autodiag
|
28.02.2016 22:49 -
Re: Ventilátor topení / C5 I / II
|
|

|
Mikra napsal(a): Je úplně jedno, kdo má pravdu. Moná ji máte v jistým smyslu oba. Zkuenosti vám oběma napovídají, jak se máte při opravě zachovat.
Ale pro mě, jako pro zákazníka, je přijatelnějí volba ta jednoduí a lacinějí. I přes riziko, e bych moná po roce musel provést tu draí opravu. Ta ztráta za případnou zbytečnou výměnu tranzistoru není velká. Asi bych se nikdy nedověděl, jestli jsem ventilátor neměnil zbytečně spolu s tranzistorem. A tak si říkám, e bych moná zaplatil víc ne je třeba, kdybych ho rovnou vyměnil. Co kdyby stačilo opravit ten konektor a vyměnit tranzistor?
Není to stený případ, jako třeba u výměny spojky bez setrváku, nebo rozvodů bez vodní pumpy. Tady se druhá oprava výrazně neprodraí a ta první můe vydret a uetřit.
Pokud by mi ale měl tranzistor odcházet kadý dva roky, asi bych u dalí nekupoval a el do toho větráku, respektive bych to nechal na odborníkovi. Oni toti ti dráteníci s těma budíkama a měřákama dokáou takový vadný ventilátor docela dobře měřením odhalit. 
v podstate mas pravdu,je to o lidech a pristupu
jinak jo,nepotrebujes ani pamatovej ampermetr nebo oscilo aby jsi videl proudovy nabeh a napetove spicky ktere zpravidle ten regulator poskodi..staci kdyz po 10 minutach je vodic ktery by mel v poho unest 10A docela "spocenej" |
| |
| |