Tridac
|
13.12.2015 17:59 -
Re: Nestartuje / C5 I 2.0 HDi
|
|

|
milda67 napsal(a): Připadnu si jako blb,ale přikláním se k tomu co napsal Světlono, mě to takhle blbě a dlouho startuje u 4 roky,ale vdy to chytlo a bylo +40 nebo -15°C, jen je opravdu pravidlo,e čím dýl c5 stojí,tím jde hůř natočit. Kdy jsem před 3 rokama koupil novou baterku tak to asi půl roku startovalo líp, dalí zimu u bylo zase ve při starém.
Jo, jo, souhlas, kdy to jezdí denně, chytá normálně. Kdy stojí víkend a je pod nulou, v pondělí u jsem to nenatočil, točilo to tolikrát a to baterka nezvládla, odpoledne kabely a start okamitě, bylo teplo a dost proudu. Dalí víkend to samé. Prostě a jednodue promrzne celý motor, olej, ve mechanické a tím potřebuje startér více proudu a jakmile má vůle na pouzdrech, kotva se kroutí a to tak dlouho, dokoud to baterka zvládá utočit. Bohuel pak u nezbyde proud na vstřiky, prostě to nechytne. Kdy to chytne na tři, na dva nebo začne cuckat, není to určitě starter.
Jen pro ty co to chtějí vyzkouet. Naučil jsem se s tím dva starty. Nafta chce někdy podret déle klíček na sartu aby si natlakovala naftu, prostě aby to chytlo. Tady u starteru je to právě patně. Brzy se vybije baterka a u to nechytne vůbec. Take pokud to nebude chytat, pak doporučuji starty 2-3 vteřiny, déle ne a auto třeba na popáté po osmé chytne. Stačí se rozhýbat a trochu prohřát starter bez ztráty výkonu baterky. Mono vyzkouet, funguje to. Tím, e to kadý snaí dát na kabely od kolegy, tak to chytne, mylně to nastíní problém s baterkou. Také jsem tomu nechtěl věřit. Po výměně jednoznačná identifikace problému.
Jen snad nespojujte problém se startování se starterem, pokud to chytne na dva nebo na tři válce, pokud to chytne a cucká nebo kouří, pokud to chytne, blafe a netáhne, a také pokud to dělá kdykoliv startujete v zimě v létě. To není problém starteru ale desítky jiných věcí. |
| |
| |