| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: LPG a C5 |  |
Ferro
|
23.12.2017 21:38 -
Re: LPG a C5
|
|

|
Zdravím kolegy C 5kaře a etřílky s LPG zvlá. Chci se v tomto předvánočním čase podělit o zkuenost, kterou jsem právě udělal.
Auto vypovědělo slubu, následoval odtah a diagnostika, která ukázala zkrat palivového čerpadla a vstřikovacích ventilů na kostru. Závadu autoelektrikář odstranil, ale pár dní na to se začal motor hádat. Po normálním startu za pár minut nepravidelný chod na 2 a 3 válce. Po začátku pomohlo vypnutí a opětovné nastartování, ale závada progradovala se zahřátím motoru. Návtěva u autoelektrikáře, kde zjitěn nepravidelný záeh na 2. a 3. válci. Hypotéza - svíčky. Vzhledem k tomu, e před 25.000 namontovány speciály NGK LPG LL 7 s deklarovanou ivotností 60.000 km a cenou 405,-/kus jsem jen zalapal po dechu. Svíčky vyměněny za BOSCH - FR 8 SC+ a ono ejhle... Auto jede, necuká, chod motoru pravidelný, prostě konečně vánoční i jízdní pohoda.
Resumé - speciál NGK LPG LL 7 s iridiovou elektrodou je podle mne jen neskutečně předraený a deklarovanou ivotností navoněný it, se zcela průměrnými vlastnostmi. Jestli mám po 20.000 měnit svíčky za 100,- nebo za 400,- je levnějí varianta jasná volba. 4násobně vyí cena bohuel není sebemení zárukou jakosti ani mé spokojenosti. Ba právě naopak!! Zkuenost mi říká, e čím levnějí, tím mení očekávání a v podstatě ádné zklamání. Výměna mne nezruinuje, ani psychicky nerozhodí. Kdy výrobek odvede nad očekávání více - o to větí radost a uspokojení. Proč tedy kupovat drahou a moná (v mém případě? ) pajcovanou značku??
Přeji vem klubákům klidné a spokojené proití Vánoc, veselého Silvestra a po celý přítí rok beznehodovou a bezproblémovou jízdu.
Tak a nám to pěkně jezdí a nae vozíky jsou jen |
| |
| |