ret33
|
04.10.2021 12:21 -
Re: Názory, spolehlivost / C5 III 2.0 HDi 103kW + LPG
|
|

|
Tuto kombinaci 2.0, automat, LPG mám. Výkon je dostatečný, nikoliv oslnivý. Po dálnici se dá jet 150 kopec nekopec, na 200 se to taky rozjede. Je to atmosféra, ne se dostane motor do otáček, tak to trvá, nejhorí je akcelerace do kopce. Spolehlivost zatím dobrá, najeto 220, z toho 80 na LPG. Závady: krtící klapka, těsnění převodovky - oboje jsem řeil hned po koupi. Olej měním standardně po 15, svíčky + filtry po 20, filtry LPG rovně po 20 a nestandardně olej ATF po 30 - nedá se vyměnit celá náplň. Kromě oleje ATF a LPG je ve snadné vyměnit svépomocí, nastavil jsem si přísnějí plán, ne automobilka a není to drahé: olej 600, filtr 120, svíčky 220, vzduchový filtr 150, kabinový 300. Občas zmiňovaná italská údrba na benzín.
Za 9,5 LPG se s tím moná jezdit dá, ale moc mi to nejde. Kromě pokusů o ekoralye s tím jezdím za 12, kombinace Prahy a nepředpisové jízdy po dálnicích. Ale kdy jsem se fakt snail, tak mi PP ukazoval spotřebu 7,8 benzinu, co by těch 9,5 LPG asi dalo.
Celkově jsem spokojený, i kdy ve mě vrtá mylenka, e jsem měl být odvánějí a koupit 3.0 V6. U jen pro ten pocit. |
| |
| |