ret33
|
16.11.2017 08:27 -
Re: Kolísání otáček po studeném startu / C5 I 2.0i 16v
|
|

|
Tak to vezmu popořadě:
1. koleno nebo solenoid vačky - vůbec nemám tuení, co to je, kde to najít a jak zkontrolovat funkci.
Snímač referenčního válce jsem vyměnil, take tím to opravdu nebude.
2. Jaký dává tlak čerpadlo nevím, ale problém je jen na volnoběh u studeného motoru. Kdyby byl problém s čerpadlem, byl by problém asi pořád ?
3. olej tam mám Total 10W-40, čerstvě vyměněný asi 500 km, předtím tam byl té total 10W-40 jeden rok, 10 000 km. Co tam bylo předtím ví leda Pánbůh. Dělalo to vdy, i před první výměnou oleje, kterou jsem dělal.
4. EGR jsem zkouel čistit, jeho výměna taky není nic smrtelnýho, ale u se mi nechce dělat nic naslepo. Auto na plyn neprovozuju.
Řekl bych, e to má souvislost s venkovní teplotou, čím studenějí noc, tím horí volnoběh po startu a moná i s délkou stání, pokud auto pár dní nejelo, zdá se mi to horí.
Jetě takový postřeh - úplně po startu, kdy to má elektronikou zvýené otáčky to je dobré, začne se to projevovat buď po chvíly běhu nebo po prolápnutí plynového pedálu. To u je ale taková dojmologie, autem větinou nejezdím já, take to úplně nemám vysledované. |
| |
| |