| | |
10.01.2008 21:29 -
poloosa
|
168165
|
|
Pluhy
|
Město: Kroměří, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Nazdar C5kaři!!!
Omlouvám se za můj první příspěvek, zobrazitelný jen pro registrované, nečekal jsem takou odezvu pozdravu. U se to cíleně nebude opakovat
Ale k věci. Diskusí je tu dost, o startování, manuálech atd.
1.ledna jsem si vyjel se svou Pětkou na Novoroční oběd k rodičům. Při rozjezdu ze STOPky mi praskla poloosa pravého kola. Vyjímečně nebyla E50 přeplněná, kadý chrápal po silvestrovské opici a tak mi ani nehrozila kolize s vozy na hlavní. Díky svahu jsem s Pětkou sjejl z kříovatky a čekal na odtah otcem /C3 1.4/. Troku ji na tom zbylém kilometru do mého cíle zahřál. No a teď to příjde. Nová poloosa na 2.0HDI 2002 je u mého značkového servisu za 10.000,- Kč bez DPH, repas 6.600,-Kč bez DPH. Vskutku solidní úvod do roku. Prachy na mém účtu nemají poadovanou hladinu pro tento druh opravy a tak začalo celodenní pátrání po dílu z jiného kanálu.
Výsledek? 1.500,-Kč + DPH a dopravu = 2.085,-Kč. Poloosa z vrakáču, originální. Opticky nic moc, ale o tom to není. Pětka jetě nocuje v Citroen servisu, kde mi ji mění a tak očekávám cenu za díly okolo a práci. Dám vědět.
Jo, vrakáč mi ji posílal týden. Jsem rád, e ji vůbec mám. Vude jsou jen na 2.2HDI. Take můu doplnit i kontakt na makače: vrakovitě Citroen a Peugeot Vojkov, tydlifén je: 608 767 085. Jen je potřeba je masírovat k odeslání.
C5kám zdar!
Nazdar C5kaři!!!
Omlouvám se za můj první příspěvek, zobrazitelný jen pro registrované, nečekal jsem takou odezvu pozdravu. U se to cíleně nebude opakovat:-)
Ale k věci. Diskusí je tu dost, o startování, manuálech atd.
1.ledna jsem si vyjel se svou Pětkou na Novoroční oběd k rodičům. Při rozjezdu ze STOPky mi praskla poloosa pravého kola. Vyjímečně nebyla E50 přeplněná, kadý chrápal po silvestrovské opici a tak mi ani nehrozila kolize s vozy na hlavní. Díky svahu jsem s Pětkou sjejl z kříovatky a čekal na odtah otcem /C3 1.4/. Troku ji na tom zbylém kilometru do mého cíle zahřál. No a teď to příjde. Nová poloosa na 2.0HDI 2002 je u mého značkového servisu za 10.000,- Kč bez DPH, repas 6.600,-Kč bez DPH. Vskutku solidní úvod do roku. Prachy na mém účtu nemají poadovanou hladinu pro tento druh opravy a tak začalo celodenní pátrání po dílu z jiného kanálu.
Výsledek? 1.500,-Kč + DPH a dopravu = 2.085,-Kč. Poloosa z vrakáču, originální. Opticky nic moc, ale o tom to není. Pětka jetě nocuje v Citroen servisu, kde mi ji mění a tak očekávám cenu za díly okolo a práci. Dám vědět.
Jo, vrakáč mi ji posílal týden. Jsem rád, e ji vůbec mám. Vude jsou jen na 2.2HDI. Take můu doplnit i kontakt na makače: vrakovitě Citroen a Peugeot Vojkov, tydlifén je: 608 767 085. Jen je potřeba je masírovat k odeslání.
C5kám zdar!
|
|
11.06.2008 18:14 -
Re: poloosa
|
168166
|
|
Faraon
|
Město: Praha 8, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj, procházel jsem tímto fórem, ale nael pouze jeden příspěvek. Na mé C5 Break 2,2 HDI automat r.2001, mi odela pravá poloosa. Nová v Citroënu stojí nehorázný balík. Měl bych dotaz, zda někdo neví kde se dá koupit poloosa např. z druhovýroby( popř. cenu), díl z vrakovitě bych bral jen v krajním případě. Za radu předem děkuji.
