| | |
13.11.2008 20:45 -
Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
|
167937
|
|
Herulinka
|
Město: Nezvěstice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 197 |
|
|
Dobrý den, před týdnem jsem se stala majitelkou C5, 2,0HDi, r. v. 2002, bohuel zatím bez radosti. Táhli jsme ho na laně, nastartovaný, aby brzdil atd., najednou z ničeho nic "chcípl" a u nejde natočit. Měl slabou baterii, ale ani po zhruba třech výměnách za lepí, silnějí a novějí nechytá. Startér točí, po výměně baterie se rozblikaly postupně kontrolky, barevná hudba, ale motor nic. Netuíte, čím by to mohlo být? Mockrát díky za odpovědi a věřím, e se brzy zařadím mezi spokojené a pojízdné milovníky C5
Dobrý den, před týdnem jsem se stala majitelkou C5, 2,0HDi, r. v. 2002, bohuel zatím bez radosti. Táhli jsme ho na laně, nastartovaný, aby brzdil atd., najednou z ničeho nic "chcípl" a u nejde natočit. Měl slabou baterii, ale ani po zhruba třech výměnách za lepí, silnějí a novějí nechytá. Startér točí, po výměně baterie se rozblikaly postupně kontrolky, barevná hudba, ale motor nic. Netuíte, čím by to mohlo být? Mockrát díky za odpovědi a věřím, e se brzy zařadím mezi spokojené a pojízdné milovníky C5 :-)
|
|
13.11.2008 20:57 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
|
167938
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Zopar doplnujucich otazok:
Preco ste ho tahali na lane ?
Kolko ma najazdenych kilometrov?
Nemal nejake chybove hlasenia pred tym nez zdochol?
Zopar doplnujucich otazok:
Preco ste ho tahali na lane ?
Kolko ma najazdenych kilometrov?
Nemal nejake chybove hlasenia pred tym nez zdochol?
|
|
13.11.2008 21:01 -
|
167939
|
|
Herulinka
|
|
|
Na laně jel, protoe nemá jetě čísla a chybí mu levý přední reflektor. Kilometrů má asi 116 tisíc a na chybové hláení nejsem schopná odpovědět, protoe jsem v něm seděla poprvé v ivotě tyhle věci jsem prostě nevnímala. Ale jetě vím, e kdy se připojila lepí baterka, tak to psalo, e je v ekonomickém reimu.
Na laně jel, protoe nemá jetě čísla a chybí mu levý přední reflektor. Kilometrů má asi 116 tisíc a na chybové hláení nejsem schopná odpovědět, protoe jsem v něm seděla poprvé v ivotě tyhle věci jsem prostě nevnímala. Ale jetě vím, e kdy se připojila lepí baterka, tak to psalo, e je v ekonomickém reimu.
|
|
13.11.2008 21:16 -
|
167940
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
No tazko radit. Na mojom, vtedy este otcovom, zdochol motor za jazdy a uz nenatocil preto lebo motor bezal niekolko stovak kilometrov v nudzovom rezime z poruchou spalovania a znesenym Fap filtrom. Vtedy bolo treba menit Fap nejake popraskane hadice na vduch aj podtlak. Druhy krat nenatocil koli vstrekovacom .link. . Lenze mne sa prva vec stala pri 240 tis a druha cca pri 290 tis. Tak nviem ... asi budes musiet ist najskor na diagnostiku
No tazko radit. Na mojom, vtedy este otcovom, zdochol motor za jazdy a uz nenatocil preto lebo motor bezal niekolko stovak kilometrov v nudzovom rezime z poruchou spalovania a znesenym Fap filtrom. Vtedy bolo treba menit Fap nejake popraskane hadice na vduch aj podtlak. Druhy krat nenatocil koli vstrekovacom http://www.c5club.cz/page/kod-24/topic-82774766 . Lenze mne sa prva vec stala pri 240 tis a druha cca pri 290 tis. Tak nviem ... asi budes musiet ist najskor na diagnostiku
|
|
13.11.2008 21:26 -
|
167941
|
|
Herulinka
|
|
|
Díky, nejspí mě diagnostika opravdu nemine. Jetě mě tak napadlo, u mého předchozího BX se stávalo, e startér točil, ale motor nenaskočil a kdy se zahýbalo jakýmsi relátkem, tak najednou ve fungovalo tak, jak má. Byl to benzíňák, ale na jiné diskusi jsem četla, e zakorodované spoje jsou u C5 celkem častým problémem. Jetě otázku, kde hledat ten Fap filtr?
