jruze
|
26.01.2017 09:27 -
Re: Automatická převodovka / C5 III
|
|

|
martinpad napsal(a): Tak dneska byla teplota -2 a prevodovka se chovala do kopce temer normalne. Bylo videt, ze trosku vahala s tim promrzlym/teplym olejem. Takze je to opravdu zavisle na teplote. Jakmile se blizi nule tak nema potrebu prokluzovat. I kdyz lehce mi to tez delala. Schvalen jsem zvedavy, jak se bude chovat jakmile bude 0stupnu nebo tesne nad nulou. Jinak za jak dlouho se vam ohreje Motor? Ja po 5km mam u motoru teprve 1carku, prevodovka ma v tu chvili zu 3 carky. A z uplnemu zahrati dochazi cca okolo 8.kilometru, prijde mi to strasne pozde. JEzdil jsem vetsinou Peugeoty 405 a xantie 1,9D a 1,9TD a ty se uhrivali neskutecne rychle. Topeni temer okamzite a Motor plne zahraty max do 2kilemtru. Zena ted ma jeste 206 1,9D a to je to same, topi to temer okamzite a plne zahraty je po 1,2 - 2 km.
Auto by mělo topit v podstatě hned - v topení je el.těleso , s ohřátím motoru si myslím e je to narmální a s AP na tom bude nepatrně hůř = musí zahřívat i olej v AP.
A jetě jsem zapoměl - v nějakých -6 jsem to sledoval a jediná změna od teplé AP je e studená přeřazuje stejně ale po přeřazení na vteřinu(je to skoro nevnímatelné) jsou otáčky vyí +- 500ot (vypadá to opravdu jako by napřed zařadila půlenou rychlost = přeřadí třeba 2100ot - na otáčky 1600ot a po vteřině spadnou +- 1300ot a auto přitom normálně plynule zrychluje). Tuhle vlastnost jsem nějak neřeil a ani nevnímal jako nějaký problém proto jsem psal e řadí studená stejně jako teplá - je tam vteřinové ,,zakolísání " otáček a myslím e to takhle být má a jetě si myslím e je trochu omezen výkon motoru(ale to můe být relativní - studené auto nějak nehoním) |
| |
| |