Qwik
|
08.03.2019 18:03 -
Re: Aditivace Eolys
|
|

|

Qwik napsal(a): a s těmi mými odřenými uiskami mi to dal...
.link. Fap je focen a po propláchnutí, při kterém z něj la chviličku jen trocha černých sazí, ádný červený písek... Uvidím v lednu po diagnostice. Pokud se to aditivování rozchodí, budu řeit, vlastní emise.
Tak nové zjitění...
Po diagnostice zjitěn vadný snímač víčka nádre... Po opravě snímače( rozřezán, a uvnitř vyměněno magnetické přepínací relé = skleněný zátav se třemi vývody v klidu sepnuto...) .link. .
Po opětovné diagnostice, la ji hláka nefunkčního snímače víčka smazat, a funkce aditivace se rozjela, test čerpadla OK, čerpadlo zavrčelo.. cca 1,5sek. Po natankování paliva..= Natankováno - zavřena nádr- zamknuté auto, zaplatit ropu  , po odemknutí vozu se ozvalo ze zadní části auta zavrčení... = čerpadlo aditovace čerpe... snad...  Teď musím někam si ověřit, ne půjdu na technickou, jestli je aditivace účinná, a FAP opravdu funguje.
*** Výsledek snaení o rozchození fapu a aditivace: ***
Tak jsem zael na zkouku na emise, borec mi to udělal zadara, párkrát to protočíl a kouřivost u jela dolů, asi při třetím protočení diagnostika emisí ji zahlásila e by auto prolo.. Co mi říkal známy, je prý třeba najet pár km ne se fap znovu rozjede. Dalí týden jsem el na emise na ostro... Protočil to jednou, na vyhnání pavouků, pak nasadil ty své dreky k testování, pak to protočil, jen jednou, a hnedle to bylo OK.. a lo by to jetě dolů, prostě málo km na aktivaci.., moná blbost ale tak to prostě bylo. Jsem rád, e jsem proel, a s vědomím, e vím kde byl problém. V citroenu mi chtěli vyměnit fap a kdo ví co, to ani neměli snahu se podívat, jak se věci mají. Musel jsem si to projít sám, viz. příspěvky výe...
Padla tu zmínka, e se na emisích zpřísňuje..., řekl bych e to není pravda, normálně v pohodě dle typu a výbavy auta, ádné krouhnuté parametry abych neproel, prostě v rámci technických moností daného typu vozu.. prostě normální férový přístup.  |
| |
| |