Díky, nejspí mě diagnostika opravdu nemine. Jetě mě tak napadlo, u mého předchozího BX se stávalo, e startér točil, ale motor nenaskočil a kdy se zahýbalo jakýmsi relátkem, tak najednou ve fungovalo tak, jak má. Byl to benzíňák, ale na jiné diskusi jsem četla, e zakorodované spoje jsou u C5 celkem častým problémem. Jetě otázku, kde hledat ten Fap filtr?
|
|
13.11.2008 21:44 -
|
167942
|
|
igok
|
|
|
Ty mas 2.0HDI ak sa nemylim, to znamena ze ho nemusis mat. 2.0 HDI r.v. 2002 ho standartne nemaju. Ale skontrolovat si to mozes tu .link. a tu sme o tom nieco pisali .link.
Ty mas 2.0HDI ak sa nemylim, to znamena ze ho nemusis mat. 2.0 HDI r.v. 2002 ho standartne nemaju. Ale skontrolovat si to mozes tu http://www.c5club.cz/showpic.php?cc=17050281&cmain=17050281&oid=84340039&clang=cz a tu sme o tom nieco pisali http://www.c5club.cz/page/kod-24/topic-84334087
|
|
13.11.2008 21:55 -
|
167943
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
a co takhle imobilizer? Po odpojeni baterie je potreba inicializovat klic.
Staci ho strcit do spinacky, otocit do polohy dva a zmacknout na nekolik sekund jedno z tlacitek. Priznam se ale ze ted nevim jake a jak presne, vzdycky postupne mackam vsechny na dobu nekolika, cca 10, sekund
a co takhle imobilizer? Po odpojeni baterie je potreba inicializovat klic.
Staci ho strcit do spinacky, otocit do polohy dva a zmacknout na nekolik sekund jedno z tlacitek. Priznam se ale ze ted nevim jake a jak presne, vzdycky postupne mackam vsechny na dobu nekolika, cca 10, sekund :)
|
|
13.11.2008 22:06 -
|
167944
|
|
igok
|
|
|
Alx, ale jej to zdochlo za chodu a potom uz nenastartovala.
Alx, ale jej to zdochlo za chodu a potom uz nenastartovala.
|
|
14.11.2008 08:04 -
|
167945
|
|
Herulinka
|
|
|
Alx, moná e se s tím něco mohlo stát, protoe ta baterka tam byla úplně vyavená, a jeliko jsem úplný "zajíc", tak jaká tlačítka má na mysli? Já se s takovými věcmi doteď nesetkala, take takových otázek budu mít asi spoustu
Igok, díky za odkazy, podíváme se na to s tátou a aspoň budeme chytřejí.
Alx, moná e se s tím něco mohlo stát, protoe ta baterka tam byla úplně vyavená, a jeliko jsem úplný "zajíc", tak jaká tlačítka má na mysli? Já se s takovými věcmi doteď nesetkala, take takových otázek budu mít asi spoustu :-)
Igok, díky za odkazy, podíváme se na to s tátou a aspoň budeme chytřejí.
|
|
14.11.2008 11:05 -
|
167946
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
tlacitka na dalkovem ovladani... na klicku. Melo by to byt popsanu v manualu, ktery muzes stahnout zde: .link.
tlacitka na dalkovem ovladani... na klicku. Melo by to byt popsanu v manualu, ktery muzes stahnout zde: http://www.c5club.cz/page/kod-39/sub-21.html
|
|
14.11.2008 13:27 -
|
167947
|
|
Bobo
|
|
|
Co tak regulátor tlaku čerpadla.
Co tak regulátor tlaku čerpadla.
|
|
14.11.2008 14:33 -
|
167948
|
|
martin
|
|
|
Ahoj C5kaři.Brácha měl podobný problém.Rozsvítila se stopka a auto chcíplo a u to nenatočil.Diagnostika ukázala nízký tlak na vstřikovací litě.Po odstranění problému auto nenatočil.Počítač OK.Servisák vyměnil čidla váhy vzduchu (údajně není hlídané počítačem) a auto lape jak hodinky.
