| | |
25.12.2018 14:02 -
Rozhozená sběrnice mezi řídícími jednotkami
|
3198358
|
|
Alex69
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Krásný první vánoční svátek vem,
mám takový problém s mou C5 r.v. 2011, verze 3.0 V6 automat. Auto má najeto cca 120 tis. km a od doby co ho mám (od loňského září, kdy bylo po prvním majiteli dovezeno z Německa) se na něm nepravidelně projevuje zvlátní chyba. Někdy se projeví u po zasunutí klíčku, někdy a po nastartování, ale výsledek je vdy stejný, na palubce naskáčou vekeré moné chyby, počínaje Gearbox Fault, Break Fault, svítí kontrolka motoru plus různé dalí kontrolky včetně reimu snow a kdeco dalího. Nejde řadit, jede to max na 1500 ot., jede nma max 3. kvalt, tedy klasický nouzový reim. Kdy se mně to stalo poprvé, byl jsem z toho vyděen, dneska (v průběhu roku se mě to nepravidelně stalo asi 4 x) u vím co dělat, take jsem v klidu. Odpojím baterku, chvilku počkám, připojím zpátky a auto je jako nové. Po chybách ani vidu ani slechu. Nicméně, auto jsem měl v prodlouené záruce, take to autorizovaný servis řeil. Problém je prý v tom, e klesne napětí na baterce pod stanovenou mez (podle veho 10,5 V) a tím se rozhodí komunikace mezi řídícími jednotkami a ty pak hlásí vemoné nesmyslné chyby. Vyměnili baterku, vymontovali a zkoueli alternátor, vyměnili řemenici na alternátoru, proli a zkontrolovali celý kabelový svazek a pár dalích věcí, ale nic z toho nepomohlo. Je tam prostě něco, co asi náhodně buď zkratuje baterku nebo ji minimálně natolik zatíí, e klesne napětí pod únosnou mez a to zapříčiní popsaný problém. Jetě zmíním to, e auto má nezávislé topení a problém se (by jen zcela náhodně) objevuje více v zimě (v létě se mně to stalo snad jen jednou), tak malinko sázím na tuto komponentu. Nicméně i kdy ráno pouiji na půl hodiny topení, pak celý den normálně jezdím, startuji (zcela bez problémů a několikrát) a pak třeba druhý nebo třetí den nastane problém. Take to nemá úplně přímou souvislost (nebo si to aspoň myslím). Servis u si neví rady a tak jsem si řekl, e se zkusím zeptat zdejí komunity, protoe za zeptání člověk nic nedá a vdycky se můe najít někdo, kdo u něco podobného řeil.
Ale
Krásný první vánoční svátek vem,
mám takový problém s mou C5 r.v. 2011, verze 3.0 V6 automat. Auto má najeto cca 120 tis. km a od doby co ho mám (od loňského září, kdy bylo po prvním majiteli dovezeno z Německa) se na něm nepravidelně projevuje zvlátní chyba. Někdy se projeví u po zasunutí klíčku, někdy a po nastartování, ale výsledek je vdy stejný, na palubce naskáčou vekeré moné chyby, počínaje Gearbox Fault, Break Fault, svítí kontrolka motoru plus různé dalí kontrolky včetně reimu snow a kdeco dalího. Nejde řadit, jede to max na 1500 ot., jede nma max 3. kvalt, tedy klasický nouzový reim. Kdy se mně to stalo poprvé, byl jsem z toho vyděen, dneska (v průběhu roku se mě to nepravidelně stalo asi 4 x) u vím co dělat, take jsem v klidu. Odpojím baterku, chvilku počkám, připojím zpátky a auto je jako nové. Po chybách ani vidu ani slechu. Nicméně, auto jsem měl v prodlouené záruce, take to autorizovaný servis řeil. Problém je prý v tom, e klesne napětí na baterce pod stanovenou mez (podle veho 10,5 V) a tím se rozhodí komunikace mezi řídícími jednotkami a ty pak hlásí vemoné nesmyslné chyby. Vyměnili baterku, vymontovali a zkoueli alternátor, vyměnili řemenici na alternátoru, proli a zkontrolovali celý kabelový svazek a pár dalích věcí, ale nic z toho nepomohlo. Je tam prostě něco, co asi náhodně buď zkratuje baterku nebo ji minimálně natolik zatíí, e klesne napětí pod únosnou mez a to zapříčiní popsaný problém. Jetě zmíním to, e auto má nezávislé topení a problém se (by jen zcela náhodně) objevuje více v zimě (v létě se mně to stalo snad jen jednou), tak malinko sázím na tuto komponentu. Nicméně i kdy ráno pouiji na půl hodiny topení, pak celý den normálně jezdím, startuji (zcela bez problémů a několikrát) a pak třeba druhý nebo třetí den nastane problém. Take to nemá úplně přímou souvislost (nebo si to aspoň myslím). Servis u si neví rady a tak jsem si řekl, e se zkusím zeptat zdejí komunity, protoe za zeptání člověk nic nedá a vdycky se můe najít někdo, kdo u něco podobného řeil.
