sedlik18
|
02.03.2021 20:24 -
Re: Automatická převodovka AL4 - nouzový reim
|
|

|
Zdravím, nenael jsem podobný problém jako mám tak to zkusím zde. V lednu jsem dokončil kompletní výměnu vnitřku AL4. Sehnal jsem převodovku AL4 z roku 2011 a najetými 120k. Moje umřela v 280k, vyměnil jsem úplně ve (uvnitř to bylo jako nové, ádné známky pouívání na pásových brzdách a povrchu které brzdí, pouzdrech, lamelách, vyměnil jsem čerpadlo, filtr, olej, komplet vechna těsnění a o-krouky, atd...). Auto pak jezdilo přes měsíc a 3000km, jen před 3 týdny v těch mrazech odmítla řadit 2/3/4. Kdy jsem nastartoval cestou z práce, musel jsem manuálně zařadit z 1-2 a párkrát takto, ne to lo a normálně jsem dojel. Pak druhý den u ale nic. Jezdí jen na 1 nebo R, vyměnil jsem tedy celý hydroblok, vypustil olej (ten byl ale jako kdy jsem ho tam dával před 2 měsíci), nikde ádné kovové pony na magnetech, krásná barva... Včera jsem zkusil diag, delphi se ale nepřipojí a druhý kabel co mám jen vyčetl hodnoty (teplota, tlak..), nedokázal ani vyčíst případné chyby. Měl jsem auto nastartované tak půl hodiny, olej se ohřál na 68 stupňů a pak převodovka najednou la, řadila krásně hladce, ve fungovalo... Ráno a teď odpoledne ale zase nic a jen 1 nebo R. Nemyslím si, e by mechanicky bylo něco zle, ale kdytak hold vytáhnu celou hřídel a prohodím za tu, co tam byla.
co by mohlo být jetě zle? prosím o jakoukoliv radu |
| |
| |