Ahoj C5kaři.Brácha měl podobný problém.Rozsvítila se stopka a auto chcíplo a u to nenatočil.Diagnostika ukázala nízký tlak na vstřikovací litě.Po odstranění problému auto nenatočil.Počítač OK.Servisák vyměnil čidla váhy vzduchu (údajně není hlídané počítačem) a auto lape jak hodinky.
|
|
14.11.2008 18:09 -
|
167949
|
|
jumep
|
|
|
len otazka, ked bola baterka dead, ako ste to nastartovali? neroztiahli ste to nahodou? ak ano a za jazdy chciplo, moze byt preskoceny remen, ale kazdopadne diagnostika by mala nieco povedat
imobilizer sa da obist aj zamknutim a odomknutim klucom, nie dialkovym, standartne to robi imobilizer ze toci toci a nic, ale tusim aj hlaska na display sa objavy
len otazka, ked bola baterka dead, ako ste to nastartovali? neroztiahli ste to nahodou? ak ano a za jazdy chciplo, moze byt preskoceny remen, ale kazdopadne diagnostika by mala nieco povedat
imobilizer sa da obist aj zamknutim a odomknutim klucom, nie dialkovym, standartne to robi imobilizer ze toci toci a nic, ale tusim aj hlaska na display sa objavy
|
|
15.11.2008 14:52 -
|
167950
|
|
Herulinka
|
|
|
Jumep - Nastartovali jsme ho přes kabely z baterky z jiného auta. Pak jsme doma zkoueli dalí baterky, které nebyly nové a asi u taky na odpis, ale nechytl právě ani na půjčenou fungl novou silnou.
Alx - manuál jsem si tiskla v četině, protoe v autě byl holandský a je fakt, e v těch tlačítkách jsem měla trochu hokej, je tedy moné, e jsem třeba imobilizér nechtěně aktivovala? Má kadé auto imobilizér?
Jinak to vypadá, e auto odvezeme zpátky do bazaru, kde řekli, e ho opraví, tak doufám, e se jim to podaří...
Jumep - Nastartovali jsme ho přes kabely z baterky z jiného auta. Pak jsme doma zkoueli dalí baterky, které nebyly nové a asi u taky na odpis, ale nechytl právě ani na půjčenou fungl novou silnou.
Alx - manuál jsem si tiskla v četině, protoe v autě byl holandský a je fakt, e v těch tlačítkách jsem měla trochu hokej, je tedy moné, e jsem třeba imobilizér nechtěně aktivovala? Má kadé auto imobilizér?
Jinak to vypadá, e auto odvezeme zpátky do bazaru, kde řekli, e ho opraví, tak doufám, e se jim to podaří...
|
|
15.11.2008 19:39 -
|
167951
|
|
Herulinka
|
|
|
Ahoj vem, tak u máme po problému. Nikoho z nás nenapadlo, e kdy palivoměr ukazuje půl nádre, e v ní nebude ani kapka nafty. Přesto to bylo tak, take oprava za nula korun a já jsem neskutečně astná, e auto vrčí!!!
Děkuju za rady, které se moná budou hodit, buď mně nebo někomu jinému
Ahoj vem, tak u máme po problému. Nikoho z nás nenapadlo, e kdy palivoměr ukazuje půl nádre, e v ní nebude ani kapka nafty. Přesto to bylo tak, take oprava za nula korun a já jsem neskutečně astná, e auto vrčí!!!
