Zdravím.. sice je dotaz ohledně C8, ale jedná se o 2.2HDi co je v C5...
Koupil jsem si C8 s tím, e nejde nastartovat (cena odpovídala), abych si měl s čím hrát.. Bylo mi řečeno, e budou asi skočené rozvody...
Take pokud se pokusím startovat, po jedné či dvou otáčkách se motor zastaví.. (chcípne elektrika).. Na druhý pokus párkrát protočí a lus.. Na třetí pokud startování u bez problému točí a točí...
Po 10s startování ze začne chytat jeden válec... chvilkama se moná přidá dalí, ale na nastartování to nestačí.. přitom se line z výfuku smrádek patně spálené nafty... Chová se to přesně jako moje stará Sierra, kdy bylo venku -10 stupňů..
Zkusil jsem "čuchnout" startovacím sprejem... Na sprej "naskočí", jakmile sprej dojde, vrací se do původního kytání...
Jinak na to, e je dovezené z německa, tak v motoru nebyl olej ani chladicí kapalina.. Olej na zhasnutí kontrolky stačil, ale byl pod minimem... Napadá mne, zda úbytek oleje a chladicí kapaliny nemůe mít nějakou spojitost se závadou..
A teď k diagnostice... mám půjčenou Lexii... v chybách motoru je pouze tlak turba a havicí relé má zkrat na kostru... Sice bych u zajásal, ale přes den bylo nad nulou a stejný motor v P607 mi startuje při téhle teplotě bez havení... Navíc, kdy chytnul na sprej, tak se neudrel..
Při měření parametrů při startování mám tlak paliva jenom 8 barů.. e by vadný regulátor, nebo čidlo tlaku paliva?? Jene při těchto závadách by těko motor chytal na jeden válec...
Ohledně přeskočení řemene.. Synchronizace klika/vačka se hlásí ANO (sem tam problikne ne).. Poznala by diagnostika skočené rozvody o zub???
Potřebuji trknout, a vím, čím začít.. díky moc...