quattrop
|
05.09.2017 07:50 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
|

|
Ahoj,
tak po 4 letech jsem tu s nefunkčním regulátorem zpět. Posledně jsem koupil nový ventilátor, vyměnil konektory k regulátoru a koupil nový regulátor. Po 4 letech opět regulátor v háji a dost vyhřátý konektor. Take nová oprava spojů regulátoru, která vydrela jenom chvíli. Sehnal jsem tedy konektor na roáku a k tomu regulátor. A u to nefunguje vůbec. Zkusil jsem dalí pouitý regulátor a nakonec i nový a ventilátor nebeel. Spojením napřímo od kabelů před regulátorem s kabelem za regulátorem se ventilátor rozběhne. Kabely ale hodně hřejí, take tipuju, e proud je tam dost veliký. Pro jistotu se mi podařilo sehnat i nový ventilátor, ale ve výsledku stále nic. Tuím, e to bude nějaká blbost, ale u váně nevím. Kdy to shrnu:
- proud ke konektoru po zapnutí klíčku jde - na tom 6-ti kabelovém konektoru ho najdu a propojením rovnou ke kabelu ventilátoru se ventilátor rozběhne
- konektor je vyměnění (napojení přes svorkovnici) a jeho kontakty vypadají dobře
- regulátor je nový
- ventilátor je nový
Tak kde jetě můe být chyba? Konektor v motorovém prostoru jsem kontroloval, vypadá ok. Nějaká pojistka to asi taky nebude, kdy na vstupu k regulátoru proud je, ne? Můe být chyba přímo v ovládacím panelu - ověřím to nějak? Vdy po nastartování se tváří, e funguje, reaguje na tlačítka a rozsvěcuje čárky, ale jinak nic a za chvilku čárky zmizí. Můu nějak proměřit ty tenké drátky k regulátoru, tipuju, e přes ně posílá signál do regulátoru jak moc se má ventilátor roztočit...
Díky za rady. |
| |
| |