Jetik
|
31.05.2020 10:30 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
jumep napsal(a): c5 1 ma dve cidla, jedno je na potrubi a jedno je na fape
jedno ide do motorovej jednotky a jedno do ecu aditivacie
ak sa nahodou menila jednotka aditivacie a dal sa novsi typ, ten uz nepocita s tymto cidlo a potom to bude hadzat chybu
Ahoj Jumep,
To čo píe o smerovaní tých snímačov teploty je pravda, ale s mojím problémom to asi nesúvisí. Prikladám obrázok a video. V chybových hláseniach je dočasná závada na snímači teploty na vstupe do FAP. Signál z tohto snímača ide do ECU, kde je moné namera zmenu jeho odporu v závislosti na teplote a na pinoch ploného spoja ECU. Odpor sa mení, ale ECU ukazuje nezmenenú teplotu 104°C.
Cez diagnostiku sme urobili vynútenú regeneráciu FAPu, ktorá prebehla korektne aj napriek tomu, e v ECU chýbal údaj o teplote na jeho vstupe. FAP je znovu vyčistený, diferenčný tlak sa mení v závislosti od otáčok a zaaenia motora, regenerácie sa dejú aj automaticky (aspoň teda podža toho čo je vidie na videu) a chýbajúci údaj zo snímača tam absentuje u minimálne od roku 2016 (naiel som starý záznam z diagnostiky). Znamená to teda, e ECU si vie regenerova FAP aj napriek chýbajúcemu údaju zo snímača? Je nejaká monos urobi diagnostiku ECU a opravi ju? |
| |
| |