hippo c.
|
03.08.2018 20:23 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
Zdravím vechny.
Prosím zkuenějí o radu. Nae C5 break 1.6HDi 2006 neprola emisemi z nadměrné kouřivosti. Prý asi DPF zanesený. Pravda, sem tam (ne příli často) se ukázalo "depolution system faulty".
Tak jsem vyndal DPF, odvezl na vyčitění do DPF24, a na diagnostiku do Citroenu, aby vyresetovali stav a ptal jsem se, kolik je tam aditiva. Prý nastavili DPF, aditiva prý 3 litry (později mi mechanik PSA říkal, e to je plná nádrka). Smazali chybu havení, ta prý vyskakuje u skoro kadého auta.
Druhý den jedu na ME, problém, auto má opět závadu havení (startovalo i v zimě naprosto bez problémů), ale např. i nezávislého topení, které auto nemá, a kouřivost se nezlepila. Prý ten systém nefunguje. Snaím se obměkčit technika, asi na 12. pokus hodnoty proly. Dal mi známku, ale opakoval, e ten systém prý nefunguje.
To celé spustilo to, e teď pravidelně po kadém startu pípne displej a ukáe se "Particle system aditive level too low" (nebo nějak podobně) a "depollution system faulty".
Někde tady jsem se dočetl, e nádrka na aditivum je vlevo vzadu v podkolí. Tak jsem si řekl, e se podívám. A jaké překvapení, ádnou nádrku jsem nenael, jen uchycenou hadici s koncovkou, viz foto.
EDIT u jsem nael fotky od jumepa, to je jen na nalévání, jdu rekognoskovat dál... |
| |
| |