jruze
|
29.12.2017 12:06 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
marty89 napsal(a): Ahoj pánové,
pročítal jsem toto vlákno ale přesto se zeptám.
Mám C5 X7 r.v. 2010 najeto 166tkm motor RHF 2.0HDi 103kW.
Dnes po cetě do práce (délka 25km) při teplotě 0°C se mi zdálo e auto nějak přepnulo do pozhnilého módu a netahalo a co jsem byl překvapen tak jak motor tak i voda byla v provozní teplotě (vodu větinou mám při takových teplotách o dva dílky níe). Styl cesty do práce jsou sem tam kopce nahoru a dolu a rovinky. Po dojetí do práce jsem pocioval takový lehký smrádek jako kdyby se pálily pet láhve s gumou (nevím jak to lépe definovat ten smrad). Tak jsem se ze zvědavosti podíval do motoru a od motoru lo takové nezvyklé teplo (sem tam se dívám a nikdy tak teplý motor nebyl). Mohlo se jednat o sputění vypalování FAPu? Nikdy jsem to tak nezaregistroval tak jako teď. Jak se teď chovat pokud se jedná o vypalování FAP, abych provedl plnohodnotné vypálení? Děkuji mnohokrát za vae poznatky 
Asi neře : probýhala regenerace a jestli byla dokončena nebo ne je v podstatě jedno - pokud nebyla dokončena tak se při dosaení podmínek pro regeneraci sama spustí znovu - pokud dojde přiblině 5x zasebou k přeruení tak to zřemě (nebo by mělo-můe) nahlásí chybu ve znění e hrozí ucpání FAP - to ale nemusí být nic závaného mělo by stačit absolvovat delí jízdu s ustálenými otáčkami 2000ot a provozní teplotou ( vysledovat se to dá přepnutím na momentální spotřebu,která bude o dost zvýená od normálu a měla by po 10.-15. minutách se vrátit do normálu = regenerace proběhla - jestli úspěně tak se to dá vyčíst v diag - pokudje FAP ve patném (zaneeném) stavu tak se po čase objeví hláka e hrozí ucpání FAP - pokud by se toto objevilo bylo by vhodné navtívit diagnostiku kde jsou čitelné údaje o FAPu a podle toho řeit jak dál. |
| |
| |