PATaMAT
|
23.02.2017 12:21 -
Re: Pérování, tlumení, tvrdost auta
|
|

|
HELLMUT napsal(a): Ale nedávno jsem zjistil e člověk v Lounech... Jene za to chce 1250.- za kouli.
Koule prý musí mít minimálně 15 barů aby to lo.
Mno, já to umím dělat u nejakej rok ( od 2010) a počítám za to 300,- , za tu cenu co uvádí je to zlodějina... . Jde to na počkání ( chvíli to trvá ...) nicméně je to u koule která u má zrátu více jak 10bar od původní hodnoty velmi diskutabilní. Jde o to, e membrána ORIGO koule během svojí ivotnosti VŮBEC nepropoutí dusík. V momentě, kdy začne pokles tlaku v kouli, je to spojeno vdy s mechanickým poruením membrány vlivem opotřebení a únavy materiálu. Z toho důvodu to nemá valný smysl dofukovat. Někdy to vydrí déle, někdy méně ...
Dofukuji to hlavně proto, kdy chci změnit tlak v kouli a naladit tak jiné vlastnosti pruení.
Pár c5 u jsem dofoukal i při poklesu tlaku v kouli na ádost majitele, některé jetě jezdí, některé ne...
Tato origo koule měla jetě 21bar ... pokození doufám vidíte i v Lounech
.link.
.link.
.link.
.link.
Něco jiného by to bylo u neoriginálních koulí, pokud tam je jiná membrána, která je vlastnostmi podobná membráně ze starých zelených koulí, tak ty by moná smysl dofukovat mělo. |
| |
| |