| | |
31.08.2007 09:07 -
Schema ozvuceni JBL
|
169169
|
|
tief
|
|
|
Zdar, potreboval by som schemu ozvucenia JBL, zistil som ze moj problem s radiom je v tom ze sa nezapina zosilovac, tak ho musim bajpasnut a potrebujem schemu oboch konektorov na zosilovaci, nemate to niekto doma ?
dik
Zdar, potreboval by som schemu ozvucenia JBL, zistil som ze moj problem s radiom je v tom ze sa nezapina zosilovac, tak ho musim bajpasnut a potrebujem schemu oboch konektorov na zosilovaci, nemate to niekto doma ?
dik
|
|
31.08.2007 10:18 -
Re: Schema ozvuceni JBL
|
169170
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
O jaky typ zesilovace se jedna? Myslim konkretni oznaceni zesilovace.
O jaky typ zesilovace se jedna? Myslim konkretni oznaceni zesilovace.
|
|
31.08.2007 13:37 -
|
169171
|
|
tief
|
|
|
Zosilovac je JBL HS-3844, zial vyzera ze je to special montovany len do C5 ...
Zosilovac je JBL HS-3844, zial vyzera ze je to special montovany len do C5 ...
|
|
22.10.2010 21:12 -
JBL s RT3
|
2359504
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Ahoj
Chci se zeptat, jak jste spokojeni s JBL v C5 II?
Ja jsem z toho velmi zklamany, prijde mi, ze obycejna RD3 hraje minimalne stejne, ne-li lepe.
Nemate nekdo nejakou zkusenost s vylepsenim JBL audio?
Podle vseho by auto melo mit i zesilovac pred spolujezdcem, ale me to prijde spise jako by tam byl zeslabovac.
Mimo jine by meli byt vsechny ctyri 165mm repro stejne, ale naprosto jasne to vzadu ve dverich hraje mene hlubokych basu, nez v prednich dverich. Teda alespon u me Petky.
Ahoj
Chci se zeptat, jak jste spokojeni s JBL v C5 II?
Ja jsem z toho velmi zklamany, prijde mi, ze obycejna RD3 hraje minimalne stejne, ne-li lepe.
Nemate nekdo nejakou zkusenost s vylepsenim JBL audio?
Podle vseho by auto melo mit i zesilovac pred spolujezdcem, ale me to prijde spise jako by tam byl zeslabovac.
Mimo jine by meli byt vsechny ctyri 165mm repro stejne, ale naprosto jasne to vzadu ve dverich hraje mene hlubokych basu, nez v prednich dverich. Teda alespon u me Petky.
|
|
22.10.2010 21:23 -
Re: JBL s RT3
|
2359507
|
|
jumep
|
|
|
osobna skusenost s c5 1
po vymene obyc repro za JBL, bez domontovania zosiku sa zvysila kvalita a cistota zvuku neporovnatelne k lepsiemu, chybaju mi domontovat este zadne vyskace
co sa tyka basov, neocakavaj z toho nejaky boombox, niekedy by som povedal zeby to mohlo byt lepsie, ale myslim ze je to dostacujuce
ak chces nieco viac, musis ist do estelepsich repro a utlmenia dveri, alebo si nahodit boombox
osobna skusenost s c5 1
po vymene obyc repro za JBL, bez domontovania zosiku sa zvysila kvalita a cistota zvuku neporovnatelne k lepsiemu, chybaju mi domontovat este zadne vyskace
co sa tyka basov, neocakavaj z toho nejaky boombox, niekedy by som povedal zeby to mohlo byt lepsie, ale myslim ze je to dostacujuce
ak chces nieco viac, musis ist do estelepsich repro a utlmenia dveri, alebo si nahodit boombox
|
|
22.10.2010 21:29 -
Re: JBL s RT3
|
2359509
|
|
Mesik
|
Město: Praha 9-Čakovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Já jsem s JBL spokojen, na moje potřeby a hlavně na můj "hudební" sluch to stačí, ale nemám to pomalu s čim srovnávat jen s audio co sem měl v Xantii a to nebylo taky nikterak hrozný, ale JBL je o ničem jinym oproti tomu. Vzadu jsem nepostřehl nějaký rozdíl, ale to je tím e vzadu nejezdim. A ke kvalitě zvuku taky nemám nic, podání zvuku ve vyích hlasitostech je pro mě ok (při volume 10-12), nic nevydává nějaký nepřirozený zvuk to a při jetě vyím hlasitosti začne vibrovat asi výplň dveří. Nicméně nejsem fajnmekr na hudbu, take hranici poadavků na audio nemám vysokou, tudí mi JBL vyhovuje.
