Hanz 397
|
12.04.2022 22:17 -
Re: Rozvody / C5 III 1.6 THP
|
|

|
Sice VTi (1,6,5FS), ale dám to sem, abych nezakládal nové vlákno... A dořeím tohle budu dělat rozvody.
Take: motor při volnoběhu za tepla rozsvítí kontrolku tlaku mazání. Začalo to nepravidelně, teď u skoro pokadé... Přitom motor mae, tlak je více méně v normě. Chyba snímač mnoství - zkrat. Vyměněn. Chyba u se neobjevila. Pro jistotu výměna i snímače tlaku. Kontrola kabeláe, kontrola funkce řízení olejového čerpadla. Ve bez zjevných závad. Kontrola uloení vaček (ok), kontrola dráek v prvním překladu vaček (ok), kontrola zpětných ventilů (ok) Tam jsem teda ádnou chybu ani nečekal, protoe na řízení rozvodů byla kdysi sporadická chyba polohy sací vačky, co mohlo způsobit cokoliv. Ale neopakuje se.
No a teď k tomu, co jsem nael: ventilové víko, resp odlučovač plný čisté vody /emulze(foto) . Chladící kapalina se neztrácí. Olejový filtr (Mann) zhroucený, nafouklý, čistý(foto) . Zhroucený je kvůli doslova vystřelenému přetlakovému ventilu(foto) . Rozpadlý obtokový ventil ve víku filtru(foto) . Olej správný. Motor bez emulze a relativně čistý, bez nápadných karbonových úsad. Běné opotřebení pro tenhle motor při stávajících km. Hydrotely vechny ok.
A moje otázka: setkal se s tímhle u někdo někdy? Nějaký nápad, co to mohlo způsobit? |
| |
| |