macman
|
16.04.2018 14:02 -
Emise a pravděpodobně vadný katalyzátor
|
|

|
Zdravím vespolek...
Nějakou tu dobu mám podezření, e mi na autě odeel katalyzátor (C5 II, 2.0i RFJ).. Na diagnostice mi sporadicky vyskakovala chyba zadní lambdy (nesmyslný signál), ale vyskočilo i opotřebení katalyzátoru.. Po vymazání závady se to do 500km vrátilo zpět.. Vyměnil jsem zadní lambdu, sice mám od té doby najeto skoro 500km a zatím nic nevyskočilo, stejně si myslím e katalyzátor bude KO.. Podle diagnostiky jsou průběhy na obou lambdách takřka totoné a to by "prý" být nemělo...
Jeliko mi propadla technická, rozhodl jsem se jet na emise s tím, e se prostě ukáe...
První problém nastal hned po napíchnutí auta, jeliko se mu objevily dvě neznámé závady, které nely vymazat...
O závadách vím, jedno je komunikace s alternátorem a druhá je řízený termostat... Nicméně jeho systém nevěděl.. Poté prohlásil e s Citroenmi je problém a po deseti minutách se nějak proklikal k readliness kodům, kde to bylo tak půl na půl jedničky a nuly...
Bohuel to bylo bez popisu, take nevím v kterých okruzích byl problém...
Následovalo to, e si načetl podle mě nějakou vyplněnou tabulku a ručně tam zadal moje VIN, typ motoru atd.
Pak se lo na měření, sonda do výfuku.. Lambdu mu to ukazovalo 0,997- co je OK, ale byly brutálně vysoké hodnoty CO a lehce zvýené HC.. Kdy ale drel otáčky delí dobu konstantní, tak se pomalu třeba po 15 vteřinách hodnoty dostaly do zeleného... Takhle to dělal několikrát.. a já emisema proel..
Co mě zajímá... Mám tedy vadný kat, nebo ne??? Pokud ANO, tak je moné e by auto s tím prolo, nebo technik mě prostě "nechal" projít...
Vím e u se za chyby v ŘJ a nedokončené Readliness nevyhazuje, e se dělají dodatečná měření...
P.S. následující technická byla fakt velmi poctivá... Kontroloval vechny pásy, sluneční clony, lomcoval sedadlama.. Regloskopem zkoumal mlhovky.. prostě věci, co jsem dřív neviděl.. Ale vyhodil mě za nerovnoměrný brzdění ručky.. Jinak auto OK.. |
| |
| |