fb150
|
16.11.2017 03:44 -
Re: Kolísání otáček po studeném startu / C5 I 2.0i 16v - u mě to dělal EGR
|
|

|
Mně to samý dělalo taky, úplně to s autem házelo, a jetě mi po pár stech ujetých metrech počítač zapípal a vyplivl Antipollution fault a/nebo Automatic catalyzer fault (u si to přesně nepamatuju) a přestal zapalovat třetí válec, take auto bylo úplně bez tahu. Chyba se ale vyskytovala pouze v zimě, v létě jsem o ní nevěděl, teda to vynechávání zapalování, to házení na volnoběh bylo celoročně. Po vynechání zapalování třetího válce pomohlo jen chcípnout a nastartovat, auto mě potom vypípalo a opětovně poplivalo výe vypsanejma hlákama, ale motor u táhl normálně, i kdy teda na volnoběh házel pořád dál, dokud se neohřál. Postupně jsem vyměnil zapalovací litu, svíčky, vstřiky, lambdu, nechal přehrát soft, potom různý aditiva, atd., ale dělalo to pořád. Pak jsem se dozvěděl, e EGR mají i benzínová auta, ne jen nafáky (vzápětí se dostanu k tomu, proč ho zmiňuju), a taky e kdy auto provozujete na LPG, e se karbonizuje motor. No já si myslím, e je to spí kvůli EGRu, ale evidentně za to LPG můe taky. Kadopádně jsem si nechal udělat dekarbonizaci, ale nepomohlo to, pořád to dělalo, tak jsem vyměnil i EGR, o kterým jsem původně ani netuil, e ho v autě vůbec mám, a ejhle motor začal příst klidně jako kočička i za studena a u est týdnů mi nevypadlo zapalování třetího válce. Teď se modlím, kudy jen chodím, aby to bylo ono a aby mi u toho krámu přestal jankovat aspoň motor, kdy u nic jinýho, aby mi někde uprostřed křiovatky nepřestal zapalovat třetí válec a mě nesmetl kamion, co tam pojede z kopce devadesátkou, zatímco já se budu snait nastartovat. Rok a půl jsem se s tím autem trápil, stálo mě to přes třicet tisíc, několikrát jsem se dostal do ivota nebezpečné situace a ono přitom (zřejmě) stačilo vyměnit jen jedno eurokurvítko za 1.600 Kč. A víte, proč jsem si koupil benzína a ne nafáka? Předtím jsem toti jednoho měl a byl velice problémovej, tak jsem si myslel, e benzín bude v pohodě. Já naivka... Pokud tenhle motor provozujete na LPG, měli byste si do benzínu pokadý přidat i aditiva na rozpoutění karbonu (u mě ročně asi 400 Kč navíc - 2x200 Kč na dvě nádre, co vyjedu za rok) a pokud by to zase začalo zlobit, co celkem spolehlivě poznáte na nepravidelným chodu motoru na volnoběh za studena, nekupujte hned novou cívku, vstřiky nebo svíčky, jen si nechte zkontrolovat EGR a/nebo udělat dekarbonizaci. Mně to pomohlo, i kdy nevím na jak dlouho. Zatím drí. |
| |
| |