|
Tridac napsal(a): Jo, jo, souhlas, kdy to jezdí denně, chytá normálně. Kdy stojí víkend a je pod nulou, v pondělí u jsem to nenatočil, točilo to tolikrát a to baterka nezvládla, odpoledne kabely a start okamitě, bylo teplo a dost proudu. Dalí víkend to samé. Prostě a jednodue promrzne celý motor, olej, ve mechanické a tím potřebuje startér více proudu a jakmile má vůle na pouzdrech, kotva se kroutí a to tak dlouho, dokoud to baterka zvládá utočit. Bohuel pak u nezbyde proud na vstřiky, prostě to nechytne. Kdy to chytne na tři, na dva nebo začne cuckat, není to určitě starter.
Jen pro ty co to chtějí vyzkouet. Naučil jsem se s tím dva starty. Nafta chce někdy podret déle klíček na sartu aby si natlakovala naftu, prostě aby to chytlo. Tady u starteru je to právě patně. Brzy se vybije baterka a u to nechytne vůbec. Take pokud to nebude chytat, pak doporučuji starty 2-3 vteřiny, déle ne a auto třeba na popáté po osmé chytne. Stačí se rozhýbat a trochu prohřát starter bez ztráty výkonu baterky. Mono vyzkouet, funguje to. Tím, e to kadý snaí dát na kabely od kolegy, tak to chytne, mylně to nastíní problém s baterkou. Také jsem tomu nechtěl věřit. Po výměně jednoznačná identifikace problému.
Jen snad nespojujte problém se startování se starterem, pokud to chytne na dva nebo na tři válce, pokud to chytne a cucká nebo kouří, pokud to chytne, blafe a netáhne, a také pokud to dělá kdykoliv startujete v zimě v létě. To není problém starteru ale desítky jiných věcí.
Tak bych tě chtěl poádat o radu co to je ? zítra se pokusím to nahrát - mám tři biturba a jedno RHR(pokusím se nahtát vechny = u dvou jsou nové (rok a u druhého půl roku) startery na třech jsou nové AKU(u jednoho jsem toto řeil před rokem(vyřeeno AKU),u druhého před půl rokem(vyřeeno AKU),u třetího preventivně 3.měsíce, čtvrté zatím neřeil - budu řeit AKU - je nesmysl dávat novej startér - je starej půl roku Poprosil bych aby jsi mi podle videjka určil co na kterém je patně?(jen malej chyták neřeknu které je které a nemusí tam na videu být nové AKU) - jedno auto jezdí deně ostatní buď stojí nebo jezdí víjmečně - teď tři stojí u víc jak týden.Jen si chci ověřit tvou teorii a diagnostiku stavu aku a starteru přímo od tebe. |