Jaromir108
|
06.12.2019 10:20 -
Re: Speed sensor fault
|
|

|
autodiag napsal(a): snimac na prednim kole,typnul bych pravej..
Děkuji a jak to lze ověřit, kromě výměny? U Xantie lo změřit odpor a od určitého odporu se ozvala diagnostika a rozsvítila se i kontrolka na palubce a u C5ky ani kontrolka ani jednotka nic v tomto směru nezobrazuje, lze i tady něco změřit? Pokud ano, tak kde a jak? Mechanik teď dva dny koukal na kabely, kontakty, atd. a nic adekvátního nenael.
Poprvé to začalo dělat cca 1km po natankování na hranici, tak jsem si logicky říkal a ksakru nafta. Kdy to udělalo několikrát, napadlo mne vypnout tempomat a náhle byl na cca 90km klid. Potom to začalo blbnout a v Praze v tunelu, kde motor chcípl úplně a nelo chvíli ani nastartovat. Vdy se to rapidně zhorí po natankování paliva.
Někdy je pár set km klid a potom třeba ujedu jen desítky metrů-stovky metrů ne motor chcípne. Ze začátku to jen kope, někdy potom po čase začne i motor stávkovat. První hláky jsou Speed Sensor fault, potom občas ABS/Esr system fault, nebo tak něco a potom někdy začne stávkovat i motor .. objeví se potom i dalí hláky typu Low pressure engine oil, atd. a co beru e je následek toho, e se zastavil motor. Mimochodem, netuil jsem, e ABS senzor můe mít vliv na zastavení motoru.
Vzásadě jsem podle zpráv z anglických a francouzských zdrojů pochopil, e by to měla být buďto ABS pumpa, ABS senzory, nebo problém s kabeláí.
Můj současný mechanik to včera po pár dnech vzdal a dnes hledáme elektrikáře, který byl měl čas a chu ...
Děkuji Vám jetě jednou za rady |
| |
| |