Já jsem s JBL spokojen, na moje potřeby a hlavně na můj "hudební" sluch to stačí, ale nemám to pomalu s čim srovnávat jen s audio co sem měl v Xantii a to nebylo taky nikterak hrozný, ale JBL je o ničem jinym oproti tomu. Vzadu jsem nepostřehl nějaký rozdíl, ale to je tím e vzadu nejezdim. A ke kvalitě zvuku taky nemám nic, podání zvuku ve vyích hlasitostech je pro mě ok (při volume 10-12), nic nevydává nějaký nepřirozený zvuk to a při jetě vyím hlasitosti začne vibrovat asi výplň dveří. Nicméně nejsem fajnmekr na hudbu, take hranici poadavků na audio nemám vysokou, tudí mi JBL vyhovuje. ;-)
|
|
22.10.2010 22:08 -
|
2359520
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ono ve "dvojce" mi pride ze to hraje o dost lip nez v "jednicce" mel jsem obe tak muzu porovnat...
jiste je ale i to ze kdyz jsem dal misto RTx navigaci Harman Becker (rneg) kvalita a dynamika stoupla o 100%
ono ve "dvojce" mi pride ze to hraje o dost lip nez v "jednicce" mel jsem obe tak muzu porovnat...
jiste je ale i to ze kdyz jsem dal misto RTx navigaci Harman Becker (rneg) kvalita a dynamika stoupla o 100%
|
|
27.10.2010 16:51 -
|
2360605
|
|
ajsikcz
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
autodiag napsal(a): ono ve "dvojce" mi pride ze to hraje o dost lip nez v "jednicce" mel jsem obe tak muzu porovnat... jiste je ale i to ze kdyz jsem dal misto RTx navigaci Harman Becker (rneg) kvalita a dynamika stoupla o 100%
má smysl vyměnit jen repro a nechat to hrát z RD4 MP3 bez zesáku, s tím e zadní výky zapojit přes kondík ze středobasů ?
PS: Nejde mi o hlasitost, ale o čistotu zvuku ... resp. zda-li tam bude znát rozdíl
ono ve "dvojce" mi pride ze to hraje o dost lip nez v "jednicce" mel jsem obe tak muzu porovnat... jiste je ale i to ze kdyz jsem dal misto RTx navigaci Harman Becker (rneg) kvalita a dynamika stoupla o 100%
má smysl vyměnit jen repro a nechat to hrát z RD4 MP3 bez zesáku, s tím e zadní výky zapojit přes kondík ze středobasů ?
PS: Nejde mi o hlasitost, ale o čistotu zvuku ... resp. zda-li tam bude znát rozdíl
|
|
27.10.2010 18:33 -
|
2360613
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
podle me jsou repro dobre...ale pokud nemas zdroj signalu tak ti sebelepsi repro nepomuze...stacilo by si poslechnout jak hraje treba zmineny RNEG
podle me jsou repro dobre...ale pokud nemas zdroj signalu tak ti sebelepsi repro nepomuze...stacilo by si poslechnout jak hraje treba zmineny RNEG
|
|
27.10.2010 19:46 -
|
2360662
|
|
jumep
|
|
|
po vymene mojich za JBL, dvere a vyskace, cistota zvuku s RD3 o 100% lepsia (planujem dohodit aj do dveri vyskace), tymto si myslim ze to vyznam ma (ale to uz som pisal o par riadkov vyssie)
po vymene mojich za JBL, dvere a vyskace, cistota zvuku s RD3 o 100% lepsia (planujem dohodit aj do dveri vyskace), tymto si myslim ze to vyznam ma (ale to uz som pisal o par riadkov vyssie)
|
|
27.10.2010 19:58 -
|
2360684
|
|
autodiag
|
|
|
mno repro jsou stejne,zesak jim doda trochu dynamiku,zeby to bylo neco zaco by to slalo,nevim..asi nejsem narocnej ale za 100% zlepseni bych to nekvalifikoval ...spis jde o to ze JBL je zesilovac s aktivni vyhybkou ,o to je zvuk lepsi,neni sirokopasmovy..ale to je vse ,zeby se z toho dalo sednout naprdel,to nebude ,bohuzel
mno repro jsou stejne,zesak jim doda trochu dynamiku,zeby to bylo neco zaco by to slalo,nevim..asi nejsem narocnej ale za 100% zlepseni bych to nekvalifikoval ...spis jde o to ze JBL je zesilovac s aktivni vyhybkou ,o to je zvuk lepsi,neni sirokopasmovy..ale to je vse ,zeby se z toho dalo sednout naprdel,to nebude :(,bohuzel
|
|
27.10.2010 20:00 -
|
2360686
|
|
jumep
|
|
|
ja som nedaval zosik, iba repro menil
ja som nedaval zosik, iba repro menil
|
|
27.10.2010 20:02 -
|
2360688
|
|
autodiag
|
|
|
hmm v tom pripade jsi mel ty stare repro vadne...