Ahoj, procházel jsem tímto fórem, ale nael pouze jeden příspěvek. Na mé C5 Break 2,2 HDI automat r.2001, mi odela pravá poloosa. Nová v Citroënu stojí nehorázný balík. Měl bych dotaz, zda někdo neví kde se dá koupit poloosa např. z druhovýroby( popř. cenu), díl z vrakovitě bych bral jen v krajním případě. Za radu předem děkuji.
|
|
20.01.2010 21:02 -
|
1802681
|
|
paja.lbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Ahoj vem, mám dotaz, zda jste někdo řeil loisko poloosy. Projevují se mi vibrace od přední nápravy, ale pouze při záběru motoru. Napadlo mě, e u Xantie i u BX jsem měnil opěrné loisko poloosy, jestli to není toté i zde u C5. Pokud máte někdo nějaký poznatek, nebo radu, předem za ni díky. Paja
Ahoj vem, mám dotaz, zda jste někdo řeil loisko poloosy. Projevují se mi vibrace od přední nápravy, ale pouze při záběru motoru. Napadlo mě, e u Xantie i u BX jsem měnil opěrné loisko poloosy, jestli to není toté i zde u C5. Pokud máte někdo nějaký poznatek, nebo radu, předem za ni díky. Paja
|
|
20.01.2010 21:56 -
|
1802692
|
|
jumep
|
|
|
Luki_C5 to riesil, ale vymenit doma to moc nejde, treba na to pripravok
tiez nevedel co, az po vymene onoho loziska to prestalo
Luki_C5 to riesil, ale vymenit doma to moc nejde, treba na to pripravok
tiez nevedel co, az po vymene onoho loziska to prestalo
|
|
20.01.2010 22:03 -
|
1802693
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
aj mne to začalo robi.
:-( aj mne to začalo robi.
|
|
07.03.2010 13:25 -
|
1806150
|
|
Tomi2002
|
|
|
paja.lbc napsal(a): Ahoj vem, mám dotaz, zda jste někdo řeil loisko poloosy. Projevují se mi vibrace od přední nápravy, ale pouze při záběru motoru. Napadlo mě, e u Xantie i u BX jsem měnil opěrné loisko poloosy, jestli to není toté i zde u C5. Pokud máte někdo nějaký poznatek, nebo radu, předem za ni díky. Paja
opěrne loisko poloosy = loisko v náboji kolesa ? A ete, nevieme niekto, kožko je moment pri doahovaní skrutky na poloose?
opěrne loisko poloosy = loisko v náboji kolesa ? A ete, nevieme niekto, kožko je moment pri doahovaní skrutky na poloose?
|
|
07.03.2010 15:01 -
|
1806154
|
|
jumep
|
|
|
Nie, to je to lozisko ci je v domci silentbloku a treba nan speci naradie .... (naboj kolesa je naboj kolesa)
Matice kloubového hřídele: 32,5 m.daN
Loisko kloubového hřídele: 2 m.daN
Nie, to je to lozisko ci je v domci silentbloku a treba nan speci naradie .... (naboj kolesa je naboj kolesa)
Matice kloubového hřídele: 32,5 m.daN
Loisko kloubového hřídele: 2 m.daN
|
|
07.03.2010 19:09 -
|
1806165
|
|
Tomi2002
|
|
|
To sú tie loisko-silentblok, na ktorých drí rameno? A so sahovákom to nepôjde?, asi ich okrem loiska budem musie tie vymeni, pri zábere mi to tie trochu trasie.
To sú tie loisko-silentblok, na ktorých drí rameno? A so sahovákom to nepôjde?, asi ich okrem loiska budem musie tie vymeni, pri zábere mi to tie trochu trasie.:nevim
|
|
07.03.2010 20:08 -
|
1806166
|
|
jumep
|
|
|
to lozisko je 50 cm na poloosy, potrebujes taky dlhy stahovak co nikto z nas nema myslim
to lozisko je 50 cm na poloosy, potrebujes taky dlhy stahovak co nikto z nas nema myslim
|
|
08.03.2010 10:31 -
|
1806208
|
|
jumep
|
|
|
ano, presne to, je tam kruzok a lozisko
ano, presne to, je tam kruzok a lozisko
|
|
08.03.2010 12:47 -
|
1806218
|
|
Tomi2002
|
|
|
No to sa súdruhom z Francúzska podarilo. Ináč, to chvenie je cititežné, keď som zdvihnutý na stupni do 40 km/h a prudko pridám a povedal by som, e to je na pravej strane. Take malo by to by tamto loisko?, alebo to môu by aj tie silentbloky , čo dria rameno o karosériu. To loisko je logickejie a pýtam sa len preto, lebo chlapík na STK, keďe videl, e na čapoch vôža nie je, tak tvrdil, e na 100% sú to tie silóny.
