| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: poloosa |  |
Stanjard
|
02.05.2021 11:01 -
Re: poloosa
|
|

|
Brety napsal(a): Před více ne rokem jsem řeil vibrace, hučení při nadlehčení auta atd. Podezření padlo na pravou poloosu, neb jsem předtím asi 2x řeil prasklou, nebo staenou prachovku na kloubu u kola. Po výměně poloosy (repas Citroen) ve ok. Ale prachovka opět po cca 10 tis. staená a nedávno (po cca 30 tis.) opět vibrace, hučení, cvakání v ostré zatáčce atd. Tak jsem k mému zklamání předpokládal, e opět tato poloosa. Měl jsem plánovaný větí servis (kotouče, čepy, destičky atd.) a doufal, e se to komplet vyřeí. Pak mi volal servisák, e poloosa je skutečně KO a také přidřený tisícihran a e v převodovce chyběl litr oleje (prý je tam cca 2,2 a vypustil 1l.) Vzhledem k tomu, e nenael nikde, kde by to teklo, ve čisté a suché, tak prý asi nedolili při první výměně olej. Můe zmizet olej jinam?
Po výměně poloosy ale problém s vibracemi atd. trvá, tak jsem mu auto zase odvezl. Mrkne na druhou poloosu atd. Chytřejí budu, a se mi ozve co dalího zjistil, ale vypadá to, e je převodovka po smrti, protoe se to projevuje po delí jízdě (cca 30 km, take asi a se převodovka zahřeje). Co teď? Generálka či repas převodovky by mě asi stáhl z kůe, jaké je riziko vzít něco z vrakáče či bouračky?
Zajímá mě, jak to dopadlo a jak jsi to vyřeil? |
| |
| |