hmm v tom pripade jsi mel ty stare repro vadne...
|
|
27.10.2010 20:06 -
|
2360691
|
|
jumep
|
|
|
to je kludne mozne, z mojho pohladu to bola zmena proste neuveritelna, teraz aj ked tomu utocim povedzme na 14-15 tak je zvuk cisty (zacina rezonovat uz zle vyplnenie a podobne, ale taky sialenec nejsom aby som to potreboval)
to je kludne mozne, z mojho pohladu to bola zmena proste neuveritelna, teraz aj ked tomu utocim povedzme na 14-15 tak je zvuk cisty (zacina rezonovat uz zle vyplnenie a podobne, ale taky sialenec nejsom aby som to potreboval)
|
|
27.10.2010 23:44 -
|
2360751
|
|
Bobby
|
Město: Nitra, Auto: CITROEN C6 2.7HDi | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Pre Jimmivon
Co sa týka muziky v aute som fanatik.Take trochu o repro.Nikdy ti nebude hra zadok tak ako predok,lebo je to celkom prirodzené,e ak si zoberie aj domáce stereo tak má repráky(kapelu)pred sebou a nie za sebou.Take zvukový vnem musí prichádza spredu,zadok je ako ,,dokreslenie,,priestoru.Trochu ako 5.1 kanál domáce kino,ale to len ako nie príli dobrý príklad.To je celkom niečo iné.A čo sa týka zvuku.Ja som mal Xantiu I aj II,tam som mal Pioneer DEH 5100 bol a ete stále je to super stroj,k tomu zosilovač MACAUDIO 4x110 watt sinus/kanal a subwoofer 30cm uzavretý tak isto MACAUDIO,predné a zadné repro boli originál a ver,alebo nie vyhral som nie raz na zvukových súaiach popredné miesta.Teraz mám C5 II,vetko okrem radia som si nechal,,,hrám z originálneho CD tuneru ktorý je napojený k zosilovaču,take predok ide cez zosík a zadok je premostený do Subwooferu.Jediné čo som vymenil boli predné výky za Sinus line,zvuk je super,ale Pioneer bol o niečom inom,to je fakt.Tu mi ale príde trochu na silu vyhodi originál rádio,kede má ete aj iné funkcie,pal.počítač...Ale inak som spokojný na 90% a to ako hovorím som vežmi náročný poslucháč.
Pre Jimmivon
Co sa týka muziky v aute som fanatik.Take trochu o repro.Nikdy ti nebude hra zadok tak ako predok,lebo je to celkom prirodzené,e ak si zoberie aj domáce stereo tak má repráky(kapelu)pred sebou a nie za sebou.Take zvukový vnem musí prichádza spredu,zadok je ako ,,dokreslenie,,priestoru.Trochu ako 5.1 kanál domáce kino,ale to len ako nie príli dobrý príklad.To je celkom niečo iné.A čo sa týka zvuku.Ja som mal Xantiu I aj II,tam som mal Pioneer DEH 5100 bol a ete stále je to super stroj,k tomu zosilovač MACAUDIO 4x110 watt sinus/kanal a subwoofer 30cm uzavretý tak isto MACAUDIO,predné a zadné repro boli originál a ver,alebo nie vyhral som nie raz na zvukových súaiach popredné miesta.Teraz mám C5 II,vetko okrem radia som si nechal,,,hrám z originálneho CD tuneru ktorý je napojený k zosilovaču,take predok ide cez zosík a zadok je premostený do Subwooferu.Jediné čo som vymenil boli predné výky za Sinus line,zvuk je super,ale Pioneer bol o niečom inom,to je fakt.Tu mi ale príde trochu na silu vyhodi originál rádio,kede má ete aj iné funkcie,pal.počítač...Ale inak som spokojný na 90% a to ako hovorím som vežmi náročný poslucháč.
|
|
07.11.2010 11:55 -
|
2361582
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
To Bobby->: Neco podobne prave resim... Pred C5 jsem mel Xsaru a tam jsem mel radio CLARION DXZ588; predni vysky Sinus Live, ve dverich repro Dragster (koaxialni 165mm a 130mm) a v kufru 30cm Subwoofer Rockford Fosgate se zesilovacem. Doma mam kino od Yamaha, takze taky celkem audiofil. O to vic nemuzu pochopit jak je mozne ze C5 s priplatkovym JBL systemem hraje naprosto priserne! Za to museli lidem doplacet, jinak to neni mozne. Mel jsem C5 i s RD3 radiem a to hraje lepe nez RT3 JBL, ktere mam v C5 ted! Vyhazovat radio se mi nechce, protoze tim stratim pul funkci auta!!! A navic by zde mel byt i zesilovac JBL, bohuzel celkove naladi zvuky je opravdu tragicke!!!
