tomio
|
11.08.2017 10:43 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
vilous napsal(a): Abych nevypadal jako pohádkář:
Autoport Praha faktura 2151670 ze dne 12.6.2015:
Fap filtr (repas) katalogové číslo 174034 za 8221 Kč. Práce 031E0910 za 535 Kč. Ve tedy bez DPH.
Kdo nevěří, tomu mohu poslat sken faktury.
Děkuji vilous, opravdu je to tak. Citroen tento repasovaný FAP mírně zdrail (dnes aktuálně za cca 10.500,-). Sranda je, e nový stojí kolem 14.500,- protoe se na něj vztahuje 25procent sleva ))) ve bez DPH.
Abych shrnul situaci ohlědně FAPu pro RHF. Na trhu je toho spoustu v cenách od 5.000,- za nový FAP. Výrobci různí Walker, Bosal, slovinský NOVAK, italské ASSO. Filtry se navzájem dost lií (hmotností, pouitým materiálem těla, pouitým materiálem mříky).
Zarazil mě rozdíl mezi materiálem mříky. Originál by měl být SiC, levnějí varianty pouívají Cordierite. Bosal i Walker nabízejí obě varianty filtrů SiC i Cordierite (Cordier je za cca poloviční cenu .. proč asi).
Po přečtení několika článků jsem doel k tomu, e raději připlatím za originál repas a jsem objednaný do citroenu.
koda, osobně mě udivuje politika citroenu. K problematice výměny FAPu měli dříve lepí přístup jak koncern. Ale koda VW slevňuje a citroen zdrauje Doufám, e druhovýrobci to za pár let dotáhnou do lepí kvality a citroen se bude muset zase trochu snait
.link. |
| |
| |