otula
|
15.06.2018 12:38 -
Vysoká spotřeba po výměně turba, rozvodů...
|
|

|
Zdravím, chtěl bych se zeptat zkuenějích na názor, jak velkého blbce se ze mne snaí udělat můj servisák. Na mé C5 Break z roku 2005 mi nedávno měnil spojku, setrvačník, turbo, startér, rozvody a nějaké drobnosti (hadičky, trubičky...)
Před opravou mi z auta kapala troka motorového oleje, dálniční spotřebu jsem měl kolem 6 litrů, v naich kopcích s hromadou zatáček jsem při ivé jízdě měl dlouhodobě spotřebu 7,2 litru. Do prudího kopce, kdy jsem na to pořádně lápnul, mi okamitá spotřeba nabíhala kolem 15 litrů.
Po zmiňované opravě se dálniční spotřeba zvedla na 7 litrů, v naich kopcích, a to kdy se snaím jezdit s lehkou nohou, mám spotřebu k 8 litrům, okamitá spotřeba do kopce jde přes 20 litrů a auto hůř táhne, dokonce jsem 2x málem skončil po rozjezdu uprostřed křiovatky v cestě jinému autu, kdy jsem chtěl rychle projet a neměl jsem přednost, protoe kdy jsem povolil spojku, tak auto najednou ztratilo výkon a přestalo táhnout...
A mimochodem mi pár dní po opravě začal íleně téct odněkud motorový olej (který u neměl po výměně turba téct vůbec).
Kdy jsem to volal mému servisákovi, tak mi oznámil, e za spotřebu můe FAP filtr, e u ho mám za..aný, a za olej můe nekvalitní materiál, e ty dnení hadičky a trubičky jsou strané mejdy, e klidně po týdnu odejdou...
Věřím tomu, e FAP filtr u je po letech ve patné kondici a e jsem kvůli tomu neměl spotřebu pod 6 litrů, ale nevěřím tomu, e se kvůli němu zvedla spotřeba ze dne na den o litr, čirou náhodou zrovna v době, kdy mi na autě dělal opravu. A také nevím, co si mám myslet o tom, e dnes odcházejí hadičky po týdnu - to by musely automobilky zkrachovat, protoe by nedělaly nic jiného ne jednu opravu za druhou...
Je reálné, co mi můj servisák říkal? |
| |
| |