Hanz 397
|
10.12.2019 18:25 -
Re: Schema ozvuceni JBL
|
|

|
Tak mi to nedalo a v létě, kdy jsem měl trochu času, jsem rozebral vechny dveře, kompletně jsem je vylepil antivibrační fólií (taková ta jako ipa, co je na velkých plochách plechu v autech), potom jsem je vytlumil neoprénovou 5, kde se velo 7 mm vrstvou, vechno samolepící, vyměnil upevnění basových repro, které jsem podlepil tlumící páskou a přirouboval jsem je přes plechové krouky (původní uchycení je a alostně pruné) no a nakonec jsem vyměnil původní středo-tweetry v palubce za čisté tweetry HB se směrovým uloením a výsledek je opravdu překvapivě příjemné. ..
Nevím, jestli ti, co ladili to JBL v těch autech (pokud ho vůbec někdo ladil), měli jasný zadání pouít původní montá repro, nebo hodně omezený rozpočet, byli hluí, nebo se na to prostě jen vys...li. Ale dát třeba ty středo-tweetry do palubky, kde se výky rozbijou o okno(jak známo výky, narozdíl od basů jsou směrové) a vlastně je přeřvou ty středy, který já osobně stahuj, to prostě nemohl vymyslet nikdo, kdo tomu troku rozumí... To samé basy, přiroubované na slabém plechu čtyřmi samořezkami do plastových vloek... A vrcholné číslo jsou ty nacvaknuté mříky na nich...
Jetě přemýlím o výměně zesilovače, který taky není bůhví co, protoe bych chtěl do rezervy místo heveru woofer a nechci ho tahat a následně "sloitě" oddělovat od zadních repro...
Ale to je hudba (muzika😁 budoucnosti... |
| |
| |