| Zobrazení samostatného příspěvku / Diskuze: Setrvačník |  |
tomio
|
04.10.2016 07:55 -
Re: Setrvačník
|
|

|
Ahojte vichni. Moje C5tka začíná trochu zlobit a mám podezření na spojku/setrvák.
Vozík má najeto cca 250t km a je tam původní spojka, take si myslím, e u si výměnu zaslouí. Potřeboval bych od vás potvrdit, e uvauju správně. Auto mám od června a dvakrát bylo na údrbě v autorizovaném servise (Unicars Zlín). Pokadé mi zopakovali, e auto je OK, jen e spojka u je na výměnu. Poslední týden jsem si vimnul, e je cítit více vibrací (přenos vibrací z motoru). Při běných mimoměstských přibliovačkách to není tak markantní, ale ve 130ti na dálnici to bylo u hodně citelné. Spojka zabírá v horní části a semtam je ve spojkovém pedálu cítit hrubí chod. Prokluz jsem zaznamenal jen na dálnici a to při zapnutí tempomatu a skokovému zrychlení (kdy jedu cca 110 a zapnu tempomat na kterém mám nastaveno 135).
Dneska ráno jsem si vimnul divného zvuku od předku. Auto stojí, motor běí na volnoběh a je slyet takové "chrčení". Jestli to chápu dobře, tak to chrčení by mělo zmizet s vylápnutím spojky - je tak?
Samozřejmě jedu do servisu, ale výměnou spojkové sady se setrvákem nic nezkazím, e?
Jetě mám dotaz na výběr samotné sady. Je lepí koupit celou sadu od LUKu (spojka, setrvák, rouby, cena těsně nad 9t), nebo jít do Spojkové sady od Valea a originál setrvačníku (na cit...eu to mají v akci za cca 11t).
Co vechno má cenu měnit, kdy u bude spojka pryč? Páka spojky, vodící pouzdro, těsnění poloosy?
Taky se mi nelíbí řazení jedničky a zpátečky. Jde to hodně ztuha a zpátečka se mi napoprvé podaří zařadit málokdy. Dá se něco na převodovce "potelovat"?
Díky za info a omlouvám se, e sem tu toho tolik vychrlil |
| |
| |