Mikra
|
20.08.2016 19:59 -
Re: FAP - Filtr pevných částic
|
|

|
kajman napsal(a): ... Auto ma cca 200t km. Jezdil jsem ted jen kratsi trasy do 500km bez dalnic a nikdy jsem si nevsiml, ze by regenerace probihala. Budu to sledovat jestli budou nejake zmeny. Auto jezdi normalne, jedina chyba je zhaveni. Trvala, asi zhavky musim se podivat. Mohlo by to souviset?
Pokud probíhá regenerace normálním způsobem, zpravidla při delí plynulý jízdě, tak si jí vimne jen velice těko. I okamitá spotřeba stoupne je o pár litrů. Ale pokud bude delí dobu jezdit přeruovaně, městským provozem, trasy do 20ti km, nákupy apod., nebo se třeba několikrát nedokončí regenerace z důvodu přeruení jízdy, tak nastoupí regenerace za pomoci podpůrných funkcí a tu u zaregistruje celkem snadno. Hrubý/rachtavý zvuk motoru, zvýená okamitá spotřeba na PP i dvojnásobně, lehce sníený výkon, v chladnu to víc topí a pokud nemá zaplou klimu, tak se po dobu regenerace taky sepne kompresor a chladí. To pořád není problém a není třeba to řeit. Já bych řeil ten dost krátký interval mezi regeneracema. Mám sice jiný motor a najeto jen 160k km, ale diagnostika mi taky ukazuje zhruba polovinu zaplnění a polovinu aditiva a přesto probíhají regenerace po 600km. A pokud se mi podaří během dvou nádrí nějaké ty delí dálniční jízdy, tak dochází k regeneracím a po 750km. |
| |
| |