Děkuju za rady, které se moná budou hodit, buď mně nebo někomu jinému :-)
|
|
16.11.2008 08:19 -
|
167952
|
|
igok
|
|
|
V prvom momente ma ani nenapadlo ze si to auto tahala z Bazaru. Ak by mi to dolso, tak by som ta urcite upozornil na palivo, totiz auta v Bazaroch maju v nadrziach ledva 5L, len aby mohli ukazat ze startuje a trochu ho previezli po dvore
Myslim si ze tato tema nebola otvorena zbytocne, pretoze aj toto je poznatok, ktory urcite ocenia hlavne buduci majitelia C5
V prvom momente ma ani nenapadlo ze si to auto tahala z Bazaru. Ak by mi to dolso, tak by som ta urcite upozornil na palivo, totiz auta v Bazaroch maju v nadrziach ledva 5L, len aby mohli ukazat ze startuje a trochu ho previezli po dvore :-)
Myslim si ze tato tema nebola otvorena zbytocne, pretoze aj toto je poznatok, ktory urcite ocenia hlavne buduci majitelia C5 :-)
|
|
17.11.2008 13:09 -
|
167953
|
|
jumep
|
|
|
tak to mi este pride ze budes ale muset poriesit plavak, lebo ked ukazuje 1/2 nadrze a je prazdna je asi dost zle, ak si vezmeme ze je mozne ze tam je fap tak je to uplne zle lebo nema spravny udaj na aditivum
tak to mi este pride ze budes ale muset poriesit plavak, lebo ked ukazuje 1/2 nadrze a je prazdna je asi dost zle, ak si vezmeme ze je mozne ze tam je fap tak je to uplne zle lebo nema spravny udaj na aditivum
|
|
17.11.2008 18:26 -
|
167954
|
|
Růa
|
Město: Horaďovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 281 |
|
|
Hlavně pozor!!!
Čerpadlo a vstřikovače common railu se bez nafty velice rychle opotřebovávají, protoe nejsou naftou mazány. Proto by se mělo kadé dalí zbytečné točení motorem co nejvíce omezit.
Hlavně pozor!!!
Čerpadlo a vstřikovače common railu se bez nafty velice rychle opotřebovávají, protoe nejsou naftou mazány. Proto by se mělo kadé dalí zbytečné točení motorem co nejvíce omezit.
|
|
19.05.2009 15:10 -
|
660879
|
|
silvo
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 65 |
|
|
Včera som chvílu (cca 20 min) kecal v aute s kamarátom pri zapnutom klúčiku v spínačke a rozsvietenom vnútornom osvetlení. Keď som potom tartoval, auto naskočilo ale musel tartér viac toči. Potom asi po minúte som vypol motor a neilo mi zamknú s dialkovím ovládačom, následne ani s klúčom a blikala červená kontrolka vnútorného tlačitka zamykania. Keď som chcel znovu natartova začali svieti tlmené svetlá,tartér iba bzukotal a PC vypísalo niečo ako porucha elektronického systému(nestihol som prečíta). Nič nepomáhalo - ani odpojenie a zapojenie akumulátora... Stále to takto blblo, blikalo, pípalo... Pomocou tartovacích káblov sa C5 na 2.pokus zobudila. Potom po prejdení cca 10 km tartovala Ok. Neviete niekto čo to znamenalo (e by končil akumulátor ???)
Včera som chvílu (cca 20 min) kecal v aute s kamarátom pri zapnutom klúčiku v spínačke a rozsvietenom vnútornom osvetlení. Keď som potom tartoval, auto naskočilo ale musel tartér viac toči. Potom asi po minúte som vypol motor a neilo mi zamknú s dialkovím ovládačom, následne ani s klúčom a blikala červená kontrolka vnútorného tlačitka zamykania. Keď som chcel znovu natartova začali svieti tlmené svetlá,tartér iba bzukotal a PC vypísalo niečo ako porucha elektronického systému(nestihol som prečíta). Nič nepomáhalo - ani odpojenie a zapojenie akumulátora... Stále to takto blblo, blikalo, pípalo... Pomocou tartovacích káblov sa C5 na 2.pokus zobudila. Potom po prejdení cca 10 km tartovala Ok. Neviete niekto čo to znamenalo (e by končil akumulátor ???)
|
|
19.05.2009 20:12 -
|
660890
|
|
jumep
|
|
|
ako sa ti sprava rucicka meraku? a v akom stave mas svorky na akumulatore
pri tomto aute zlym akumulatorom mozes totalne rozhasit elektroniku, pozor na to
ako sa ti sprava rucicka meraku? a v akom stave mas svorky na akumulatore
pri tomto aute zlym akumulatorom mozes totalne rozhasit elektroniku, pozor na to
|
|
| |
|
|