macman
|
22.06.2017 12:29 -
Re: Ztráta účinnosti katalyzátoru, díra v plynu a hydrotel / C5 II 2.0i RFJ
|
|

|
Take dalí den a dalí zjitění... Kdy jsem se v tom včera hrabal, tak tím, e jsem měl venku klapku, pro jistotu jsem potom udělal adaptaci ŘJ motoru.. Přilo mi, e se to troku zlepilo, ale zase s autem nejsem tak sitý abych něco extra poznal... Dneska přijel kamarád od kterého mám to auto, e pojedeme někam na oběd, tak jsem ho nechal řídit..
Prý nikdy za tu dobu co auto měl, nikdy nejezdilo takhle dobře.. Převodovka prý řadí přesně jak má a při řazení v jakémkoliv reimu nekopne.. dokonce začala i konečně správně podřazovat.. (s převodovkou měl problémy, dokonce jí nechával repasovat a stejně mu prej řadila naprd..) Hlavně ale zmizela prodleva mezi zmáčkutím plynu a akcelerací.. Prej tam bylo vdy hluchý místo (moná proto byl problém s řazením - e by převodovka dostala info od motoru, e je plyn zmáčkutý - ale nic se nedělo), konečně to táhne i od nízkých otáček...
e by tedy po těch mnoha zásazích v různých servisech nikoho nenapadlo adaptaci udělat??
Duení po startu tam sice nějaké zůstalo, ale je to takřka neznatelný...
Závadu katalyzátoru jsem vymazal, zatím chyba motoru nesvítí, ale to neznamená, e se neobjeví...
Hydrotely jsou stále zticha... Je fakt, e kdy jsem od něj auto bral, tak asi po týdnu cvakání jsem koupil litrovku oleje a i kdy byl olej někde mezi středem a minimem.. prostě jsem jí tam frknul... Dalí den to jetě cvakalo, ale potom přestalo... Toto si ovem neumím vysvětlit... Přece jenom litr správného oleje nijak zásadně nezmění viskozitu toho mogulu 15w-40 co tam lil on... Je moné e je to jenom shoda okolností a zase se rozcvakají..
Poslední věc.. stále bych chtěl zkontrolovat rozvody, ale mám problémy s kolenem, take čekám a bude mít známý volný zvedák.. Ale podle jednoho návodu se klika aretuje dosti atypickým přípravkem do setrváku, na videích zase pro změnu dávají tyčku pod řemenicí klíňáku.. jak to děláte vy?? |
| |
| |