Shakal007
|
22.10.2017 15:50 -
Výměna palivového filtru a čerpadla + odvzdunění / C5 II 2.0 HDi
|
|

|
Zdravím vespolek
Stala se mi nemilá věc, e jsem dojíděl na firmu a auto se najednou začalo dusit a úplně umřelo. Vechno nasvědčovalo bordelu v naftovém filtru, co se mi nakonec potvrdilo a tak jsem vyměnil filtr a při tom jsem jetě zjistil přidřené čerpadlo nafty ( jde o vysokotlaké čerpadlo Siemens) které jsem nakonec vyměnil. Samozřejmě jsem vypustil naftu a koupil novou. Ale není vem problémům konec. Nemůu se zbavit bublinek v palivovém potrubí mezi filtrem paliva a vysokotlakém čerpadle. Tedy v té plastové průhledné trubce. Jako dalí jsem prověřoval zda jde nafta do vstřikovačů tedy jsem povoloval jednotlivé matice na vysokotlakém pottrubí mezi čerpadlem a vstřiky, nafta tam tudy sice proudí ale nezdá se mi e by ten tlak byl nějak extra velký. Pro jistotu jsem se jetě podíval na diagnostiku,kde se mi ukázaly závady: čidlo tlaku oleje, P1351 co je relé havení a dohavování ( čeká mě výměna)a dále P1598 co je elektromagnetický ventil obtoku chladícího okruhu ( co asi nesovisí s palivem ) a pak jsem se nebyl schopen připojit k jednotce motoru. Take teď hledám nějaký návod či pomoc nebo radu jak si s tím dále poradit a dotáhnout to do vítězného konce ( samozřejmě nebude li vyhnutí skončím s Morrisem v servisu). Jsem z Prostějova take nejspí Car Citon Olomouc. Jeliko mám k autu i citový vztah (kdoho nemá e?) tak se jej nechci zbavovat ale chci mu vrátit puvodní slávu, jetě bych doplnil e jde o C5 po faceliftu 2004 2,0 HDI 138 kW s FAP filtrem, take pokud by měl někdo nějaký nápad tak sem s ním jsem jedno velké ucho a předem děkuji za případnou radu či pomoc |
| |
| |