Alex69
|
25.12.2018 14:02 -
Rozhozená sběrnice mezi řídícími jednotkami
|
|

|
Krásný první vánoční svátek vem,
mám takový problém s mou C5 r.v. 2011, verze 3.0 V6 automat. Auto má najeto cca 120 tis. km a od doby co ho mám (od loňského září, kdy bylo po prvním majiteli dovezeno z Německa) se na něm nepravidelně projevuje zvlátní chyba. Někdy se projeví u po zasunutí klíčku, někdy a po nastartování, ale výsledek je vdy stejný, na palubce naskáčou vekeré moné chyby, počínaje Gearbox Fault, Break Fault, svítí kontrolka motoru plus různé dalí kontrolky včetně reimu snow a kdeco dalího. Nejde řadit, jede to max na 1500 ot., jede nma max 3. kvalt, tedy klasický nouzový reim. Kdy se mně to stalo poprvé, byl jsem z toho vyděen, dneska (v průběhu roku se mě to nepravidelně stalo asi 4 x) u vím co dělat, take jsem v klidu. Odpojím baterku, chvilku počkám, připojím zpátky a auto je jako nové. Po chybách ani vidu ani slechu. Nicméně, auto jsem měl v prodlouené záruce, take to autorizovaný servis řeil. Problém je prý v tom, e klesne napětí na baterce pod stanovenou mez (podle veho 10,5 V) a tím se rozhodí komunikace mezi řídícími jednotkami a ty pak hlásí vemoné nesmyslné chyby. Vyměnili baterku, vymontovali a zkoueli alternátor, vyměnili řemenici na alternátoru, proli a zkontrolovali celý kabelový svazek a pár dalích věcí, ale nic z toho nepomohlo. Je tam prostě něco, co asi náhodně buď zkratuje baterku nebo ji minimálně natolik zatíí, e klesne napětí pod únosnou mez a to zapříčiní popsaný problém. Jetě zmíním to, e auto má nezávislé topení a problém se (by jen zcela náhodně) objevuje více v zimě (v létě se mně to stalo snad jen jednou), tak malinko sázím na tuto komponentu. Nicméně i kdy ráno pouiji na půl hodiny topení, pak celý den normálně jezdím, startuji (zcela bez problémů a několikrát) a pak třeba druhý nebo třetí den nastane problém. Take to nemá úplně přímou souvislost (nebo si to aspoň myslím). Servis u si neví rady a tak jsem si řekl, e se zkusím zeptat zdejí komunity, protoe za zeptání člověk nic nedá a vdycky se můe najít někdo, kdo u něco podobného řeil.
Ale |
| |
| |