To All->: P.S. Nemate nekdo to schema JBL, resp, vystupy a vstupy toho JBL zesilovace?
To Bobby->: Neco podobne prave resim... Pred C5 jsem mel Xsaru a tam jsem mel radio CLARION DXZ588; predni vysky Sinus Live, ve dverich repro Dragster (koaxialni 165mm a 130mm) a v kufru 30cm Subwoofer Rockford Fosgate se zesilovacem. Doma mam kino od Yamaha, takze taky celkem audiofil. O to vic nemuzu pochopit jak je mozne ze C5 s priplatkovym JBL systemem hraje naprosto priserne! Za to museli lidem doplacet, jinak to neni mozne. Mel jsem C5 i s RD3 radiem a to hraje lepe nez RT3 JBL, ktere mam v C5 ted! Vyhazovat radio se mi nechce, protoze tim stratim pul funkci auta!!! A navic by zde mel byt i zesilovac JBL, bohuzel celkove naladi zvuky je opravdu tragicke!!!
To All->: P.S. Nemate nekdo to schema JBL, resp, vystupy a vstupy toho JBL zesilovace?
|
|
07.11.2010 13:05 -
|
2361585
|
|
KostaKE
|
Město: Koice, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Jimmi, ked uz si audiofil, mal by si vediet aj popisat co konkretne ti na zvuku v C5 od JBL vadi.
Mne osobne pri beznej urovne hlasitosti zvuk vyhovuje, je cisty nic nevibruje, jedine basova zlozka nieje dostatocne vyrazna. Pri vysokej hlasitosti a niektorych skladbach pocujem ze nieco nieje utlmene dobre, ale mam svoje usi rad a tak to malokedy pouzivam takto.
Skuste pozriet tuto schemu zapojenia ci vam popis konektorov nepomoze:
.link.
Jimmi, ked uz si audiofil, mal by si vediet aj popisat co konkretne ti na zvuku v C5 od JBL vadi.
Mne osobne pri beznej urovne hlasitosti zvuk vyhovuje, je cisty nic nevibruje, jedine basova zlozka nieje dostatocne vyrazna. Pri vysokej hlasitosti a niektorych skladbach pocujem ze nieco nieje utlmene dobre, ale mam svoje usi rad a tak to malokedy pouzivam takto.
Skuste pozriet tuto schemu zapojenia ci vam popis konektorov nepomoze:
http://www.parrot.com/documents/en/support/schemasdinstallation/pdf/Pin%20out%20Citroen.pdf
|
|
16.02.2011 14:30 -
|
2373827
|
|
Lochy
|
Město: Litvínov, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Nemá někdo hodnoty zesilovače od JBL, který se dával do C5 I za příplatek? Díky
Nemá někdo hodnoty zesilovače od JBL, který se dával do C5 I za příplatek? Díky
|
|
16.02.2011 14:41 -
|
2373828
|
|
Mistrtwist
|
Město: Prágl, Auto: | Počet příspěvků: 41 |
|
|
Co konkrétně? Něco jsm s ním kdysi dělal, tak vím, e je osazen TDA8563Q. Coz je 2 x 40 W/2 W tzn kazdy kanal ma svuj zesilovac. pred kazdym zesilovacem je pasmova vyhybka. TZN da se rict ze zesilovac je 8x25W
Po output power RL = 4 W; THD = 10% - 25 - W Hodnoty plati pri napajeni 14,4V
RL = 2 W; THD = 10% - 40 - W
Co konkrétně? Něco jsm s ním kdysi dělal, tak vím, e je osazen TDA8563Q. Coz je 2 x 40 W/2 W tzn kazdy kanal ma svuj zesilovac. pred kazdym zesilovacem je pasmova vyhybka. TZN da se rict ze zesilovac je 8x25W
Po output power RL = 4 W; THD = 10% - 25 - W Hodnoty plati pri napajeni 14,4V
RL = 2 W; THD = 10% - 40 - W
|
|
30.04.2011 18:25 -
|
2387487
|
|
DanV
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 153 |
|
|
Nevíte kde přesně je zesilovač JBL u C5 II umístěn. Dělám dodatečnou montá a nemůu najít místo kde má být umístěny. Koukal jsem za schránku u spolujezdece a nic jsem tam nenael.
Nevíte kde přesně je zesilovač JBL u C5 II umístěn. Dělám dodatečnou montá a nemůu najít místo kde má být umístěny. Koukal jsem za schránku u spolujezdece a nic jsem tam nenael.
|
|
| |
|
|