Lajči
|
10.02.2017 08:44 -
Re: Ruční brzda - oprava uchycení bowdenu / C5 III
|
|

|
Roozena napsal(a): čék se nepřestává divit, jakých rozporů jsou frantíci schopni... to jen tak na úvod...
Začaly mi občas přibrďovat zadní kola a při jarní vměně destiček a kotoučů jsem se na to zaměřil. Kdo ví, jak v Citroenu vyřeili zakončení bowdenu servo ručky v brzdiči - netřeba studovat první sadu obrázků. Pro - počítám tu druhou větinu jsem to nafotil - tedy samozřejmě a ve stavu "zdevastování" samo sebou. Fakticky se jedná o jakýsi plastový hrníček, který vymezuje polohu konce bowdenu v těle brzdiče a krom jeho optimální pozice vymezuje i relativní délku bowdenu a tím i nastavení servobrzdy. a copa se časem nestalo?... Plast v patkové části hrnečku popraskal a nebyla ji moná fixace do otvoru vedení v bloku brzdiče a v praxi to znamenalo, e se občas zachytávala spodní rozlámaná hrana hrnečku za okraj osazení a ručka se zcela neodstavila. Dle zjiování se samostatně ony plastové kyblíky koupit nedají - jen jako komplet servomechansmus, bowden a jeho zakončení - cena - tuim kolem 26K... děkuji - fuckjů... Celý sem to v rámci moností oměřil, co oměřit nelo odhadl, zkreslil a nechal vytočit z duralu. Kupodivu sem se trefil na poprvé a sedí to jak prdel na hrnci a mam jistotu, e z od toho bude jednou pro vdy klid. A budete měnit kola, nebo nebo se na to jen tak jukněte (stačí zvednout auto a je to báječně vidět). A se tohle uplně rozsype, tak to bude schopný docela určitě znemonit fci servoručky a das is nicht gutte ja!... přikládám i veekres toho nesmyslu pro soustruníka...
A demontaz toho poskodeneho plastu je tak jednoducha? |
| |
| |