jruze
|
17.02.2017 12:23 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
No DPF a FAP(s aditivací) je velký rozdíl = DPF vyčistí chemii , ale FAP nikoli- cerin je pevná látka která se ,,usadí" po regeneraci-vypálením sazí obsahujících aditiva(v podstatě je to to co tam přidá v tekutém stavu z nádobky aditiv v pevném stavu) - tu chemii tu mám také ale ta na FAP filtry nefunguje(donutil jsem dodavatele chemie a jejich servis k tomu e za a) přiznat e nedovedou dostat cerin chemií z filtru FAP b) e jejích chemie je pouitelná pouze na DPF (asi) - na jejich zařízení se ,,vyčistily" oba filtry a potom mím způsobem = z DPF jsem nic nedostal , ale z FAP jsem dostal téměř to samé jako bez jejich čitění (krom černých sazí) - čili jejich chemie nedokáe rozpustit cerin!!! (po jejich metodě čitění jsem mou metodou ,,vypláchl" cerin z FAP
Ten FAP na obrázku je buď málo vyčitěný , nebo přepálený = mříka musí být edá - pokud není tak je ta keramika načatá .
K úspěnosti čitění = mám-měl jsem monost posoudit - jezdí ke mn několik aut s nájezdem + 200000Km od vyčitění a dva z nich jsem po tomto nájezdu čistil podruhé(souhlasím e je to i o stavu motoru a jeho komponentů ovlivňujících tvorbu sazí (při čitění těchto filtrů ale není velké mnoství cerinu ale jen sazí) - stav se dá odhadnout u při čitění čeho kolik ,,leze" z filtru a dalí věc vyčistit FAP a kat po rozpadlém turbu je skoro nemoné - čistě teoreticky moná by mohla pomoct ta chemie - olej z turba = tvrdej karbon a ten jen tak ven nedostane ani z katu ani z FAP.(je lepí vyměnit za jiný.) |
| |
| |