No to sa súdruhom z Francúzska podarilo. Ináč, to chvenie je cititežné, keď som zdvihnutý na stupni do 40 km/h a prudko pridám a povedal by som, e to je na pravej strane. Take malo by to by tamto loisko?, alebo to môu by aj tie silentbloky , čo dria rameno o karosériu. To loisko je logickejie a pýtam sa len preto, lebo chlapík na STK, keďe videl, e na čapoch vôža nie je, tak tvrdil, e na 100% sú to tie silóny.
|
|
08.03.2010 14:11 -
|
1806239
|
|
jumep
|
|
|
Este moze robit salka poloosy. To lozisko by som ale skusil - a nemaju tp tak len sudruhovia z fr.
edit: niekde som mal aj obrazok toho stahovaku ale neviem ho nejako najst
Este moze robit salka poloosy. To lozisko by som ale skusil - a nemaju tp tak len sudruhovia z fr. :)
edit: niekde som mal aj obrazok toho stahovaku ale neviem ho nejako najst :(
|
|
08.03.2010 15:24 -
|
1806241
|
|
jruze
|
|
|
Na C5 jsem nemněl tu čest toto dělat,ale podle obrázku je to samé CX,XM na těchto autech jsem to delal mockrát(byla to bolest CX).Stahovák na to určitě existuje,ale jednodue jde stazit majzlikem(pořípadě ohřát autogenem) a jde dolů.Je to nen zajitění loiska-po zpětné montái jsem dělal malí bodík COčkem(je to nalisované a co jednou sundá nemusí podruhé dret stejně(ten bod podruhé odbrousí)
Na C5 jsem nemněl tu čest toto dělat,ale podle obrázku je to samé CX,XM na těchto autech jsem to delal mockrát(byla to bolest CX).Stahovák na to určitě existuje,ale jednodue jde stazit majzlikem(pořípadě ohřát autogenem) a jde dolů.Je to nen zajitění loiska-po zpětné montái jsem dělal malí bodík COčkem(je to nalisované a co jednou sundá nemusí podruhé dret stejně(ten bod podruhé odbrousí)
|
|
08.03.2010 20:01 -
|
1806249
|
|
jumep
|
|
|
takze som nenasiel tu fotku, ale nasiel som toto v pezote (stahovak a pouzitie)
tymto by sa dalo pouzita aj kladivo atd.
original citroen som videl klasicky stahovak s dlhymi uchytmi - speci na tie poloosy
vypadalo to podobne ako: Zařízení pro zasazení manet kloubových hřídelů.
takze som nenasiel tu fotku, ale nasiel som toto v pezote (stahovak a pouzitie)
tymto by sa dalo pouzita aj kladivo atd.
original citroen som videl klasicky stahovak s dlhymi uchytmi - speci na tie poloosy
vypadalo to podobne ako: Zařízení pro zasazení manet kloubových hřídelů.
Přílohy: poloos.gif ( 24624b ) - nakres poloos stahovak.JPG ( 15548b ) - stahovak pouzitie.JPG ( 19515b ) - pouzitie e5ap1f7d.jpg ( 51246b ) - Zařízení pro zasazení manet kloubových hřídelů. |
|
10.03.2010 21:16 -
|
1806445
|
|
Tomi2002
|
|
|
dá sa po vybratí poloosi zisti, e je to loisko na výmenú (či má vôžu). Na tom obrázku nejako nevidím, tá poloos je v jednom kuse, alebo je preruená a za loisko je nejaká pruina, alebo ako to tam je
dá sa po vybratí poloosi zisti, e je to loisko na výmenú (či má vôžu). Na tom obrázku nejako nevidím, tá poloos je v jednom kuse, alebo je preruená a za loisko je nejaká pruina, alebo ako to tam je :nevim
|
|
10.03.2010 21:18 -
|
1806446
|
|
jumep
|
|
|
lozisko vyberes z domca von a mozes ho "skusit"
je na poloosi aj s ochrannym kruzkom, neviem kde vidis pruzinu
edit:
aha, uz viem kde vidis pruzinu, ale lozisko sa taha dolava (tam kde je 2jka)
to kde vidis pruzinu je samotna salka a ta ta nijako nezaujima
lozisko vyberes z domca von a mozes ho "skusit"
je na poloosi aj s ochrannym kruzkom, neviem kde vidis pruzinu
edit:
aha, uz viem kde vidis pruzinu, ale lozisko sa taha dolava (tam kde je 2jka)
to kde vidis pruzinu je samotna salka a ta ta nijako nezaujima
|
|
10.03.2010 21:35 -
|
1806454
|
|
Tomi2002
|
|
|
OK, pochopil, take keď sa tuto u nás trochu oteplí, tak skúsim rozborku-zborku a podám správu.
OK, pochopil, take keď sa tuto u nás trochu oteplí, tak skúsim rozborku-zborku a podám správu. :-)
|
|
| |
|
|