| | |
27.08.2014 13:56 -
Při jízdě chcípne motor / C5 II 1.6 HDi
|
2728589
|
|
odol
|
|
|
Zdravím. Aktuálně řeím následující problém. Auto normálně nastartuje, ale jetě ne dojde k zahřátí na provozní teplotu, tak náhodně chcípne motor. Někdy je to jenom jedno cuknutí jindy více za sebou, pokud auto stojí tak je potřeba jej znovu nastartovat. Po zahřátí motoru je OK. Diagnostika prý nic nehlásí (dva autoservisy). Nesetkal jste se někdo s něčím podobným?
Zdravím. Aktuálně řeím následující problém. Auto normálně nastartuje, ale jetě ne dojde k zahřátí na provozní teplotu, tak náhodně chcípne motor. Někdy je to jenom jedno cuknutí jindy více za sebou, pokud auto stojí tak je potřeba jej znovu nastartovat. Po zahřátí motoru je OK. Diagnostika prý nic nehlásí (dva autoservisy). Nesetkal jste se někdo s něčím podobným?
|
|
25.03.2015 18:35 -
Re: Při jízdě chcípne motor / C5 II 1.6 HDi
|
2801866
|
|
odol
|
|
|
Tak to byl nakonec jeden vadný vstřik.
Tak to byl nakonec jeden vadný vstřik.
|
|
29.06.2015 09:10 -
|
2835357
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Tak jsem včera večer řeil podobný problém jako je název tématu ( popis viz .link. ) a chtěl jsem se znalých zeptat:
- jaká můe být příčina, e plochý řemen cca 70 tisíc km starý poskočí o 2 dráky ven a rozdrbe se mu okraj? Navíc si myslím, e při poslední výměně oleje (1500 km zpět) byl jetě v pořádku.
- Dá se přívodní kabel k čidlu kliky samostatně vyměnit, nebo je to jen na lidovou tvořivost v rámci jeho opravy? Mám potrhaný jeho obal, trochu odrbaný konektor a jeden z drátů je přetrený.
Tak jsem včera večer řeil podobný problém jako je název tématu ( popis viz http://www.c5club.cz/diskuze/single/2835347-re-podekovani/ ) a chtěl jsem se znalých zeptat:
- jaká můe být příčina, e plochý řemen cca 70 tisíc km starý poskočí o 2 dráky ven a rozdrbe se mu okraj? Navíc si myslím, e při poslední výměně oleje (1500 km zpět) byl jetě v pořádku.
- Dá se přívodní kabel k čidlu kliky samostatně vyměnit, nebo je to jen na lidovou tvořivost v rámci jeho opravy? Mám potrhaný jeho obal, trochu odrbaný konektor a jeden z drátů je přetrený.
|
|
29.06.2015 09:14 -
|
2835362
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Nemá jetě dvouhmotou řemenici a ta e by byla KO?
Nemá jetě dvouhmotou řemenici a ta e by byla KO?
|
|
29.06.2015 10:43 -
|
2835409
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Ne, nemám.
EDIT: Tak není tak úplně neodpruená, je to
0515 T3 JEDNODUCHÁ ŘEMENICE S TLUMIČEM DIAM 157,75X30 EP 30
Ale dnes jsem na ni při vracení plastu do podběhu koukal, udělal si na ní kolmou rysku, nechal chvilku běet motor a neprotáčí se, vypadá OK.
Ne, nemám.
EDIT: Tak není tak úplně neodpruená, je to
0515 T3 JEDNODUCHÁ ŘEMENICE S TLUMIČEM DIAM 157,75X30 EP 30
Ale dnes jsem na ni při vracení plastu do podběhu koukal, udělal si na ní kolmou rysku, nechal chvilku běet motor a neprotáčí se, vypadá OK.
|
|
29.06.2015 15:54 -
|
2835552
|
|
TomasT
|
|
|
Tak jetě přidám foto řemene, který ve zavinil. Momentálně jsem vrátil do auta řemen, který jsem tam měl před výměnou (4 roky zpět) a který jsem vozil jako rezervní - vypadá 100x lépe.
Je normální, aby plochý řemen (výrobce Meyle) vypadal po 70 tisících km a 4 letech takhle?
Mám hledat problém v nekvalitním řemenu, nebo na autě?
Jediné čeho jsem si viml, e při běhu motoru na volnoběh není napínací kladka úplně v klidu, ale o 1-2 mm se pohybuje. Je to normální, nebo by to mohla být příčina?
Tak jetě přidám foto řemene, který ve zavinil. Momentálně jsem vrátil do auta řemen, který jsem tam měl před výměnou (4 roky zpět) a který jsem vozil jako rezervní - vypadá 100x lépe.
Je normální, aby plochý řemen (výrobce Meyle) vypadal po 70 tisících km a 4 letech takhle?
Mám hledat problém v nekvalitním řemenu, nebo na autě?
Jediné čeho jsem si viml, e při běhu motoru na volnoběh není napínací kladka úplně v klidu, ale o 1-2 mm se pohybuje. Je to normální, nebo by to mohla být příčina?
Přílohy: remen1.jpg ( 149616b ) - detail řemene remen2.jpg ( 232489b ) - řemen a výrobce |
|
29.06.2015 16:23 -
|
2835575
|
|
ivanivan
|
|
|
Řemenice se nemusí protáčet, ale můe vibrovat. Aspoň myslím .