Ale
|
|
25.12.2018 14:09 -
Re: Rozhozená sběrnice mezi řídícími jednotkami
|
3198359
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zkus napsat, který autorizovaný servis to řeil. Moná se ukáe, e jsou známí tím, e jsou kopyta. Nebyl by to nijak zvlátní úkaz.
Zkus napsat, který autorizovaný servis to řeil. Moná se ukáe, e jsou známí tím, e jsou kopyta. Nebyl by to nijak zvlátní úkaz.
|
|
25.12.2018 14:38 -
|
3198360
|
|
Alex69
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Řeí to v Brně firma Carling, která mně to auto z Německa i dovezla. To, e naráí na svoje limity je celkem zřejmé, nicméně sám se servisem (by v boru IT) ivím a vím, e někdy není snadné tyhle vyjebávky řeit ...
Řeí to v Brně firma Carling, která mně to auto z Německa i dovezla. To, e naráí na svoje limity je celkem zřejmé, nicméně sám se servisem (by v boru IT) ivím a vím, e někdy není snadné tyhle vyjebávky řeit ...
|
|
25.12.2018 20:43 -
|
3198374
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
problem neni v poklesu baterie ani v baterii samozne
problem je ze motorovy CAN nektera jednotka bud slusne a je vymalovano,nebo zahlti...vysledek je vycemene stejny ,BSI co by CAN gateway "zamrzne"
problem neni v poklesu baterie ani v baterii samozne
problem je ze motorovy CAN nektera jednotka bud slusne a je vymalovano,nebo zahlti...vysledek je vycemene stejny ,BSI co by CAN gateway "zamrzne"
|
|
26.12.2018 10:23 -
|
3198460
|
|
Alex69
|
|
|
No a dá se to nějak diagnostikovat, aby se poznalo která jednotka to dělá? Nepozná se to z logů?
No a dá se to nějak diagnostikovat, aby se poznalo která jednotka to dělá? Nepozná se to z logů?
|
|
03.01.2019 13:17 -
|
3199600
|
|
Alex69
|
|
|
e bych tady byl jedinej, kdo má takovej problém se svou C5?
e bych tady byl jedinej, kdo má takovej problém se svou C5? :-d
|
|
04.01.2019 10:31 -
|
3199710
|
|
Alex69
|
|
|
No já spí myslel, zda někdo neměl podobný problém a nenael někoho ikovnějího ne já, tedy někoho kdo mu problém vyřeil
No já spí myslel, zda někdo neměl podobný problém a nenael někoho ikovnějího ne já, tedy někoho kdo mu problém vyřeil ;-)
|
|
04.01.2019 14:46 -
|
3199744
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja bych ti ho vyresil,ale to musis auto dovest ..pres fora a FB servis ani diag neumim..
ja bych ti ho vyresil,ale to musis auto dovest ..pres fora a FB servis ani diag neumim..
|
|
05.01.2019 11:45 -
|
3199904
|
|
Alex69
|
|
|
No vida, konečně nějaká smysluplná informace Auto stojí aktuálně opět v Carlingu, ale pokud to hoi během pár dnů nevyřeí, jsem tam jako na koni. Do "U Olomouce" to mám z Brna kousek
No vida, konečně nějaká smysluplná informace ;-) Auto stojí aktuálně opět v Carlingu, ale pokud to hoi během pár dnů nevyřeí, jsem tam jako na koni. Do "U Olomouce" to mám z Brna kousek :-)
|
|
18.01.2019 12:14 -
|
3202239
|
|
Alex69
|
|
|
Tak situace se má tak, e mně vyměnili nějaký gyroskopický senzor umístěný někde v oblasti loketní opěrky, který je údajně taky připojený přímo na sběrnici a který to prý způsoboval. Tak uvidíme, jestli to bude pravda.
