brzdových destiček
|
2539211
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Pokud vím, tak senzor opotřebení mají vechny C5. Otázkou je má-li jej zapojený. Stává se e je poruený drát vývodu z destičky.
Pokud vím, tak senzor opotřebení mají vechny C5. Otázkou je má-li jej zapojený. Stává se e je poruený drát vývodu z destičky.
|
|
15.01.2013 14:44 -
|
2539212
|
|
DrMarvin
|
|
|
presne tak..protoze on se ten drat docela blbe meni pri vymene desticek..tak kazdej druhej automechanik ho proste ustipne a je to....zavadu to nehlasi ale ani to ze mas malo desticek:=)
ale to poznas sam kdyz jich mas malo..to se neboj:=)
presne tak..protoze on se ten drat docela blbe meni pri vymene desticek..tak kazdej druhej automechanik ho proste ustipne a je to....zavadu to nehlasi ale ani to ze mas malo desticek:=)
ale to poznas sam kdyz jich mas malo..to se neboj:=)
|
|
15.01.2013 16:26 -
|
2539223
|
|
jumep
|
|
|
1. kazda C5 1 a C5 2, pozor pri X7 a je len napredu
2. nikto nic nestika, ten kabel ma buzirku z nevhodneho materialu, stvrdne to a zlomi sa (kazde auto jazdiace po nasich cestach solenych to ma polamane), ked ich nezapojis, nic sa nedeje, nic to nehlasi, rovnako ako ked je to ulomene
zatial som to skusil nahradit gitarovym dratom, ucviknut v tom obalenom a kus v blatniku, nasadit gumicky, zaletovat a v zmrstovacke zatavit (kabel je sucastou celkovej kabelaze auta, neni na konektore vymenitelny)
1. kazda C5 1 a C5 2, pozor pri X7 a je len napredu
2. nikto nic nestika, ten kabel ma buzirku z nevhodneho materialu, stvrdne to a zlomi sa (kazde auto jazdiace po nasich cestach solenych to ma polamane), ked ich nezapojis, nic sa nedeje, nic to nehlasi, rovnako ako ked je to ulomene
zatial som to skusil nahradit gitarovym dratom, ucviknut v tom obalenom a kus v blatniku, nasadit gumicky, zaletovat a v zmrstovacke zatavit (kabel je sucastou celkovej kabelaze auta, neni na konektore vymenitelny)
|
|
15.01.2013 18:16 -
|
2539246
|
|
Mamlas
|
|
|
Jakou hlaskou se ozve u C5 I, kdyz budou sjete desticky?
Jakou hlaskou se ozve u C5 I, kdyz budou sjete desticky?
|
|
15.01.2013 18:57 -
|
2539251
|
|
jumep
|
|
|
BRAKE PADS WORN
BRAKE PADS WORN
|
|
15.01.2013 23:46 -
|
2539315
|
|
badtrip
|
Město: Vrbice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
díky moc chlapi. Hned zítra pudu ověřit jestli neni třeba odlomený a jsem v obraze kvůli případné výměně. Mám jej zatím 3měsíce. Take se snaím co nejvíc much nahonit dopředu a mám pak pokoj a můu se jen vozit. Díky za odezvy
díky moc chlapi. Hned zítra pudu ověřit jestli neni třeba odlomený a jsem v obraze kvůli případné výměně. Mám jej zatím 3měsíce. Take se snaím co nejvíc much nahonit dopředu a mám pak pokoj a můu se jen vozit. Díky za odezvy
|
|
30.01.2013 19:15 -
|
2543287
|
|
John
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Nazdar chlapci, správně jumep píe: BRAKE PADS WORN, jene mi se v pátek tato hláka objevila, proto jsem zkontroloval destičky, které mi minulý rok v Citroenu měnily včetně vech kotoučů. Najel jsem na ně jen 16 000 km. Zdálo se mi to nějak málo. Desky vak jako nové, kabely k deskám volné, neprodřené, nezjistil jsem ádnou chybu. Tak se rozjedu a ani bych selápnul brzdu, znovu hnusný zvuk píííííííííííp a BRAKE PADS WORN. Kdyby to alespoň co 5 sekund nepípalo. Poraďte, kde mám hledat chybu.
Nazdar chlapci, správně jumep píe: BRAKE PADS WORN, jene mi se v pátek tato hláka objevila, proto jsem zkontroloval destičky, které mi minulý rok v Citroenu měnily včetně vech kotoučů. Najel jsem na ně jen 16 000 km. Zdálo se mi to nějak málo. Desky vak jako nové, kabely k deskám volné, neprodřené, nezjistil jsem ádnou chybu. Tak se rozjedu a ani bych selápnul brzdu, znovu hnusný zvuk píííííííííííp a BRAKE PADS WORN. Kdyby to alespoň co 5 sekund nepípalo. Poraďte, kde mám hledat chybu.:-(
|
|
30.01.2013 20:03 -
|
2543303
|
|
jruze
|
|
|
John napsal(a): Nazdar chlapci, správně jumep píe: BRAKE PADS WORN, jene mi se v pátek tato hláka objevila, proto jsem zkontroloval destičky, které mi minulý rok v Citroenu měnily včetně vech kotoučů. Najel jsem na ně jen 16 000 km. Zdálo se mi to nějak málo. Desky vak jako nové, kabely k deskám volné, neprodřené, nezjistil jsem ádnou chybu. Tak se rozjedu a ani bych selápnul brzdu, znovu hnusný zvuk píííííííííííp a BRAKE PADS WORN. Kdyby to alespoň co 5 sekund nepípalo. Poraďte, kde mám hledat chybu.
