tomio
|
24.03.2017 21:59 -
krtící klapka přívodu vzduchu - čitění, nastavení
|
|

|
Řeím takovou drobnost. Pokud brzdím motorem dejme tomu k 1.500 otáčkám a pak začnu akcelerovat na půl plynu, někdy se stane,e auto kolem 2.000 ot jemně kubne a ozve se krátké zachrčení (jako zarachtání ventilů). Děje se to pouze u zahřátého motoru a při zařazené dvojce, nebo trojce. Při pozvolné akceleraci, nebo při razantní jízdě to nenastane.
Ve vlákně k EGR jsem se dočetl, e za podobný problém mohla klapka. Pomohlo její pročitění a nastavení dorazu (roubkem).
Můu tohle zkusit provést v domácích podmínkách? Klapka by měla jít jednodue sundat. Je tam pár roubů, těsnění, dvě čidla a připojená hadička k hříbku ovládání klapky. Co je ta hadička? Mohu to vechno odpojit, nebo je to pod tlakem?
Na tlak se ptám proto, protoe jsem si nael kód klapky 0345.E8 pod kterým se prodávají dvě různé klapky. Jedna je od Magneti Marelli a druhá od Pierburg. Na pohled vypadají stejně, ale u Magneti je psáno ovladání:elektrické a u Pierburg je ovládání: pneumatické. Tak babo raď
Uvaoval jsem tak, e to zkusím pročistit a pokud se změní chování auta k lepímu, tak bych to vyměnil za nový díl. |
| |
| |