Řemenice se nemusí protáčet, ale můe vibrovat. Aspoň myslím ;-) .
|
|
29.06.2015 20:32 -
|
2835662
|
|
TomasT
|
|
|
No, mohl jsem si toho popraskání vimnout dříve (přeskočení ne, to se muselo stát nedávno), jen mě nenapadlo, e by se s tím řemenem mohlo něco stát tak brzy, čekal jsem podobnou ivotnost jako u rozvodů.
Take teď spí řeím, zda je to po těch km normální, nebo spí ne a je potřeba řeit něco dalího.
Nebo doporučuje nějakou speciální údrbu přímo řemene?
No, mohl jsem si toho popraskání vimnout dříve (přeskočení ne, to se muselo stát nedávno), jen mě nenapadlo, e by se s tím řemenem mohlo něco stát tak brzy, čekal jsem podobnou ivotnost jako u rozvodů.
Take teď spí řeím, zda je to po těch km normální, nebo spí ne a je potřeba řeit něco dalího.
Nebo doporučuje nějakou speciální údrbu přímo řemene? :-o
|
|
29.06.2015 21:03 -
|
2835682
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tak podle toho jak remen vypada byl rozpraskanej uz pekne dlouho..zalezi proc preskocil,stav remene je jen dusledek neceho..nesouosost remenic,vadna kladka atd atd...proto si podobne veci nedela doma "pekar" sam ,ale odveze auto do servisu kde tomu rozumi ,protoze v servisu si take nepecou pecivo sami i kdyz ho ji a v klidu si pece dal svuj chleba a rohliky protoze presne tomu dobre rozumi
tak podle toho jak remen vypada byl rozpraskanej uz pekne dlouho..zalezi proc preskocil,stav remene je jen dusledek neceho..nesouosost remenic,vadna kladka atd atd...proto si podobne veci nedela doma "pekar" sam ,ale odveze auto do servisu kde tomu rozumi ,protoze v servisu si take nepecou pecivo sami i kdyz ho ji a v klidu si pece dal svuj chleba a rohliky protoze presne tomu dobre rozumi :palec
|
|
29.06.2015 21:05 -
|
2835683
|
|
jruze
|
|
|
TomasT napsal(a): No, mohl jsem si toho popraskání vimnout dříve (přeskočení ne, to se muselo stát nedávno), jen mě nenapadlo, e by se s tím řemenem mohlo něco stát tak brzy, čekal jsem podobnou ivotnost jako u rozvodů.
Nebo doporučuje nějakou speciální údrbu přímo řemene?
Kontrolu kladky napínáku - asi nebude úpně hladká a ten řemen není moc kvalitní mimi to pokud jedu někam takle daleko tak si zběně prohlédnu takové to díly jako destičky řemen,olej ,hadičky atd... je to rada za 10000,-
Kontrolu kladky napínáku - asi nebude úpně hladká a ten řemen není moc kvalitní mimi to pokud jedu někam takle daleko tak si zběně prohlédnu takové to díly jako destičky řemen,olej ,hadičky atd... je to rada za 10000,- :-))))
|
|
29.06.2015 21:41 -
|
2835716
|
|
jumep
|
|
|
podla mna je to problem v napinacej kladke
podla mna je to problem v napinacej kladke
|
|
28.03.2017 23:12 -
C5 1.6 HDI zdochne za jazdy a nestartuje, po odtahu nastartuje hned
|
3054290
|
|
igorCfive
|
Město: Kosice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X Break | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Dobry den, uz 2x sa zopakoval rovnaky scenar - auto bez problemov nastartovalo, cca po 1km zdochlo a uz sa nedalo nastartovat (starter tocil). Nechal som ho odtiahnut do servisu (nalozili ho na odtahovku) a po zlozeni nastartoval uplne bez problemu. Diagnostika neukazuje ziadny problem. V servise mi nevedia pomoct, lebo vsetko funguje a nedokazu chybu zopakovat. Viete mi prosim poradit?
Dobry den, uz 2x sa zopakoval rovnaky scenar - auto bez problemov nastartovalo, cca po 1km zdochlo a uz sa nedalo nastartovat (starter tocil). Nechal som ho odtiahnut do servisu (nalozili ho na odtahovku) a po zlozeni nastartoval uplne bez problemu. Diagnostika neukazuje ziadny problem. V servise mi nevedia pomoct, lebo vsetko funguje a nedokazu chybu zopakovat. Viete mi prosim poradit?
|
|
28.03.2017 23:15 -
Re: C5 1.6 HDI zdochne za jazdy a nestartuje, po odtahu nastartuje hned
|
3054291
|
|
jumep
|
|
|
snimac otacok alebo snimac tlaku railu
snimac otacok sa prejavuje najcastejsie takto, skus iny servis pripadne
snimac otacok alebo snimac tlaku railu
snimac otacok sa prejavuje najcastejsie takto, skus iny servis pripadne
|
|
28.03.2017 23:17 -
|
3054293
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
za tepla nebo za studena ?
za tepla nebo za studena ?
|
|
28.03.2017 23:19 -
|
3054294
|
|
igorCfive
|
|
|
jumep: dakujem! som vycital na fore, ze snimac otacok, ale vraveli v servise, ze to by diagnostika zachytila. Je mozne, ze nie?
vysvetlovalo by zatrasenie autom, ze sa to docasne odstrani?
jumep: dakujem! som vycital na fore, ze snimac otacok, ale vraveli v servise, ze to by diagnostika zachytila. Je mozne, ze nie?
vysvetlovalo by zatrasenie autom, ze sa to docasne odstrani?
|
|
28.03.2017 23:19 -
|
3054295
|
|
igorCfive
|
|