| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Setrvačník |  |
kutnohorak
|
15.07.2018 11:14 -
Re: Setrvačník
|
|

|
Zdravím, chtěl bych se podělit s ostatními co váhají, jaký díl namontovat. Můj příběh pracovně nazvu SPOJKO-STORY. Začalo to před pěti lety ,kdy jsem vyměnil dosluhující xa 1,8 za C5 2hdi. U při koupi hučelo spojkové loisko a bylo nutné s tím dřív nebo později něco udělat. Rozhodl jsem se to neodkládat a dal auto do servisu, s tím e a se to rozebere uvidí se co ve se bude měnit. Byla to samozřejmě ta horí varianta. Z dvou hmoty vypadávaly piliny a taky se loučila. Byla mi nabídnuta varianta Valeo kit s pevným setrvačníkem a odpruenou lamelou. Trochu jsem pátral, psal si s citroenem, co oni na to. Odpovědí bylo,e kvůli vybracím a hluku nedoporučují, ale jinak proti funkčnosti nic nenamítají. Mechanik měl dobré zkuenosti s tímto řeením.(bohuel u jiných vozů).Tak proč to nezkusit a zbavit se tak budoucího potencionálního problému. Bylo rozhodnuto a namontováno. Já jezdil a liboval si, jak vechno lehce chodí, ádný hluk a vybrace jsem nepozoroval.( zase zbytečně straili). Tenhle klid trval necelých 11 měsíců. Potom začala spojka klouzat, tak e neel pouívat tempomat, bylo to jak auto s variatorem. Nastala reklamace( nutno říct, e dost nepříjemná),nic méně úspěná. Na spojce nebylo nic vidět, proč by neměla fungovat.( problém s přítlačným talířem) Díl byl kompletně celý vyměněn a já dál jezdil dalí čtyři roky a na pokaenou spojku spokojeně zapomněl. A do půlky letoního června, kdy mi při předjídění spojka zkolabovala a já nezařadil a potupně se doplouil na krajnici. Spojka nerozpínala. Návtěva servisu rozborka- prasklý přítlačný talíř. Je jasný ,e tenhle system od Valea mi do auta u nesmí ( slabých 70000 km) Sehnat někoho, Kdo vám tohle vymění, kdy máte jet za týden na dovolenou tak to je opravdu fuka. A shrnutí: v autě je zpátky dvouhmota. Mám s ní momentálně najeto něco kolem 2000km a myslím si,e můu porovnávat. Hluk a vibrace, e nepoznáte rozdíl? Ale ano, auto je mnohem tií a klidnějí obzvlátě kdy někde pořádně přidáte, nebo zapnete a vypnete tempomat neozývají se podivné zvuky, které jsem přisuzoval k normálním projevům dieselů. Motor má kultivovanějí chod ve volnoběhu. Tak pro ty co jetě váhají, co namontovat bude tahle moje drahá zkuenost k něčemu(alespoň pro tuhle motorizaci) Pokud by měl někdo zájem o foto jak taková sada vypadá, můu to sem dát. |
| |
| |