spacekj
|
15.03.2017 06:58 -
Re: Péče o exteriér auta
|
|

|
U mám pár letou zkuenost s detailingem a renovací laku a shrnul bych to asi nějak takhle. "Letěnka", nebo spí letící pasty není problém pouít na jakékoliv barvě (nejsou speciální podle odstínů). Chce to pouít právě letičku, rukou to prostě nejde, a to vůbec. Pasta se nezahřeje a nemá správnou ani teplotu, ani rychlost pohybu po laku (otáčky letičky). Z podobného důvodu nejde ani pouít vrtačka, či úhlová bruska (nedrí konstantní rychlost při zatíení). Člověk musí počítat, e pořádná péče o auto je na dýl jak jeden den. Ale stojí to za to.
Shrnout by to lo do bodů:
-Ruční mytí metodou dvou kýblů. Jeden se amponem, druhý čistá voda na vyprání rukavice (aby se nepinila ta se amponem)
-Oplach od amponu
-Clay. Je to taková plastelínová hmota, který vytahá z laku mikročástice bordelu a bordel, co nejde rukavicí např. asfalt a zbytky poletující rzi (na to se dá pouít i chem. čistič přímo na asfalt a rez aby se clay zbytečně nepinil moc).
-Znovu oplach a suení mikrovláknem (za jelenici by člověk zaslouil přes prsty).
-Na řadu příchází samotná renovace a ta se odvíjí od míry pokození laku. Já pouívám pasty od Menzerny a kotouče 3M, Letička DoDo Juice SpinDoctor 2. Technika je věc, kterou se člověk musí naučit, velice pomáhají YouTube videa. Letění můe být 1-3 fázové, při velkých defektech i jemný smirek před samotným letěním.
-Po letění by se mělo auto odmastit za pomoci Isopropylalkoholu
-Nanesení přípravku pod vosk (zlepuje návaznost lak-vosk). Pouívám DoDo Juice Lime Prime (velice dobře hodnocený).
-Nakonec nanesení vosku. Zde můe jít o organický (carnauba), který ale vydrí méně ne plná syntetika (nemá tak pěkný odlesk). Jsou i kombinace. Organika vydrí tak 2 měsíce, syntetika i půl roku.
Asi takhle je to zjednoduené. Je to prostě dost práce, ale mně to pak dělá hroznou radost |
| |
| |