jruze
|
03.02.2020 22:42 -
Re: Fatální selhání vahadel u 2.0HDI RHR
|
|

|
macman napsal(a): Na podzim jsem půjčil manelce svou C5 X7 2.0HDI RHR a na dálnici jí upadl ventil, take destrukce motoru, který se nakonec zahryznul.. Byl rozmaírovaný píst, hlava, vstřik a od úlomků zmasakrované turbo...
Oprava motoru byla nerentabilní, do auta se dal jinej motor RHR a auto se zprovoznilo...
Dneska mi volal mechanik, a se přijedu podívat, e rozebral můj vadný motor a nael příčinu...
Vechny hydrotely mají zdeformované hlavy, vahadla mají vyklepané dírky od ventilů a nakonec proel ventil jedním vahadlem skrz, ten ho odjistil a on spadl do spalovacího prostoru..
Jak se tohle stalo?? Auto má na tachometru cca 300.000,- a znám HDI motory s natočenou mnohem větí porcí a o tomhle jsem jetě neslyel..
Jestli to není odlesk foáku tak proč je modré to loisko a hydrotel ? - to je co jsem si myslel e by mohl být důvod. - ten vrek podle mne nemazal, přidřel se ventil a nestihl se vrátit , mimo to ten píst také vypadá jako by do válce prochcával vstřik.(moná je to jen fotkou) - hodím sem fotky ,,čistě" ustřeleného ventilu u 1.6 HDI - ten píst vypadá jinak. |
| |
| |