Tak situace se má tak, e mně vyměnili nějaký gyroskopický senzor umístěný někde v oblasti loketní opěrky, který je údajně taky připojený přímo na sběrnici a který to prý způsoboval. Tak uvidíme, jestli to bude pravda.
|
|
18.01.2019 17:23 -
|
3202308
|
|
jruze
|
|
|
e by gyroskop neukázal chybu nebo alespoň nerozsvítil servis ? nebo se nějak neprojevil ? - to jsem řeil párkrát ale vdy byl nějaý problém (chyba nebo se rozsvítil servis) alespoň u C5 II - je fakt e některé hláky ,,schovali" aby lidi tolik neotravovali.
e by gyroskop neukázal chybu nebo alespoň nerozsvítil servis ? nebo se nějak neprojevil ? - to jsem řeil párkrát ale vdy byl nějaý problém (chyba nebo se rozsvítil servis) alespoň u C5 II - je fakt e některé hláky ,,schovali" aby lidi tolik neotravovali.
|
|
20.01.2019 20:44 -
|
3202803
|
|
Alex69
|
|
|
No právě e prý kvůli tomu gyroskopu se posrala ta sběrnice a tím tam vyskákaly ty chyby. Zatím se to chová mravně, tak uvidíme.
No právě e prý kvůli tomu gyroskopu se posrala ta sběrnice a tím tam vyskákaly ty chyby. Zatím se to chová mravně, tak uvidíme.
|
|
24.01.2019 15:55 -
|
3203804
|
|
Alex69
|
|
|
Take výměna gyroskopu nakonec nepomohla a problém se objevil znovu
Take výměna gyroskopu nakonec nepomohla a problém se objevil znovu :-(
|
|
12.02.2019 12:18 -
|
3207185
|
|
Alex69
|
|
|
Tak prý je asi na vině řídící jednotka převodovky. Ale kdo ví, zatím to mají v servisu a hledají ...
Tak prý je asi na vině řídící jednotka převodovky. Ale kdo ví, zatím to mají v servisu a hledají ...
|
|
12.02.2019 18:00 -
|
3207211
|
|
autodiag
|
|
|
:palec:-))))
|
|
13.02.2019 08:15 -
|
3207245
|
|
jruze
|
|
|
autodiag napsal(a):
Ale zase a se ti to dostane do ruky bude tam půl auta novejch věcí
Ale zase a se ti to dostane do ruky bude tam půl auta novejch věcí :-))))
|
|
13.02.2019 09:37 -
|
3207249
|
|
Alex69
|
|
|
U to prý řeili i s importérem, ale nic moc nevymysleli ... Nicméně bych místo půlky auta novýho, radi aby ten problém nali, protoe u to trvá celkem dlouho a oni si zjevně neví rady Nicméně vyloučili nezávislé topení, tím to prý určitě není a zdánlivá souvislost je prý pouze náhodná ...
U to prý řeili i s importérem, ale nic moc nevymysleli ... Nicméně bych místo půlky auta novýho, radi aby ten problém nali, protoe u to trvá celkem dlouho a oni si zjevně neví rady :-( Nicméně vyloučili nezávislé topení, tím to prý určitě není a zdánlivá souvislost je prý pouze náhodná ...
|
|
13.02.2019 10:48 -
|
3207256
|
|
Alex69
|
|
|
Nestálo mě to natěstí nic, protoe vekeré náklady (včetně náhradního auta) jdou za servisem. A proto jsem jim to zatím nesebral a nechávám je v tom topit. Nabídku od autodiag jsem nějakou dostal, pokud lze větu "ja bych ti ho vyresil,ale to musis auto dovest" povaovat za nabídku Ale nejsem si jist, zda fakturu od autodiag vystavenou na autorizovaný servis a poslanou k proplacení budou akceptovat
Nestálo mě to natěstí nic, protoe vekeré náklady (včetně náhradního auta) jdou za servisem. A proto jsem jim to zatím nesebral a nechávám je v tom topit. Nabídku od autodiag jsem nějakou dostal, pokud lze větu "ja bych ti ho vyresil,ale to musis auto dovest" povaovat za nabídku ;-) Ale nejsem si jist, zda fakturu od autodiag vystavenou na autorizovaný servis a poslanou k proplacení budou akceptovat :-D :-D
|
|
| |
|
|