Hedgehok
|
24.05.2016 18:51 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
|

|
Ahoj, je to asi 3 roky co jsem musel vyměnit jednotku regulátoru ventilátoru . Sehnal jsem tenkrát Valeo Made in China asi za 1400,- kč . Ve bylo ok doléta loňského roku , kdy regulátor opět přestal fungovat .
Zjistil jsem napálený pin přívodního dvoupinového konektoru (černý kabel , druhý je červený). Pomohlo opilování jehlovým pilníčkem a mírným přiohnutím pinu , prostříkání kontaktolem. Koncem října opět to samé , postup stejný . V poslední době se stávalo e na pár okamiků (vrtulka) symbol na lcd displeji zmizel , ventilátor vypnul a za chvíli opět sepnul. Tak dnes jsem se pustil do opravy , konektor odstříhnul , dráty naletoval na modul a spojil . Jetě před tím jsem zkouel velijak sehnat nový nebo i pouitý konektor - nedařilo se. V Citroenu prodají jedině celé svazky za pěkně velký peníz. Co mne ale zarazilo , e mi odborníci sdělovali , e konektor je nerozebíratelný , po odstříhnutí a lepím přístupu na stole jsem zjistil e to jde . Piny jdou vytáhnou , dráty jsou do nich zacvaknutý za studena .V mém případě byla nevýhoda e pin byl zapečený do umělé hmoty.
Dalí překvápko bylo , e po sejmutí deklu - levá noha spolujezdce - jsem objevil modrý konektor , který se nikam nehodí . Ve mám funkční , posílám foto , pokud by někdo věděl proč tam takto je , děkuji za odpověď. |
| |
| |