jruze
|
26.03.2018 02:05 -
Re: krtící klapka přívodu vzduchu - čitění, nastavení
|
|

|
cjeky napsal(a): Teď nad tím tak přemýlím. Při hledání na netu jsem narazil na hodně těchto elektrických klapek (nemyslím přímo tuhle, ale třeba Opel atd) a tam byl dost často problém e do těch převodů se dostal olej. Je moné e v té mé taky trochu je a jak jsem demontoval to sání, tak se olej v té elektronice přelil a proto to teď hází chybu.
Nemáte někdo obrázek jak to vypadá pod tím krytem převodovky té klapky??
EDIT 25.3 :
Tak klapka vyčitěna.Hezky kartáček na zuby, čistič na klapky a u se jelo. Koupeno nové těsnění nejen na sání,ale i pod klapku kdy u se sundavala.
Závady z ECU smazány. Auto jelo normálně. Při startu po nějakých 60km se ovem rozsvítíl zase nápis "service" a nápis "engine management system faulty".Ve výpisech chyb byla stále klapka viz přiloha. Rozsvícení nápisu ale spíe přisuzuji druhé chybě, a to Poloha vačky P0021
etě to zkusím tedy jinak.
Je někdo prosím ochotný mi napsat jak udělat nastavení krtící klapky po čitění??
Výdr vyčitěné klapky = prodlouená ivotnost o 60Km , druhá chyba (kolem vaček) = hodnoty mimo toleranci = problém hodnot nastavení časování vaček (to ti řekl u mladej na dílně) - já tyto motory nedělám (jen jsem si přečetl hodnoty v diag(a F6 = nápověda,info o správných hodnotách) a dle info od mladýho(který to zdělil i tobě) se to prý klidně projeví a za (do 5000Km) po patně nastavených (zajitěných) rozvodech(vačkovích kolech - a zajitění obou kol = to kolo musí zaskočit)= jen info kde vzniká problém né má zkuenost - nedělám tyto motory - údajně to ten variátor zlikviduje a ten ventil také.(nebo můe)
Adaptace se provádí dle návodu(postupu v diag) na studeném motoru a postupuje se podle postupu v diag(pokud to někdo nezná) a pokud ji neprovede správně tak to rozteluje jetě víc.(tyto úkony větinou provádějí lidé znalí ) |
| |
| |