jruze
|
21.01.2017 00:45 -
Re: Relé havení / C5 II 2.0 HDi 100kW
|
|

|
Qwik napsal(a): Tak k tomu relé.. Je vyrobeno dost solidně, ostatně na takové proudy které jdou do haveni musí...
Spínací kontakt je komplet stříbrný nýtek na obou stranách, proto se relátka vybírají do sběru a sběrači z nich vybírají právě tyto kontakty plus měď, případně i zlato. Na opálených noích konektoru relé trochu stříbra zbylo, jen jsem je musel očistit od zplodin plastu, take relé jako takové je sice trochu cinklé ale jinak funkční a v pohodě... Co se týká konektoru s káblama v autě tak tam to je horí. Musel jsem odstranit opálenou část toho lutého plastu a dostat se pod něj na piny, bohuel jsem nechtěl pouít příli násilí abych tu lutou krytku nezničil, tak jsem to jen očistil co to lo, a piny sevřel, aby tam ly noe relé ztuha. Před montáí jsem noe relé očistil sprejem na kontakty. Prozatím to musí stačit, ne seenu náhradní konektor nebo piny.
Co se týká odvahy dělat něco takového, je to o tom jestli máte nějaké zkuenosti, to si musí kadý zhodnotit sám.
Nejsem z těch co při nějakém takovém problému hnedle tasí rajtofli a frčí do servisu za "odborníky", nejdříve se to snaím zhodnotit jestli na to mám se s tím babrat, nejeden z vás se přesvědčil, e ani servis není vdy zárukou, take riziko je tak nějak stejné, já na to přiel tak to řeím, o konečném výsledku dám vědět. 
já bych to řeil výměnou - jednak relé mám a s konektorem buď bych ho nael nebo sehnal. - je to o monostech a jak píe . (problém je ten e vyhřáté piny jsou měkké a nebudou dostatečně tlačit a bude se to asi hřát) |
| |
| |