Antharg
|
20.08.2020 11:23 -
Re: Při jízdě chcípne motor / C5 II 1.6 HDi
|
|

|
Ahoj, taky přispěji k tomuto tématu s problémem stejného motoru.
Necelý kilometr po vyjetí se studeným motorem se mi nejprve objevila chyba "ESP/ASR system faulty" a rozsvítila se kontrolka smyku (lutý trojúhelník s autem ve smyku), ani ne do půl minuty se objevila hláka "nízký tlak oleje", rozsvítila se kontrolka STOP a motor ihned zhasl. Ihned jsem jej nastartoval, normálně standardně hned naskočil, ádná chyba ani kontrolka nesvítila a pokračoval jsem dále v jízdě více ne 200 km bez nějaké závady.
Dalí den vchno fungovalo spravně i při studeném startu.
Dalí, tedy 3. den, se vak úplně přesně opakoval odstavec č. 1.
Dalí den opět vechno bez problému.
Poslední den při ujetí zhruba 1 km mi při stáni na světlech jen tak z ničeho nic zhasl motor, tentokrát bez jakéhokoliv hláení chyby či rozsvícení kontrolky motor prostě jen zhasl. Oproti předchozím dnům nastal problém, e motor ji něchtěl nastartovat (co je docela nepříjemné při stání na světlech v levém pruhu), v první poloze klíče se normálně objeví vechny kontrolky a vechny i zhasnou ádná chyba. Při pokusu o nastartování vak nechytá, startér točí, ale motor nenaskočí (baterie je zhruba rok stará), po půl minutě a druhém pokusu o nastartování zhruba po 5 s motor naskočil, dalích zhruba 100 km jsem bez jakéhokoliv problému dojel domů.
Od té doby jsem radi s autem nikam nejel a jsem ji objednaný do servisu. Snail jsem se případ co nejpřesněji popsat a prosím, zda nemá někdo nějaké zkuenosti nebo jiné nápady, o co by se mohlo jednat.
Z jiného fóra jsem se také dočetl něco o problému s EGRem, nebo o vadě v skříňce pojistek. Jsem sice lajk, ale přijde mi, e chyba ESP/ASR s tlakem oleje a vypnutím motoru nijak nesouvisí.
Děkuji za případné dalí názory. |
| |
| |