Jsou to kostřící kablíky - jít po kabelech jestli někde po cestě nejsou luslí do kostry,nebo jje zkus odpojit jestli si to nedá říct
Jsou to kostřící kablíky - jít po kabelech jestli někde po cestě nejsou luslí do kostry,nebo jje zkus odpojit jestli si to nedá říct
|
|
30.01.2013 20:42 -
|
2543328
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
tato hláka naskočí, kdy se kontakt z jednoho vodiče sepne s kostrou (destička se probrousí tak, e se vodič dotkne brzdového kotouče - kostry auta), ale to neznamená, e se nemůe toto stát kdekoliv po trase přísluného vodiče
tato hláka naskočí, kdy se kontakt z jednoho vodiče sepne s kostrou (destička se probrousí tak, e se vodič dotkne brzdového kotouče - kostry auta), ale to neznamená, e se nemůe toto stát kdekoliv po trase přísluného vodiče ;-)
|
|
30.01.2013 20:59 -
|
2543334
|
|
tlaskal
|
Město: Bleno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 22 |
|
|
Zdravím,
tak mě tato závada vyskakuje taky.
Bohuel a po výměně letních gum se správnou výkou profilu za zimní, které jsou nií.
Při průjezdu kaluí, mi tato hláka ihned vyskočí.
Je to moné?
Zdravím,
tak mě tato závada vyskakuje taky.
Bohuel a po výměně letních gum se správnou výkou profilu za zimní, které jsou nií.
Při průjezdu kaluí, mi tato hláka ihned vyskočí.
Je to moné?
|
|
30.01.2013 21:07 -
|
2543338
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
ano, slaná voda - propojení - signál
ano, slaná voda - propojení - signál;-)
|
|
30.01.2013 23:36 -
|
2543408
|
|
jumep
|
|
|
John: pozri ci nemas predraty kabel od platnicky / skus tie kabliky odpojit, ak to pomoze, niektory je obdraty, alebo ma roztopeny plast co je nasunuty do platnicky
ak nie - hladat kde je predraty kabel .. kade ide popisem potom
tlaskal: X7 ma cidla robene trocha inym sposobom, takze rady co tu boli doteraz ti moc nepomozu, ako pise najk, moze to robit aj slana voda, ale pokial viem, cidla su zalepene a voda by im nemala vadit, az ked sa opotrebuje a nevymeni (pouzije sa stare cidlo na novu platnicku) moze toto robit, idealne vytiahnut ich z platniciek a skontrolovat
John: pozri ci nemas predraty kabel od platnicky / skus tie kabliky odpojit, ak to pomoze, niektory je obdraty, alebo ma roztopeny plast co je nasunuty do platnicky
ak nie - hladat kde je predraty kabel .. kade ide popisem potom
tlaskal: X7 ma cidla robene trocha inym sposobom, takze rady co tu boli doteraz ti moc nepomozu, ako pise najk, moze to robit aj slana voda, ale pokial viem, cidla su zalepene a voda by im nemala vadit, az ked sa opotrebuje a nevymeni (pouzije sa stare cidlo na novu platnicku) moze toto robit, idealne vytiahnut ich z platniciek a skontrolovat
|
|
31.01.2013 17:02 -
|
2543466
|
|
John
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Děkuji za odpovědi, asi nejblíe byl najk, dnes ji neprelo a bylo poměrně teplo. Voda (i se solí) asi vyschla a po cestě z práce to přestalo hlásit závadu. Včera jsem měl kola dole a proel vodiče od desek a do svazku, kam bylo vidět, nikde se neopíraly o kostru a ani nejevily známek jakéhokoliv pokození. Pokud to není něco, co vyřadí auto z provozu, je lépe den-dva počkat, často se to vyřeí samo a uetří se tak i penízky za opravu.
Podobný problém jsem měl s hlákou otevřená nádr paliva a po 14. dnech se to samo vyřeilo a u mám od září klid. Hold техника болшая jak říkají francouzi. John play special.
Děkuji za odpovědi, asi nejblíe byl najk, dnes ji neprelo a bylo poměrně teplo. Voda (i se solí) asi vyschla a po cestě z práce to přestalo hlásit závadu. Včera jsem měl kola dole a proel vodiče od desek a do svazku, kam bylo vidět, nikde se neopíraly o kostru a ani nejevily známek jakéhokoliv pokození. Pokud to není něco, co vyřadí auto z provozu, je lépe den-dva počkat, často se to vyřeí samo a uetří se tak i penízky za opravu.
Podobný problém jsem měl s hlákou otevřená nádr paliva a po 14. dnech se to samo vyřeilo a u mám od září klid. Hold техника болшая jak říkají francouzi. John play special.
|
|
05.03.2013 02:11 -
|
2554005
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Ahoj dnes jsem koupil origo destičky na celé auto a signalizace na opotřebení je jen na levé kolo. Na pravé jsou v sadě přibaleny záslepky do konektoru. Jen pro zajímavost citroen české budějovice cena za komplet 5740 kč a lager haus Vitis original citroen 175 euro je mi smutno e dnes musíme jezdit nakupovat do rakouska
Ahoj dnes jsem koupil origo destičky na celé auto a signalizace na opotřebení je jen na levé kolo. Na pravé jsou v sadě přibaleny záslepky do konektoru. Jen pro zajímavost citroen české budějovice cena za komplet 5740 kč a lager haus Vitis original citroen 175 euro:-(((( je mi smutno e dnes musíme jezdit nakupovat do rakouska:-((((
|
|
05.03.2013 11:16 -
|
2554066
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Není to drahé?
Bobo má na C5 III 2.2HDI přední Bendix za 1806 Kč a zadní za 854/876 Kč.
Není to drahé?
Bobo má na C5 III 2.2HDI přední Bendix za 1806 Kč a zadní za 854/876 Kč.
|
|
| |
|
|